Instagram ändrar reglerna för självskadeposter efter självmord

Instagram, Instagram självskadande innehåll, Instagram innehållspolicy, Instagram självskadande innehållspolicy, Facebook Instagram tar också bort icke-grafiska bilder av självskada från sökningar. (Bild: AP)

Instagram har gått med på att förbjuda grafiska bilder av självskada efter invändningar i Storbritannien efter självmord på en tonåring vars far sa att fotodelningsplattformen hade bidragit till hennes beslut att ta sitt eget liv.

Instagram-chefen Adam Mosseri sa torsdag kväll plattformen gör en rad ändringar av dess innehållsregler.

Han sa: “Vi är inte där vi behöver vara för självskada och självmord, och vi måste göra mer för att skydda de mest utsatta i vårt samhälle.”

Mosseri sa att ytterligare förändringar kommer att göras.

“Jag har ett ansvar för att få rätt på detta”, sa han. “Vi kommer att bli bättre och vi är fast beslutna att hitta och ta bort detta innehåll i stor skala, och samarbeta med experter och den bredare branschen för att hitta sätt att stödja människor när de är mest i behov.”

Uppmaningen till förändringar stöddes av den brittiska regeringen efter att familjen till den 14-åriga Molly Russell hittade material relaterat till depression och självmord på hennes Instagram-konto efter hennes död 2017.

Hennes far, Ian Russell, sa att han tror att innehållet Molly såg på Instagram spelade en medverkande roll i hennes död, en avgift som fick stor uppmärksamhet i den brittiska pressen.

Ändringarna tillkännagavs efter att Instagram och andra teknikföretag, inklusive Facebook, Snapchat och Twitter, träffade den brittiska hälsosekreteraren Matt Hancock och representanter från samariterna, en välgörenhetsorganisation för psykisk hälsa som arbetar för att förhindra självmord.

Instagram tar också bort icke-grafiska bilder av självskada från sökningar.

Facebook, som äger Instagram, sa i ett uttalande att oberoende experter rekommenderar att Facebook bör ”tillåta människor att dela medgivanden om självskada och självmordstankar men inte bör låta människor dela innehåll som marknadsför det.

Relaterade Artiklar

Back to top button