Innovation, utveckling och massor av sexleksaker: Trenderna som definierade CES 2020

Innovation, utveckling och massor av sexleksaker: Trenderna som definierade CES 2020

PCMags personal har tillbringat de senaste dagarna studsande frÄn möte till möte i Las Vegas Convention Center och omgivande platser för att söka efter de bÀsta produkterna pÄ CES i Är.

CES 2020 Bug Art

Nu nÀr showen avslutas tar vi ett steg tillbaka för att fÄ en bredare bild och identifiera nÄgra vanliga teman. NÄgra Àr överraskande bekanta (CES har alltid varit en startplatta för större, skarpare och mer fÀrgstarka TV-apparater), medan andra Àr nya, vilket Äterspeglar förÀndringar i tillgÀnglig teknik och tider.

I Är förenades det vanliga utbudet av gigantiska skÀrmar av nÄgra prylar som hjÀlper dig att göra ditt hem och din bil smartare, massor av robotar och, i en kraftig förÀndring frÄn förra Ärets policy, en hel del sex-enheter. Med detta i Ätanke Àr detta de största trenderna frÄn Ärets show.

Annons

Visas pÄ skÀrmen

Trots svÄrigheterna Samsung mötte med att föra sin eleganta Galaxy Fold ut pÄ marknaden har konceptet visat sig vara populÀrt nog för att dyka upp i mÄnga nya enheter i Är. Vi sÄg en hopfÀllbar telefonprototyp frÄn TCL, en liknande surfplatta frÄn Lenovo och en LG TV som kan vÀxla mellan plana och böjda vyer.

I det mer traditionella rummet – stora, platta TV-apparater – ser vi fler 8K-apparater med breda fĂ€rgomfĂ„ng och svarta svarta tack vare OLED-teknik. OLED kan inte anvĂ€ndas pĂ„ datorskĂ€rmar pĂ„ grund av inbrĂ€nning, men Mini LED-teknik ger mĂ„nga av samma fördelar, inklusive starka svarta nivĂ„er och Ă€kta fĂ€rgĂ„tergivning, för spelare och fotoredigerare. DatorjĂ€tten Asus anvĂ€nder den pĂ„ skĂ€rmar för spelare och skapare.

Race to 5G fortsÀtter

Du gĂ„r inte till CES för att se massor av nya telefoner idag – de flesta hĂ„lls tillbaka för den kommande Mobile World Congress-showen. Men vi sĂ„g massor av ny 5G-teknik, inklusive en stationĂ€r dator med ett inbyggt 5G-modem och en ny mobil hotspot. Men som vi har spĂ„rat i vĂ„r Race to 5G-tĂ€ckning kan du förvĂ€nta dig att vĂ€nta lite lĂ€ngre för att verkligen dra nytta av nĂ€sta generations mobilnĂ€tverk.

Och det kommer att finnas tekniska utmaningar pÄ vÀgen. För att fÄ de bÀsta hastigheterna frÄn alla nÀtverk vill du ha den bÀsta signalen, och det Àr nÄgot som kan pÄverkas av det till synes oskadliga smartphone-fodralet. D30, materialföretaget som levererar till flera tillverkare, introducerade en ny plast som inte blockerar 5G-signaler.

Begrepp Àr de coolaste sakerna

LĂ„t oss inse det – mĂ„nga av de bĂ€sta sakerna pĂ„ CES kommer aldrig att sĂ€ljas. Vi sĂ„g en konceptbil frĂ„n Mercedes och James Cameron, men det Ă€r inte nĂ„got du kan provköra hos en Ă„terförsĂ€ljare. OnePlus var ocksĂ„ till hands med en lĂ€derinpackad telefon med dolda bakre kameralinser. Den industriella designen Ă€r fantastisk, men kommer den att skickas?

NÄgra av de bÀsta koncepten var inte lika ambitiösa. Vi Àlskar Alienwares UFO-handdator, i princip en Windows 10-surfplatta korsad med en Nintendo Switch. Samsungs Ballie-robot Àr en annan rubrikfÄngare, men en som vi skulle bli förvÄnad över att se sÀljas.

Massor av utrustning för spelare

Det finns fler saker Ă€n nĂ„gonsin för spelare. Nostalgister kommer att Ă€lska Arcade1Up NBA Jam-skĂ„pet, och PC-spelare har massor av nya hĂ„rdvarualternativ att köpa 2020 – de flesta med mycket snygga flerfĂ€rgsbelysningseffekter.

Det handlar inte bara om blixt, men det Àr en stor del av det för varumÀrken som Asus Republic of Gamers, MSI och XPG (för att nÀmna nÄgra). Vi sÄg ocksÄ skÀrmar med snabbare uppdateringshastigheter, upp till 360 gÄnger per sekund, sÄ att du bÀttre kan reagera pÄ inkommande eld nÀr du spelar Fortnite.

Det var dock en tyst CES för konsolÀlskare. Med nya Xbox- och Playstation-maskiner i horisonten var det enda Sony visade oss logotypen för sin kommande PS5. Nintendo gör inte CES, utan reserverar de flesta utvecklingsnyheter för sina Nintendo Direct-evenemang.

Eco-Concious Tech

Australien brinner. Venedig var nyligen mer under vatten Àn vanligt. Som konsumenter har vi ansvaret för att fatta köpbeslut som Àr sÄ miljövÀnliga som möjligt. Men det Àr upp till ingenjörerna att utveckla produkterna.

Impossible förde sitt nya köttalternativ Impossible Pork till Las Vegas, en produkt som bĂ„de har fördelar för mĂ€nniskors hĂ€lsa och miljön – den anvĂ€nder fĂ€rre resurser för att producera Ă€n djurlantbruk.

Elfordon – och bilteknik i allmĂ€nhet – Ă€r ocksĂ„ stort pĂ„ CES. VĂ„r favoritbil i Ă„r Ă€r en byggd med miljön i Ă„tanke. Fisker Ocean Ă€r en helelektrisk SUV som anvĂ€nder vegansk lĂ€der för inredningen och inkluderar solpaneler pĂ„ taket för att minska belastningen pĂ„ elnĂ€tet.

A Continued Rise of the Robots

Det Ă€r sĂ€kert att sĂ€ga att Samsung Ballie var den sötaste roboten pĂ„ utstĂ€llningen. Den lilla rullande bollen Ă€r ganska otydlig i funktion – Samsung visade att den följde sin Ă€gare och svarade pĂ„ röstkommandon. Charmin Ă„ andra sidan tog med sig RollBot. Det Ă€r DJ Roomba av toalettpapper – Ă€ven om jag bara rekommenderar att du hĂ„ller dina reservrullar inom rĂ€ckhĂ„ll för kommoden.

Och relaterat till automatisering och AI finns det den fortsatta trenden med digitala assistenter som tar sig in i stort sett allt. Kohler sĂ€tter Alexa i ett duschhuvud sĂ„ att du kan styra din Spotify-spellista medan du schamponerar. Nu behöver Charmin bara lĂ€gga till en Alexa-skicklighet för RollBot …

Sexteknik och smart hÀlsa

Vi var inte nöjda med beslutet att upphÀva en utmÀrkelse till en sexleksak, Osé, förra Äret av rent puritaniska skÀl. Men Consumer Technology Association (CTA), gruppen som driver CES, var lite mer socialt liberal i Är. Vi sÄg massor av sexteknik pÄ utstÀllningen, inklusive en station för folk att bygga en vibrator frÄn ett kit, liksom den tidigare nÀmnda Lora DiCarlo Osé (bilden).

Teknik för att förbÀttra din sovrumsupplevelse Àr naturligtvis bara en aspekt av smart hÀlsa. Det Àr fortfarande ett vÀxande utrymme och vi sÄg de förvÀntade hÀlsosynta bÀrbara produkterna, inklusive Withings Scanwatch, som tar pulsmÀtningen ett steg lÀngre med ett live EKG.

Vi sÄg ocksÄ en ansluten rakhyvel frÄn Bic, som mer Àr en enhet för frivillig marknadsundersökning snarare Àn en med nÄgon nytta för din hÀlsa. OmvÀnt, anslutna tandborstar frÄn Colgate och Oral-B lovar att förbÀttra munhÀlsan genom att hjÀlpa dig att bli en bÀttre borste.

De vĂ€rsta “bĂ€sta av CES” -valen frĂ„n 2010-talet

Kom ihÄg att inte alla trender som vi identifierar och produkter vi vÀljer har framgÄng nÀr de kommer ut i den verkliga vÀrlden. I sjÀlva verket, som du kan se hÀr, Àr nÄgra helt katastrofer.

Det bÀsta av CES 2020

Vill du ha mer CES-tÀckning? Kolla in de bÀsta sakerna vi sÄg i Är.

Vidare lÀsning