Instagram för att skicka varningar innan du inaktiverar ditt konto

Instagram för att skicka varningar innan du inaktiverar ditt konto

Uppför du dig dÄligt pÄ Instagram, eller Àr invÀndningar mot dina inlÀgg obefogade? Framöver kommer den Facebook-Àgda appen att ge varningar om förestÄende kontoförbud och ge dig en chans att överklaga raderingar av foton.

En policyuppdatering innebÀr att Instagram kommer att meddela mÀnniskor nÀr deras konton Àr pÄ vÀg att förbjudas, enligt ett företags blogginlÀgg.

Det justerar ocksĂ„ hur det beslutar att inaktivera ett konto. “Enligt vĂ„r befintliga policy inaktiverar vi konton som har en viss andel av innehĂ„llet som bryter mot innehĂ„ll”, sĂ€ger inlĂ€gget. “Vi lanserar nu en ny policy dĂ€r vi, förutom att ta bort konton med en viss procentandel av innehĂ„llet, ocksĂ„ tar bort konton med ett visst antal övertrĂ€delser inom ett tidsfönster.”

SkÀrmdump av Instagramvarning
(Bildkredit: Instagram)

ÖversĂ€ttning: Enligt de gamla reglerna kan produktiva affischer, i teorin, komma undan med mer anstötligt innehĂ„ll Ă€n nĂ„gon som publicerar varje gĂ„ng ett tag eftersom ett fruktansvĂ€rt inlĂ€gg av 10 skulle ge en högre andel Ă€n ett fruktansvĂ€rt inlĂ€gg av 500.

ÖvertrĂ€delser inkluderar under tiden att lĂ€gga upp nakna bilder, stjĂ€la immateriella rĂ€ttigheter och skapa ett konto under minderĂ„riga. Innan Instagram skrotar Ă„r av dina ackumulerade kattbilder och brunchbilder fĂ„r du ett meddelande som förklarar varför ett inlĂ€gg togs bort och vad du kan göra för att vĂ€cka ditt Ă€rende.

För tillfÀllet kan du bara framstÀlla innehÄll som bryter mot Instagrams nakenhet, trakasserier, terrorism, narkotika och hat-tal-regler, men företaget sa att det sÄ smÄningom kommer att innehÄlla fler alternativ (Àven om den listan verkar ha ett spektrum av eventuellt dÄligt beteende). Om Instagram felaktigt raderar ett inlÀgg och du tar det till företagets uppmÀrksamhet kommer det att ÄterstÀlla det och ta bort mÀrket frÄn din post.

Sociala medieföretag har nödvÀndigtvis blivit mer vaksamma pÄ poliswebbplatser för att bekÀmpa oÀndlig internettoxicitet. Förra Äret antog Instagram maskininlÀrning för att rensa ut mobbar. Och förra mÄnaden lade Twitter varningar till vÀrldsledarnas tweets som bryter mot dess politik (Àven om Trumps efterföljande och oundvikliga rasistiska kommentarer fortfarande gjorde det). Instagrams policyuppdatering Àr bra för mÀnniskor som Àr benÀgna att orÀttvisa förbud, men det ÄterstÄr att se hur mycket det kommer att göra för att stÀda upp stÀndigt vÀxande toxicitet online.