Instagram introducerar separat flik för rullar för användare i Indien: Hur det fungerar

Instagram tillkännagav rullar strax efter att Tiktok förbjöds i Indien tillbaka i juni. Reels fungerar på liknande koncept som TikTok men är också annorlunda på många sätt. Företaget har nu introducerat en flik för rullar på plattformen för att ge enkel åtkomst till andras rullar av vänner, kändisar och andra.

Den nya fliken rullar sitter i navigeringsfältet och ersätter fliken Utforska. Fliken Utforska kan nås längst upp till höger på skärmen i ditt flöde.

Instagram Reels kommer inte längre att finnas i en enhet i Explore. Den nyligen introducerade fliken visar bara rullar och har en automatisk uppspelningsvideo. Fliken öppnas för rullkameran och ett ljud på som standard med ett tryck för att slå på / av.

LÄS | Indiska alternativ för TikTok

Kommentera på Instagram Reels Manish Chopra, direktör och chef för partnerskap, Facebook India siad, “Tidigare denna månad började vi testa en ny flik på Instagram för att göra det lättare att upptäcka underhållande rullar.”

Läs också | Hur man använder Instagram Reels

”Idag utökar vi detta test i Indien till större delen av landet. Indien är den första marknaden vi lanserar på grund av intresset och kreativiteten vi har sett. Vi hoppas att den här fliken gör det lättare för människor att se och njuta av rullar, “tillade Chopra vidare.

Hjulen fungerar på samma sätt som TikTok och tanken är att erbjuda användarna en plattform för att skapa korta videor. På samma sätt som Tiktok eller andra korta videoplattformar kan rullarna lägga till ljud eller filter efter behov. Instagram rullade ut rullar i juni för användare i landet. Efter TikTok-förbudet har många användare flyttat till Instagram för att använda rullar och skapa korta videor.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button