Intel sänker priserna till kommande Core i9-marker med 40 till 50 procent

Konkurrens från AMD verkar utlösa Intel att erbjuda en massiv prisnedgång på 40 till 50 procent på företagets uppdaterade serie Core i9-stationära processorer.

Den nya tionde generationens Core i9-chips kommer att lanseras i november i fyra varianter, från $ 590 upp till $ 979. Det kan låta som mycket, men det är faktiskt ett enormt fynd när du jämför prissättningen med förra årets nionde generationens linje, som fortfarande handlar från $ 999 till $ 1999.

Du kan kolla in de fullständiga specifikationerna nedan. De nya i9-processorerna, som har fått kodnamnet “Cascade Lake-X”, sträcker sig från 10 kärnor upp till 18. Chipsen har också 48 PCIe 3.0-banor, vilket är fyra fler än förra årets chiplinje.

Intel i9 Core Specs 4

Alla fyra chips har en termisk designeffekt på 165 watt. Andra funktioner inkluderar stöd för upp till 256 GB DDR4 RAM – vilket är dubbelt så mycket som förra årets linje – Thunderbolt 3 och Intels Optane SSD 905P.

Intel i9 Core Specs 2

Intel gör prissänkningen när konkurrenten AMD förbereder sig för att lansera nytt kisel också i november. Detta inkluderar företagets 16-kärniga Ryzen 9 3950X-chip, en spelprocessor som är planerad att säljas för $ 749. För PC-byggare som vill ha ännu mer kraft, förbereder AMD också minst en ny Threadripper-processor som körs på 24 kärnor.

Under tiden finns AMDs Ryzen 9 3900X redan på marknaden. 12-kärnprocessorn har fått fantastiska recensioner och är i så hög efterfrågan att $ 499-chipet har varit slut i lager hos många elektroniska återförsäljare.

Den uppdaterade linjen med Core i9-marker kan stjäla lite uppmärksamhet från AMD. Den uppdaterade processorlinjen från Intel börjar dock vid 10 kärnor och innehåller inte ett 16-kärnigt chip. Håll koll på våra recensioner när vi har tagit hand om det nya kislet.

Relaterade Artiklar

Back to top button