Intel avslöjar projektet Athena Badge

Intel avslöjar projektet Athena Badge

Project Athena avslöjades först i januari och Àr Intels sÀtt att skjuta kuvertet pÄ bÀrbar design. Nu har Intel avslöjat den visuella identifieraren (mÀrket) som leverantörer kan anvÀnda för hÄrdvara som verifieras som upp till Project Athena-standarden.

Intel Project Athena Visual Identifier Badge

Intels mĂ„l för Project Athena Ă€r att skapa en ny generation av bĂ€rbara datorer med lĂ„ng livslĂ€ngd och hög prestanda, naturligtvis med Intel-hĂ„rdvara. Halva striden Ă€r att fĂ„ hĂ„rdvaruleverantörer att registrera sig, dĂ€r den andra hĂ€lften fĂ„r konsumenterna glada och ombord med idĂ©n. Att se ett mĂ€rke bredvid en bĂ€rbar dator som proklamerar “Engineered for Mobile Performance” Ă€r Intels idĂ© för att göra just det.

Intel utför verifiering för sjĂ€lva Project Athena, vilket Ă€r anledningen till att chipjĂ€tten redan i maj meddelade att tre laboratorier öppnade för att testa bĂ€rbara datorer. Att klara testerna innebĂ€r att en bĂ€rbar dator klassificeras som “samkonstruerad med Intel” och att det visuella identifieringsmĂ€rket kan anvĂ€ndas “över PC-tillverkare, Ă„terförsĂ€ljare och andra online-listor och produktdetaljsidor, samt i butikens visningssystem, demos och förpackning. ” Det finns inga planer pĂ„ att sĂ€tta mĂ€rket pĂ„ bĂ€rbar datorchassit, vilket jag för det första Ă€r mycket glad över att höra.

Vad Project Athena-standarden betyder för slutanvÀndare som köper en av dessa verifierade bÀrbara datorer, förvÀnta dig hÄrdvara som uppnÄr mer Àn nio timmars verklig trÄdlös webblÀsning pÄ en laddning, kan ladda upp fyra timmar batteritid pÄ 30 minuter och kan vakna frÄn vilolÀge pÄ mindre Àn en sekund. De kommer att ha en Core i5- eller Core i7-processor, minst 8 GB RAM, 256 GB NVMe SSD och 12- till 16-tums skÀrmar med 1080p eller högre pekskÀrmar. NÀr det gÀller anslutning, förvÀnta dig en Thunderbolt 3-port, Wi-Fi 6 och möjlighet till ett Gigabit LTE-modem.

Den första bÀrbara datorn som bÀr detta nya mÀrke Àr Dell XPS 13 2-i-1, som anvÀnder Intels 10nm-processorer. NÀsta bÀrbara datorer som gÄr med i Dell kommer att vara en variant av HP EliteBoox x360 1040 och EliteBook x360 830, som bÄda förvÀntas komma under de nÀrmaste veckorna. Acer, Asus, Lenovo och Samsung har alla Project Athena-verifierade bÀrbara datorer som snart kommer till marknaden.