Instagram: Vissa amerikanska anvÀndare kommer inte att se gillar snart

Instagram: Vissa amerikanska anvÀndare kommer inte att se gillar snart

Instagram började dölja gillanden i utvalda lÀnder tidigare i Är, och det kommer snart att göra detsamma i USA.

Beslutet kommer nÀr det Facebook-Àgda sociala nÀtverket försöker försÀmra gillanden pÄ plattformen. Vissa anvÀndare verkar besatta av att fÄ gillar mer Àn nÄgot annat för att mÀta popularitet, men det Àr inte Instagrams syfte. Plattformen finns för anvÀndare att dela speciella stunder med vÀnner. Nu kommer det att försöka minska vikten av denna enda statistik genom att helt dölja den.

Du kommer inte att se antalet gillanden i nĂ„gra inlĂ€gg. IstĂ€llet visar appen nĂ„gra anvĂ€ndarnamn i flödet. VĂ€lj anvĂ€ndarnamnen och Instagram visar en fullstĂ€ndig lista över vem som gillade ett inlĂ€gg. Även dĂ€r kan du inte se det totala antalet likes. Detsamma gĂ€ller videor, som normalt erbjuder antalet visningar tillsammans med likes. Du kan dock fortfarande se gillanden och videovisningarna i dina egna inlĂ€gg.

“Heads up! Vi har testat att göra gillar privata pĂ„ Instagram i ett antal lĂ€nder i Ă„r. Vi utvidgar dessa tester till att omfatta en liten del mĂ€nniskor i USA nĂ€sta vecka”, twittrade Adam Mosseri. “Ser fram emot feedbacken!”

Instagram sÀger att det kommer att övervaka anvÀndarens feedback för att förstÄ deras kÀnslor. Sociala medier kan fÄ mÀnniskor att kÀnna sig mindre attraktiva eller begÄvade Àn andra, och att dölja gillar kanske kan skapa en vÀnligare miljö. Kanske kommer det ocksÄ att leda anvÀndare att fokusera pÄ kvalitet, inte kvantitet.

FörvÀnta dig att övergÄngen rullar ut lÄngsamt. Instagram planerar inte att dölja gillanden för alla USA-baserade anvÀndare omedelbart. Om nÄgra dagar kommer vissa anvÀndare att mÀrka att gillar försvann medan andra fortsÀtter att fÄ information om inlÀgg.