Intels Tiger Lake NUC-modeller läcker

Intel kanske inte är redo att visa upp dem officiellt ännu, men nästa generation av små NUC-datorer har läckt ut i både Performance och Extreme trim.

Som FanlessTech rapporterar kommer vi att få både Panther Canyon och Phantom Canyon NUC-modeller någon gång under andra hälften av 2020. Dessa 11: e generationens modeller ser ut att sitta ovanför Frost Canyon Comet Lake-U 10: e generationens NUC och ersätta spelfokuserade modellerna Skull Canyon och Hades Canyon.

Panther Canyon är kodnamnet för Intel NUC 11 Performance-datorer, som använder de vanliga NUC-alternativen i två fall. Det finns en lång modell för att rymma både en 4: e generationens M.2 SSD och 2,5-tums lagringsenhet, samt den korta modellen, som är begränsad till bara en 4: e generationens M.2 SSD. I båda fallen kan vi förvänta oss att få Core i3, i5 och i7 Tiger Lake-U 28W-processoralternativ i kombination med Intel Xe-grafik. Minnesstöd är upp till dual-channel DDR4-3200 (maximalt 64 GB), det finns också HDMI 2.1, Mini DisplayPort 1.4, två Thunderbolt 3-portar, Intel 10/100/1000 / 2500 Mbps Ethernet, Intel Wireless-AX 201, 802.11ax, Wi -Fi 6 och Bluetooth 5. Det är möjligen att ansluta fyra skärmar och stödja 8K-upplösning med denna lilla låda.

EXKLUSIVT: Tiger Lake NUC https://t.co/Hid5QoAsUe pic.twitter.com/mPkHNIiNrF

– FanlessTech (@FanlessTech) 20 januari 2020

När det gäller Phantom Canyon kommer den att kallas Intel NUC Extreme. Det begränsar processorns val till 28W Tiger Lake-U Core i5 och i7, men lägger till en dedikerad (okänd) GPU med antingen 6 GB eller 8 GB VRAM. NUC-fodralet är större för att rymma högre prestanda och kylning för den GPU, men i gengäld får du en anständig liten spelrigg. Portar inkluderar HDMI 2.0b, Mini DisplayPort 1.4, dual-channel DDR4-3200, två M.2-kortplatser (22×80 / ​​110 och 22×80) och de är bara tredje generationen och samma blandning av Thunderbolt, Ethernet, trådlöst, Wi-Fi Stöd för Fi 6 och Bluetooth 5. Precis som Hades Canyon förväntar jag mig dock en stor extern nätadapter.

Båda modellerna är kompatibla med Intels Optane Memory SSD-enheter, men Performance-modellerna stöder endast M10-enheter. Extreme NUC ger stöd för H10-enheter med deras minne och lagringskombination.

Förhoppningsvis kommer prissättning och specifika processoralternativ att avslöjas före den officiella lanseringen under andra halvåret i år.

Relaterade Artiklar

Back to top button