Intel knyter kontakt med 100 akademiska institutioner för att driva IoT i Indien

Intels F200 är en kameramodul med låg räckvidd som används av Windows OEM-företag i sina bärbara datorer för att stödja Windows 10 Hello-funktionen Intels F200 är en kameramodul med låg räckvidd som används av Windows OEM-företag i sina bärbara datorer för att stödja Windows 10 Hello-funktionen

Intel på torsdagen sa att de hoppas kunna se en biljon anslutna enheter i slutet av 2025, även om 85 procent av de distribuerade enheterna i Indien inte var anslutna. För att driva Internet of Things in i den indiska mainstream har Intel beslutat att samarbeta med 100 akademiska institutioner genom att inrätta IoT-centra. Dessa IoT-centra kommer att få Galileo-kort och RealSense-kit för att bygga produktprototyper och utveckla programvara med RealSense SDK.

På Intel India Academic Forum i New Delhi, som hölls med temat “En värld med en biljon anslutna enheter”, sa Intel Indiens president Kumud Srinivasan i över 15 år, Intel har byggt ett ekosystem i Indien som möjliggjorde innovation, forskning och kompetensutveckling. ”Sjuttio procent av vår indiska personal arbetar med forskning och utveckling och vår indiska arbetskraft har uppnått allt från att designa kiselchips till mjukvaruutveckling,” tillade hon.

Medan stora teknikföretag har lutat sig mot IoT, ser vi ännu ingen produkt med verkligt värde. Intel säger att man planerar att påbörja utveckling av IoT-läroplaner, även om det inte fanns ytterligare detaljer.

Intel, India India Academic Forum, IAF 2015, IoT, Things of Things, Intel Galileo, Intel Realsense, Intel Edison, Intel-processor, tekniska nyheter, teknik Intel erbjuder sina Galileo-styrelser till akademiska institutioner för att utveckla produktprototyper (Källa: Intel)

Under tiden är Intel också mycket optimistisk om sin RealSense-teknik. På tal med media, sade Achin Bhowmik, Intels Realsense 3D-kameror är kärnan i Microsofts Windows Hello-funktion och han känner att RealSense-kameror och perceptuell datorisering med förstärkt verklighet kommer att få fart.

På frågan om synfältet i sammanhang med förstärkt verklighet sa Achin att Intels RealSense-kameror har bredare synfält och inte kommer att begränsas som i fallet med Microsofts HoloLens. Senare visade han F200 och R200 RealSense kameramoduler. F200-modellen är avsedd för användning på nära håll och används nu av Windows-tillverkare för att distribuera Hello-funktionen i bärbara datorer och surfplattor som kör Windows 10. R200 är avsedd för långväga användning med en räckvidd på upp till 4 meter.

När fler och fler enheter ansluter är det lika viktigt att se hur kostnaden för marker och minnesenheter blir överkomliga för akademiska institutioner och unga företagare att bygga sina idéer.

Läs mer: Microsoft Hej till RealSense: Hur lösenordet skickas till en långsam död

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button