Instagram testar ett TikTok-liknande redigeringsverktyg för berÀttelser

Instagram testar ett TikTok-liknande redigeringsverktyg för berÀttelser

Instagram arbetar pÄ ett nytt verktyg för sin huvudsakliga applikation som gör det möjligt för anvÀndare att skapa videor i TikTok-stil.

Verktyget, som enligt uppgift kallas scener, ger anvĂ€ndarna musik- och videohastighetsverktyg samt timers att anvĂ€nda pĂ„ inspelad video. Det finns ocksĂ„ förstĂ€rkta verklighetseffekter – troligen liknar de filter som Instagram redan har. Om ditt konto Ă€r offentligt skulle anvĂ€ndare kunna “remixa” andras videor, liknande “Duet” -funktionen pĂ„ TikTok.

Funktionen upptĂ€cktes av Jane Manchun Wong, som Ă€r kĂ€nd för att utveckla applikationer för omvĂ€nd teknik för att hitta dolda funktioner och sĂ€kerhetsproblem. Wong upptĂ€ckte tidigare Facebooks digitala hĂ€lsokontroll som heter “Your Time Spent on Facebook” och avslöjade Facebooks plan att gömma sig som rĂ€knar.

Instagram arbetar pÄ Scenes, ett TikTok-liknande videoredigerings- / remixningsverktyg för Stories

Andra anvĂ€ndare kommer att kunna mixa om dina “Scener” om ditt konto Ă€r offentligt

Du fÄr musik, videohastighet, timer, AR-effekt osv för att redigera varje klipp

Den hÀr funktionen kallades tidigare Clips pic.twitter.com/5y1DGACFis

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 12 november 2019

Det verkar som om Instagram, som Àgs av Facebook, tidigare har kallat den hÀr nya funktionen Klipp. Det Àr för nÀrvarande oklart nÀr eller om det kommer att offentliggöras. Företaget har redan en liknande fristÄende app som heter Lasso, som den lanserades exklusivt i USA förra Äret.

Med detta sagt har Facebook en historia för att kopiera andra populĂ€ra appar och integrera sina huvudsakliga försĂ€ljningsstĂ€llen i sin egen version. Till exempel, i synnerhet Instagram, duplicerade fotodelningsapp Snapchats ansiktsfilter och ‘Stories’ -funktion och det visade sig vara extremt populĂ€rt.

Även om TikTok Ă€r populĂ€rt har dess framgĂ„ng till framtrĂ€dande inte varit smidig. I februari var företaget tvunget att betala böter pĂ„ 5,7 miljoner dollar efter att ha förvĂ€rvat videodelningsappen Musical.ly för att ha krĂ€nkt barns integritet, och amerikanska senatorer har ifrĂ„gasatt om den kinesiska appen utgör ett sĂ€kerhetshot.