Intel slutar använda slöseri med Dodecahedron-förpackningar

När Intel lanserade Core i9-9900K 2018 och därefter 9900KS 2019 levererades de i en mycket iögonfallande genomskinlig blå dodecahedron-formad låda. Vi kommer dock inte att se den förpackningen igen eftersom Intel har erkänt att den är ganska slösaktig.

Som Toms maskinvarurapporter publicerade Intel en produktändringsanmälan (PCN) den 29 maj och meddelade att förpackningen för dodecahedron avbryts. Intels kunder kan fortsätta beställa Core i9-chips i specialförpackningen till 26 juni, men efter det kommer 9900K-beställningar endast att levereras i “standardförpackning med vikbar kartong.”

Beslutet att avbryta är slöseri. Intel förklarar att genom att byta till mer standardförpackningar krävs mindre totala material. Dodecahedron-formen innebar att färre marker kunde passa in i en fraktlåda, och för att skydda mot skador under transitering var Intel tvungen att använda extra skumförpackningar som bara ökar kostnaden, vikten och slöseriet med fraktprocessorer på detta sätt. Genom att byta till den mer typiska rektangulära formen ändras storleken på fraktlådan för dessa marker från 568-för-568-för-246mm till 594 för-495-247mm. Intel anger inte hur många extra 9900K-processorer det får plats i den nya fraktlådan, men det kommer verkligen att bli fler.

För alla som köper en ny processor är förpackningen verkligen det sista du tänker på. Det är chipet inuti som räknas. Det är också värt att komma ihåg att 9900K och 9900KS är på väg ut nu när 10: e generationens chips har släppt marknaden, inklusive en Core i9-10900K. Intel kommer att fortsätta sälja de äldre chipsen, men vill förståeligt sänka kostnaderna när det går för att bibehålla en sund vinstmarginal. Om det producerar mindre avfall i processen, desto bättre.

Relaterade Artiklar

Back to top button