InkognitolÀge anlÀnder till Google Maps

InkognitolÀge anlÀnder till Google Maps

PÄ Google I / O i Är retade sökjÀtten ett antal ytterligare sekretess- och sÀkerhetsfunktioner för sina tjÀnster, som nu rullar ut till YouTube, Maps och Google Assistant.

InkognitolÀge kommer till Google Maps

Att aktivera inkognitolÀge i Chrome hindrar webblÀsaren frÄn att komma ihÄg din aktivitet (men det Àr inte exakt anonym surfning). YouTube lade till samma funktion tidigare i Är och nu fÄr Google Maps det ocksÄ.

Google Maps inkognitolÀge

Om du aktiverar inkognitolĂ€ge i Maps sparas inte nĂ„gon aktivitet – inklusive de sökte platserna – av Google för att “anpassa din Maps-upplevelse.” För att aktivera eller inaktivera inkognitolĂ€ge krĂ€vs helt enkelt att du trycker pĂ„ ditt profilfoto i Maps och vĂ€ljer det frĂ„n menyn.

Radera din YouTube-historik automatiskt

Tidigare i Är introducerade Google kontroller för automatisk radering för platshistorik och aktivitetsdata, men nu kommer funktionen till YouTube.

Det Àr nu möjligt att vÀlja nÀr dina YouTube-sökningar och webbhistorik raderas. Under YouTube-historiken ser du tre alternativ: ta bort efter tre mÄnader, 18 mÄnader eller behÄll tills de raderas manuellt.

En befintlig funktion som gör att du kan pausa YouTube-historiken Àr fortfarande tillgÀnglig. Med pausen aktiverad kommer alla videor du tittar inte att anvÀndas för att förbÀttra dina videorekommendationer pÄ YouTube.

Kontrollera dina Google Assistant-data

I allt högre grad anvÀnder vi alla röstassistenter för att interagera med onlinetjÀnster, sÄ Google bestÀmde sig för att erbjuda mer information och kontroll över din integritet via Google Assistant.

FrĂ„n och med nĂ€sta vecka kommer det att vara möjligt att sĂ€ga “Hej Google, ta bort allt jag sa till dig förra veckan” eller “Hej Google, ta bort det sista jag sa till dig” och data raderas automatiskt. Att be om att ta bort mer Ă€n en veckas data krĂ€ver dock ett extra steg, och om du vill göra samma förfrĂ„gningar pĂ„ ett annat sprĂ„k mĂ„ste du vĂ€nta till nĂ€sta mĂ„nad.

Om du vill veta mer om datasĂ€kerhet Ă€r Google Assistant nu bĂ€ttre rustad att svara pĂ„ dina frĂ„gor. FrĂ„ga till exempel “Hej Google, hur hĂ„ller du mina data sĂ€kra?” och assistenten kommer att förklara de Ă„tgĂ€rder som Google vidtar för att se till att dina uppgifter alltid Ă€r sĂ€kra.

Kontrollera lösenordssÀkerheten

Slutligen bestÀmde Google sig för att vidta ÄtgÀrder nÀr det gÀller dina svaga och ÄteranvÀnda lösenord. Lösenordskontroll lanserades Àr en ny funktion i lösenordshanteraren inbyggd i Chrome- och Google-konton. Det kommer att kontrollera hur starka dina befintliga lösenord Àr, om de ÄteranvÀnds, och om nÄgon av dem visas i listan över 4 miljarder + komprometterade lösenord. PÄ det sÀttet vet du om nÄgot behöver Àndras helt enkelt genom att be Google att söka efter dig.

Lösenordskontroll Àr ocksÄ instÀlld pÄ att bli en standardfunktion i Chrome-webblÀsaren senare i Är. NÀr den vÀl Àr implementerad kommer den att erbjuda skydd i realtid nÀr lösenord skrivs in. Chrome-anvÀndare bör dÀrmed aldrig omedvetet vÀlja ett svagt eller komprometterat lösenord igen.