Intel avslöjar projektet Athena Badge

Project Athena avslöjades först i januari och är Intels sätt att skjuta kuvertet på bärbar design. Nu har Intel avslöjat den visuella identifieraren (märket) som leverantörer kan använda för hårdvara som verifieras som upp till Project Athena-standarden.

Intel Project Athena Visual Identifier Badge

Intels mål för Project Athena är att skapa en ny generation av bärbara datorer med lång livslängd och hög prestanda, naturligtvis med Intel-hårdvara. Halva striden är att få hårdvaruleverantörer att registrera sig, där den andra hälften får konsumenterna glada och ombord med idén. Att se ett märke bredvid en bärbar dator som proklamerar “Engineered for Mobile Performance” är Intels idé för att göra just det.

Intel utför verifiering för själva Project Athena, vilket är anledningen till att chipjätten redan i maj meddelade att tre laboratorier öppnade för att testa bärbara datorer. Att klara testerna innebär att en bärbar dator klassificeras som “samkonstruerad med Intel” och att det visuella identifieringsmärket kan användas “över PC-tillverkare, återförsäljare och andra online-listor och produktdetaljsidor, samt i butikens visningssystem, demos och förpackning. ” Det finns inga planer på att sätta märket på bärbar datorchassit, vilket jag för det första är mycket glad över att höra.

Vad Project Athena-standarden betyder för slutanvändare som köper en av dessa verifierade bärbara datorer, förvänta dig hårdvara som uppnår mer än nio timmars verklig trådlös webbläsning på en laddning, kan ladda upp fyra timmar batteritid på 30 minuter och kan vakna från viloläge på mindre än en sekund. De kommer att ha en Core i5- eller Core i7-processor, minst 8 GB RAM, 256 GB NVMe SSD och 12- till 16-tums skärmar med 1080p eller högre pekskärmar. När det gäller anslutning, förvänta dig en Thunderbolt 3-port, Wi-Fi 6 och möjlighet till ett Gigabit LTE-modem.

Den första bärbara datorn som bär detta nya märke är Dell XPS 13 2-i-1, som använder Intels 10nm-processorer. Nästa bärbara datorer som går med i Dell kommer att vara en variant av HP EliteBoox x360 1040 och EliteBook x360 830, som båda förväntas komma under de närmaste veckorna. Acer, Asus, Lenovo och Samsung har alla Project Athena-verifierade bärbara datorer som snart kommer till marknaden.

Relaterade Artiklar

Back to top button