Intel tillhandahÄller smygtitt pÄ grafikkortet (för utvecklare)

Intel tillhandahÄller smygtitt pÄ grafikkortet (för utvecklare)

LAS VEGAS — Är det sĂ„ Intels dedikerade grafikkort kommer att se ut?

CES 2020 Bug Art

Vi vet fortfarande inte mycket om Intels diskreta “DG1” -kort, Ă€ven om de kommer att sĂ€ljas senare i Ă„r. Men pĂ„ CES visade företaget en speciell GPU-modell som den delat ut till utvecklare sĂ„ att de kan optimera sin programvara och sina spel för den kommande tekniken.

Testmodellen Àr ett PCIe-grafikkort som körs pÄ en flÀkt och kan slitsas in pÄ en stationÀr dator. Företagets mÄl Àr att prova modellen under hela Äret till oberoende programvaruleverantörer (ISV) över hela vÀrlden, inklusive spelutvecklare och applikationsproducenter.

Intel DGPU

“Det Ă€r baserat pĂ„ DG1 och redan provtagning till ISV: n,” sade Ari Rauch, företagets chef för sin grafiska avdelning, under en pressmöte pĂ„ onsdagen. “Förresten, det Ă€r inte en produkt. Det Ă€r ett program för utveckling av programvara.”

Kortet körs pÄ Intels dedikerade GPU-arkitektur, kallad Xe, för vilken företaget har stora planer. Xe-arkitekturen lovar att driva PC-spel, designprogramvara pÄ arbetsstationer, AI-drivna applikationer och superdatorer pÄ samma sÀtt som Nvidias dedikerade grafikkort kan göra.

Intel DGPU

Intel planerar att segmentera Xe-arkitekturen i tre grupper: Xe HPC för högpresterande datormassa, Xe HP för kommersiella maskiner och sedan Xe LP för konsumentenheter, inklusive bÀrbara datorer.

Bortsett frÄn det Àr företaget fortfarande mamma pÄ specifikationerna kring DG1-testkortet. Men Intel demonstrerade hÄrdvaran som kör förstapersonsskytten Warframe, ett populÀrt PC-spel som slÀpptes första gÄngen 2013.

Intel avstod frÄn att visa oss ramarna per sekund under spelet. Men för vÄra ögon kunde kortet köra titeln ganska smidigt, Àven om vi mÀrkte enstaka stammare och skÀrmavrivning. Om detta var fel pÄ kortet eller pÄ grund av programkompatibilitetsproblem Àr det fortfarande en obesvarad frÄga. Men just nu Àr det kanske omöjligt att bedöma testkortets prestanda eftersom vi inte kÀnner till GPU: s specifikationer eller hur kraftfull den ska vara.

Med det sagt vill Intel att testkortet ska visa företagets grafikfunktioner för utvecklare. “Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med var vi Ă€r”, sa Rauch. “Detta Ă€r en mycket tidig utvecklingsplattform.” Han tillade att Intel fortfarande Ă€r pĂ„ rĂ€tt spĂ„r med sina befintliga 2020-planer att lansera ett dedikerat grafikkort. Men om den eventuella produkten först kommer till konsumenter eller företagsanvĂ€ndare Ă€r fortfarande oklart.