Instagram testar omvänd-kronologisk funktion “Senaste inlägg”

Du kommer sannolikt aldrig se det omvända kronologiska flödet återvända till Instagram, men det Facebook-ägda sociala nätverket kan snart erbjuda något väldigt nära det. Programvarutekniker Jane Manchun Wong upptäckte en dold funktion i Instagram-appen som ägnar ett speciellt område till missade inlägg och organiserar dem i tidsbaserad ordning.

Känd som “Senaste inlägg” internt, beskriver funktionen sig själv som en metod för att “fastna i” vad vänner laddade upp nyligen. Den dyker upp som ett popup-fönster medan en användare tittar på huvudflödet. Välj knappen ‘Se inlägg’ så öppnar Instagram det specialområde som är beroende av omvänd kronologisk ordning snarare än en algoritm för att visa inlägg. Senaste inlägg bör fokusera på inlägg som antingen inte har sett eller åtminstone gillats än.

Instagram redesignade huvudflödet i mitten av 2016. Användare kunde inte längre få inlägg i omvänd kronologisk ordning och istället började det sociala nätverket att driva innehåll till toppen beroende på vilken typ av innehåll du gillar och de användare du följer. På grund av detta kände användarna att vissa inlägg aldrig skulle ses. Det är också ett sentiment som finns idag. Instagram har dock inte återinfört omvänd kronologisk ordning trots användarnas krav. I rättvisans skull ger algoritmen tillfredsställande resultat om du bläddrar tillräckligt länge.

Tidigare distribuerade appen ett pop-pop-tal som säger “Du är helt upptagen” högst upp i huvudflödet om en användare såg allt från de senaste 48 timmarna. Vissa användare får fortfarande detta meddelande, men andra får inte veta om de har sett alla inlägg.

De andra sociala nätverken, som Facebook och Twitter, tillåter användare att ställa in sina flöden i omvänd kronologisk ordning.

Facebook förnekar att det testar en sådan funktion. I en tweet sa en företagsordförande att Senaste inlägg är “en tidig prototyp” som introducerades under ett senaste hackathon. Det förklarar dock inte varför kod för funktionen visas i den officiella Instagram-appen. Men talesmannen uppgav att Facebook inte aktivt testar funktionen och har inga planer på att rulla ut den offentligt. Så om du håller på för ett omvänd-kronologiskt flöde på Instagram kan du ha tur. Det finns dock fortfarande något hopp, eftersom koden fortfarande finns och Wong noterar att Facebook nyligen bytte namn på funktionen också. Var tålamod, och Instagram kan bara få det som en publikvänt funktion senare i år.

Relaterade Artiklar

Back to top button