Inledande specifikationsläckage för Nvidia RTX 3080/3090 Founders Edition grafikkort

Nvidia kan vara angelägen om att stoppa informationsflödet angående nästa generation Ampere-drivna grafikkort efter läckta bilder som dyker upp tidigare i veckan. De första detaljerna om vad vi kan förvänta oss av en triot kort har dock hittat sin väg online.

Som TechSpot rapporterar förväntar vi oss nu tre Founders Edition-lanseringskort som sannolikt kommer att kallas RTX 3080, RTX 3080 Ti (eller Super) och RTX 3090. Alla tre förväntas använda den ovanliga V-formade PCB-design avslöjad i de läckta bilderna och med den dubbelriktade fläktinstallationen. Alla tre kommer att bli ganska dyra, inte minst för att kyllösningen tros kosta $ 150 på egen hand.

Höga priser förväntas för nya grafikkort, och Nvidia kommer att förlita sig på den utlovade prestandan för att övertyga konsumenterna att betala för dem. Vi får vår första glimt av det tack vare några initiala tekniska specifikationer som läcker.

Alla tre startkort förväntas använda Nvidias GA102 GPU, men vi vet inte klockhastigheterna än. För RTX 3080-baskortet förväntar vi oss 10 GB GDDR6X-minne, ett 320-bitars minnesgränssnitt och en 320 W TDP. RTX 3080 Ti / Super förbättrar det genom att erbjuda 11 GB GDDR6X-minne och ett 352-bitars minnesgränssnitt samtidigt som 320 W TDP bibehålls. Båda korten har tre DisplayPort- och en HDMI-anslutning.

För entusiasterna där pengar inte är något föremål i ansiktet eller prestanda är Nvidia inställd på att erbjuda RTX 3090. Den kommer att innehålla 24 GB GDDR6X-minne, som är dubbelsidigt för att passa allt på kortet. Minnesgränssnittet är 384-bitars och TDP ökar till 350W. Tre Displayport, en HDMI och NVLink förväntas på detta kort.

Din gissning är lika bra som min om hur mycket dessa nya kort kommer att kosta. Den närmaste jämförelsen vi har med RTX 3090 är Titan RTX, som inkluderar 24 GB GDDR6-minne som körs på ett 384-bitars gränssnitt, men bara har en TDP på ​​280 W. Det kostar 2499 $. Om dessa initiala läckta specifikationer är att tro, tvivlar jag på att vi kommer att se 3090 visas för mindre än priset på Titan RTX vid lanseringen.

Relaterade Artiklar

Back to top button