Intervju: DPReview pratar med “fadern till EOS-1”

DPReview fick chansen att prata med två ledande Canon-chefer, herr Toshio Matsumoto, Senior Principle Engineer, och Kazuyuki Suzuki, chef för verksamheten, den förra var känd som “far till EOS-1” om den kommande Canon EOS -1D X Mark III.

Här är några frågor relaterade till Canon EOS-1D X Mark III:

Hur bestämde du dig för vilka funktioner du skulle uppdatera jämfört med EOS-1D X Mark II?

Det fanns en mängd olika faktorer. Vi får många förfrågningar från våra professionella användare och vi lyssnar alltid på vad de behöver. Deras krav är ibland väldigt detaljerade! Men vi måste lyssna på deras önskemål. Dessutom måste vi titta på vår teknik – vilken typ av teknik kan möta dessa krav.

Vi integrerar sedan [those pieces of information] och besluta internt vad vi ska inkludera i nästa modell. I den här nya kameran har vi förbättrat prestandan [in several areas], som autofokus, nätverk och så vidare, som vi kommer att förklara senare i detalj.

Vilka var de viktigaste förfrågningarna från användare av 1D X och 1D X II?

En viktig sak var kamerans vikt och för det andra autofokusprestanda. Vi såg till att det inte finns någon kompromiss i AF-prestanda för den nya kameran. Och nummer tre är nätverksprestanda, vilket är mycket viktigt [for wire services] – hur snabbt du kan sätta bilder i publicering. Vi trodde att det fanns utrymme för förbättringar i den aspekten av kamerans prestanda. Slutligen är bildkvalitet naturligtvis en stor sak. Vi arbetade med brusreducering och högpresterande bildprestanda.

Tänk också på att vi har lagt ned mycket arbete på att förbättra såväl filminspelningsprestanda som stillbilder. Läs hela intervjun på DPReview

Relaterade Artiklar

Back to top button