Instagram 101: Så här laddar du ner en säkerhetskopia av ditt konto för att spara foton, kommentarer & amp; Mer

Facebook, moderbolag till Instagram, har tillåtit dig att ladda ner foton och annan kontodata under en tid nu, men dataförfrågningsfunktionen är nu också tillgänglig på Instagram för att uppfylla kraven i dataskyddsförordningen i EU – och den är tillgänglig över hela världen bara i Europa.

Den här nya funktionen i Instagram låter dig inte bara visa all din data utan ladda ner en hel säkerhetskopia av ditt Instagram-konto inklusive kommentarer, foton, gillade bilder och mer. Det rullar för närvarande ut på Android och iOS, och om du inte ser det ännu kan du fortfarande göra det direkt från telefonens webbläsare.

Det tar upp till 48 timmar att skapa säkerhetskopian och du kan behöva ladda ner den via en dator. Ändå kan du starta allt helt från din mobila enhet. Foton laddas ned som JPG, videor som MP4, och resten av data kommer att vara i maskinläsbart JSON-format som ses bäst i webbläsare som Firefox.

Steg 1: Begär dina Instagram-data

De två sätten du kan visa och / eller ladda ner dina data är antingen via Instagram-appen direkt eller via telefonens webbläsare. Även om dessa metoder är lika, finns det några skillnader mellan de två.

Metod 1: Från Instagram-appen

Gå till din profilflik och tryck på kugghjulsikonen (iOS) eller trepunktsmenyn (Android) för att visa alternativ sida. Om du bara vill se dina data online för att se saker som tidigare användarnamn, hashtags du följer, blockerade konton, sökhistorik etc. trycker du på “Kontodata” och “Visa alla” bredvid objektet du vill inspektera.

För att faktiskt ladda ner din säkerhetskopia, välj “Data Download” istället från alternativ och tryck sedan på knappen “Begär nedladdning” som visas. På nästa skärm anger du e-postadressen där du vill få säkerhetskopian (ditt konto-e-postmeddelande ska fyllas i automatiskt) och tryck på “Nästa”, ange sedan ditt lösenord och tryck “Begär nedladdning” för att slutföra processen .

Metod 2: Från din webbläsare

Besök instagram.com i din mobila webbläsare, logga in på ditt konto och tryck sedan på profilflikens ikon precis som i den vanliga appen. Klicka sedan på kugghjulsikonen längst upp till vänster för att visa alternativ och välj sedan “Sekretess och säkerhet.”

Om du bara vill se dina data trycker du på “Visa kontodata” under Kontodata rubrik (du kan också bara besöka instagram.com/accounts/access_tool för att hoppa direkt där) och sedan “Visa alla” bredvid objektet du vill inspektera.

För att ladda ner dina data istället, välj “Begär nedladdning” under Nedladdning av data rubrik (du kan också bara besöka instagram.com/download/request/ för att hoppa direkt där), ange sedan e-postadressen du vill skicka den till (ditt konto-e-postmeddelande ska fyllas i automatiskt) och tryck på “Nästa”. Ange ditt kontolösenord på nästa sida och sedan “Begär nedladdning” för att slutföra.

Instagram 101: Så här laddar du ner en säkerhetskopia av ditt konto för att spara foton, kommentarer och mer
Instagram 101: Så här laddar du ner en säkerhetskopia av ditt konto för att spara foton, kommentarer och mer

Steg 2: Ladda ner din säkerhetskopia

Instagram skickar en säkerhetskopia till dig via e-post inom 48 timmar med ämnesraden “Dina Instagram-data” och en länk till din säkerhetskopia kommer att finnas inuti som säger “Ladda ner data.” Om du trycker på det på din telefon omdirigeras du till Instagram-appen, som omdirigerar dig tillbaka till din standardwebbläsare där du måste logga in på Instagram igen. När du är inloggad trycker du på “Ladda ner data” för att göra just det.

Om du får ett fel på din telefon som säger “den här sidan är inte tillgänglig” måste du ladda ner .zip-filen på din dator istället, vilket förmodligen är ett bra ställe att lagra säkerhetskopian ändå.

Instagram 101: Så här laddar du ner en säkerhetskopia av ditt konto för att spara foton, kommentarer och mer
Instagram 101: Så här laddar du ner en säkerhetskopia av ditt konto för att spara foton, kommentarer och mer

Länken som du tillhandahåller av Instagram fungerar bara fyra dagar från det att du fick den, så om du har glömt att ladda ner den måste du gå igenom processen för att begära allt igen.

Missa inte: Det snabbaste sättet att gilla alla foton i ditt Instagram-flöde (och varför det spelar roll)

Relaterade Artiklar

Back to top button