Inga smarttelefonleveranser från idag då MHA reviderar e-handelsorder

Flipkart, Amazon, icke väsentliga varor på e-handel förbjudna, Xiaomi, Realme, lansering av smartphone försenad i Indien, Covid 19 Flipkart hade redan meddelat att de skulle börja leverera smartphone-beställningar från 20 april 2020.

Att kasta en nyckel i arbetet med smarttelefoner och andra gadgetproducenter som planerade att starta om försäljningen efter den 20 april, sade inrikesministeriet (MHA) på söndagen att e-handelsföretagens leverans av icke-nödvändiga varor kommer att förbli förbjudet under nationell avstängning, som kommer att upphävas den 3 maj. Realme och Xiaomi planerade båda att lansera nya smartphones i Indien nästa vecka.

Inte bara smarttelefontillverkare, e-handelsspelare som Flipkart förberedde sig också för att öppna sin plattform för att ta nya smartphone-beställningar. Faktum är att Flipkart redan hade meddelat att de skulle börja leverera smarttelefonbeställningar från 20 april 2020.

Enligt riktlinjer som utfärdades av inrikesministeriet (MHA) förra veckan fick e-handelsföretag inte leverera smartphones och andra elektroniska varor till kunder i områden som inte faller under COVID-19-hotspots från 20 april. Den 15 april utfärdade regeringen nya riktlinjer enligt vilka e-handelsföretag som Flipkart, Amazon och Snapdeal fick arbeta med tillstånd för fordon.

Flipkart har ännu inte reagerat på MHA: s nya riktlinjer. I ett uttalande sade Xiaomi India MD, Manu Jain: ”Vi studerar detta och kommer att uppdatera dig snart. Vi kommer naturligtvis att följa alla regeringens riktlinjer. ”

En talesman från Realme skickade följande uttalande när vi frågade om MHA: s nya riktlinjer som hindrar leverans av icke-väsentliga artiklar av e-handelsföretag under låsningstiden. “Vi utvärderar situationen och beslutet om lanseringen av den efterlängtade Narzo-serien och onlineförsäljning av våra andra smartphones kommer att göras i morgon.”

“Regeringens beslut att fortsätta med begränsningarna för e-handel från 20 april är ett mycket opraktiskt och oförklarligt steg”, säger Arvind Singhal, ordförande för detaljhandelskonsult Technopak Advisors.

”Den nya riktlinjen kommer att besvikna inte bara konsumenterna vars lista över väsentligheter hade utvidgats till att arbeta hemifrån och studera hemifrån, utan också tusentals småföretag, säljare och tillverkare över hela landet, som hade anpassat sig till de senaste 48 timmarna för att ge miljontals människor säker åtkomst till produkter, säger en Amazon-talesman i ett uttalande.

Mike Chen, General Manager, TCL India, sade: ”Vi är fullt medvetna om översynen av normerna relaterade till e-handel och vi förstår nödvändigheten bakom detta. Med detta sagt måste vi också förstå att e-handel ger mycket intäktsstöd till icke-väsentliga. Även om vi på TCL är helt förberedda med strategier för att förstärka vår TV- och AC-verksamhet via e-handelsplattformar, men vi skulle vänta på fler uppdateringar från regeringen i hopp om det bästa. ”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button