Instagram för att skicka varningar innan du inaktiverar ditt konto

Uppför du dig dåligt på Instagram, eller är invändningar mot dina inlägg obefogade? Framöver kommer den Facebook-ägda appen att ge varningar om förestående kontoförbud och ge dig en chans att överklaga raderingar av foton.

En policyuppdatering innebär att Instagram kommer att meddela människor när deras konton är på väg att förbjudas, enligt ett företags blogginlägg.

Det justerar också hur det beslutar att inaktivera ett konto. “Enligt vår befintliga policy inaktiverar vi konton som har en viss andel av innehållet som bryter mot innehåll”, säger inlägget. “Vi lanserar nu en ny policy där vi, förutom att ta bort konton med en viss procentandel av innehållet, också tar bort konton med ett visst antal överträdelser inom ett tidsfönster.”

Skärmdump av Instagramvarning
(Bildkredit: Instagram)

Översättning: Enligt de gamla reglerna kan produktiva affischer, i teorin, komma undan med mer anstötligt innehåll än någon som publicerar varje gång ett tag eftersom ett fruktansvärt inlägg av 10 skulle ge en högre andel än ett fruktansvärt inlägg av 500.

Överträdelser inkluderar under tiden att lägga upp nakna bilder, stjäla immateriella rättigheter och skapa ett konto under minderåriga. Innan Instagram skrotar år av dina ackumulerade kattbilder och brunchbilder får du ett meddelande som förklarar varför ett inlägg togs bort och vad du kan göra för att väcka ditt ärende.

För tillfället kan du bara framställa innehåll som bryter mot Instagrams nakenhet, trakasserier, terrorism, narkotika och hat-tal-regler, men företaget sa att det så småningom kommer att innehålla fler alternativ (även om den listan verkar ha ett spektrum av eventuellt dåligt beteende). Om Instagram felaktigt raderar ett inlägg och du tar det till företagets uppmärksamhet kommer det att återställa det och ta bort märket från din post.

Sociala medieföretag har nödvändigtvis blivit mer vaksamma på poliswebbplatser för att bekämpa oändlig internettoxicitet. Förra året antog Instagram maskininlärning för att rensa ut mobbar. Och förra månaden lade Twitter varningar till världsledarnas tweets som bryter mot dess politik (även om Trumps efterföljande och oundvikliga rasistiska kommentarer fortfarande gjorde det). Instagrams policyuppdatering är bra för människor som är benägna att orättvisa förbud, men det återstår att se hur mycket det kommer att göra för att städa upp ständigt växande toxicitet online.

Relaterade Artiklar

Back to top button