Intel erbjuder 8-Core Xeon NUC

Intel erbjuder 8-Core Xeon NUC

Om du gillar idén om den lilla NUC barebones stationÀra PC men vill ha mer prestanda och möjlighet att lÀgga till ett grafikkort ser Intel ut att leverera exakt det med nÀsta generations Quartz Canyon NUC.

Som Tom’s Hardware rapporterar har en Intel-produktbroschyr mĂ€rkt som “Confidential: For Internal and NDA Use Only” lĂ€ckt ut via den ryska webbplatsen Softline.

Som du kan se annonserar broschyren en ny NUC som kör antingen en 8-kĂ€rnig Xeon E eller en nionde generationens Core i7 vPro-processor. Fallet Ă€r större inte bara för att dessa högpresterande chips ska kunna kylas utan ocksĂ„ för att Intel tillĂ„ter tillĂ€gg av ett grafikkort. Även om broschyren “high-end desktop graphics cards” kommer att stödjas kommer 500 W strömförsörjning att begrĂ€nsa valet nĂ„got.

Andra funktioner som den lÀckta broschyren ger bort inkluderar dubbla Thunderbolt- och dubbla Ethernet-portar samt stöd för Intels Optane-minne och ECC RAM. TrÄdlös anslutning tillgodoses av Intels Wi-Fi 6 AX200.

Att klÀmma in en oktakÀrnprocessor med antingen Ätta eller 16 trÄdar i ett sÄ litet fodral kan bevisa alla populÀra hos ett stort antal anvÀndare. Kontorsmiljöer som arbetar med grafiskt intensiva tillgÄngar, till exempel CAD, eller till och med eSports-spelare som vill ha ett högpresterande skrivbord som Àr mycket lÀtt att bÀra med sig kan visa intresse.

Vi vet inte nÀr denna Quartz Canyon NUC kommer att visas, men det kan vara före Ärets slut. Det finns ocksÄ en möjlighet för ett företag som Gigabyte som sÀljer det NUC-liknande Brix-sortimentet att erbjuda sitt eget tag pÄ Xeon NUC om Quartz Canyon visar sig vara populÀrt.