Internet leder till reklam av en galen bred marginal

Internet leder till reklam av en galen bred marginal

Var tror du att pengarna flyter nĂ€r det gĂ€ller reklam? Om du valde nĂ„gon traditionell form av media – TV, tidningar, radio eller tidskrifter – lever du tidigare, Chester. Zenith Medias reklamutgiftsprognoser juni 2019 tĂ€cker vĂ€rlden, tittar pĂ„ data frĂ„n 2007 till 2018 och prognostiserar det tydligt: ​​om ett par Ă„r kommer digitala / online-annonsutgifter att stĂ„ för 52 procent av alla dollar som spenderas för att fĂ„ din uppmĂ€rksamhet.

Why Axis Bug

Statista kvantifierar siffrorna i diagrammet ovan för oss. TV Àr en avlÀgsen andraplats med 27 procent av reklamutgifterna som berÀknas 2021. DÀrefter kommer en Ànnu mer brant nedgÄng. Tredje platsen gÄr till utomhusannonser! Det betyder att skyltar fÄr mer pengar pÄ dem Àn tidningar (6 procent), radio (5 procent) eller tidskrifter (3 procent).

Att filmer till och med fĂ„r 1 procent av annonsutgifterna Ă€r ett brott – vi gammaldags minns nĂ€r det var tillrĂ€ckligt att betala för en film innan de började bildspelet trivia, mumla mumla.

Tror du inte pÄ Zenith-prognosen? Andra har kopplat digitala annonsutgifter till att vara sÄ höga i USA ocksÄ. EMarketer rapporterade tidigare i Är att digitala annonser skulle vÀxa till 54,2 procent av de totala utgifterna. Det inkluderar mobilutgifter, som kommer att ta upp tvÄ tredjedelar av det totala, eller 129,34 miljarder dollar.

Sakerna kommer att fortsĂ€tta att minska för radio, tryck och TV – Ă€ven om TV kommer att fĂ„ en stor annonsutgiftsstöt 2020 tack vare presidentvalet. År 2021 kan vi förvĂ€nta oss att det ska gĂ„ ner igen.

Den största förloraren i allt detta? Telefonkataloger. Det stĂ€mmer – annonser pĂ„ de tryckbaserade gula sidorna och deras liknande faller (igen) under 2019 med cirka 19 procent.