Infinix S5 Pro Review – En mycket bra budget-segmenttelefon under 10K

På senare tid har det Hong Kong-baserade företaget Infinix pumpat ut kvalitetsbudget-smartphones på den indiska marknaden. För ett tag sedan granskade vi deras S5-smartphone som var en av de billigaste smartphonesna på marknaden med ett hål.

Nu är varumärket tillbaka med S5 Pro som behåller samma designspråk totalt men har en pop-up selfie-kamera istället för ett hål. Telefonen är tillgänglig till ett pris av 9999 INR, vilket ger den head-to-head med sådana som Redmi Note 8 och Realme C-serien. Vi har använt S5 Pro i över tio dagar nu, och här är vår fullständiga recension.

Infinix S5 Pro Specifikationer

Visa: 6,53-tums FHD + IPS LCD
CPU: MediaTek Helio P35-processor
BAGGE: 4 GB
Lagring: 64 GB intern lagring, utbyggbar upp till 128 GB
Programvara: Android 10
Huvudkamera: 48MP + 5MP ultrabred + 2MP djupgivare
Selfie-kamera: 16MP
Anslutning: micro USB, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v5.0, GPS / A-GPS, 3,5 mm hörlursuttag
Mobil: Dual sim
Fingeravtrycksläsare: Ja
Batteri: 4000 mAh, Li-jonpolymer, ej avtagbar
Laddning:5V 2A (10W laddning)

Lådans innehåll

En komplett lista över föremål som du får in i lådan:

Infinix S5 Pro Laddare mikro-USB-kabel Transparent silikonfodral Skärmskydd Sim-utmatningsverktygsdokumentation

Design & Display

Infinix S5 Pro är en glansig smartphone. Den finns i bara två nyanser, rosa och grön, med båda för höga. Ramen och bakpanelen på telefonen är gjorda av plast, men byggkvaliteten är bra. På grund av den blanka ytan tenderar ryggen att locka fingeravtryck och fläckar ganska mycket.

På baksidan av enheten hittar du också en trippelkamerainställning tillsammans med en LED-blixt medan fingeravtryckssensorn är placerad i mitten. Den högra sidan av telefonen har volymvippan och strömbrytaren medan den vänstra sidan rymmer de tre kortplatserna (två SIM-kort och ett micro SD-kort). Slutligen, längst ner, hittar du en mikro-USB-port för laddning, 3,5 mm ljuduttag och mikrofon.

Att vända på telefonen avslöjar en 6,53-tums LCD-skärm med en FHD + -upplösning. Det är verkligen ett steg upp från Infinix S5, som hade en HD + -skärm. Det här är en fullvy-skärm, vilket betyder att det inte finns något hack eller ett hål. Istället får du en popup-kameramekanism som var mycket populär förra året. Pop-up-kameran och de tunna ramarna gör att enheten kan skryta med ett imponerande förhållande mellan skärm och kropp på 91,2 procent.

När vi pratade om skärmens kvalitet fann vi att den var över genomsnittet med anständig färgåtergivning och kontrast. Utomhus synlighet är utmärkt, som med de tidigare Infinix-enheterna. Det smalare bildförhållandet hjälpte också till innehållet, och vi tyckte mycket om att binga på våra favoritprogram.

Programvara och prestanda

På mjukvarufronten kommer telefonen med XOS 6.0, vilket är Infinix som tar ett anpassat användargränssnitt ovanpå Android 10. XOS har snyggt utformade menyer, Googles digitala välbefinnande, gester och till och med ett spelläge. Liksom andra anpassade skinn finns det dubbletter av appar, som Palm Store och spel, som har sina appbibliotek.

Bortsett från detta får du ändra tema, uppringare, Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger och Instagram ur lådan.

När vi flyttar till prestandan drivs telefonen av Mediatek Helio P35 oktakärnprocessor klockad på 2,35 GHz i kombination med 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. I den dagliga användningen går telefonen smidigt och vi mötte inga problem med multitasking. Telefonen lyckas göra alla viktiga uppgifter, inklusive sms, samtal, mild surfning utan några betydande problem. Men saker och ting börjar gå nedåt när du börjar skjuta telefonen till dess gränser.

Att vara en mellannivå-chipset förväntade vi oss inte mycket av telefonen. Men det lyckades köra PUBG Lite ganska bra, men kunde inte komma igenom enstaka stammar och fördröjningar. På plussidan var cellmottagningen och samtalskvaliteten upp till märket.

Kamera och batteri

På baksidan har Infinix S5 Pro en primär 48-megapixelkamera, en 5-megapixel ultra-vidvinkel och en 2-megapixel makrosensor. Kameraprogrammet levereras med lägena Photo, Video, Custom Bokeh, AI HDR, AI Beauty och Panorama. Bilder tagna i dagsljus med den primära 16 megapixelkameran kom anständigt ut. AI hjälpte till att öka bilderna eftersom det automatiskt kunde upptäcka scenen och belysningen.

Bilderna jag klickade på under dagen blev imponerande. Telefonen gav skarpa och välbalanserade bilder med anständig färgkontrast. Den primära sensorn här ger konsekvent mycket lovande resultat. Vi försökte också ta några makron, och de kom också bra ut.

När det gäller prestanda i svagt ljus är det här telefonen kämpar som de flesta andra smartphones i den här prisklassen. Nattbilder blev korniga med minimal skärpa och kontrast. Nattläget hjälpte genom att kombinera en massa bilder, spotta ut en anständig bild. Selfies som fångats av den 16 megapixel främre kameran ser tilltalande ut och hudtoner var naturliga, men det finns inte mycket att lösa när det gäller detaljer om du zoomar in.

När det gäller batteriets livslängd finns en 4000 mAh-cell inkluderad, vilket är mer än tillräckligt för att dra telefonen i nästan 1 ½ dagars användning. I våra tester lyckades vi få ut cirka 6 timmars skärm i tid ur detta batteri, vilket är mer än tillräckligt för de flesta användare, enligt vår åsikt. Laddningstiden är långsam eftersom telefonen inte har stöd för snabb laddning och den medföljande 10W-laddaren tar mer än 2 timmar för att få full påfyllning.

Fördelar

Bekväm att hålla Full View-skärm Bra huvudkamera

Nackdelar

Genomsnittlig kameraeffekt i svagt ljus Annonser i XOS Slow Charging

Bedömning – Ska du köpa den?

Med ett klistermärkepris på 9 999 INR erbjuder Infinix S5 Pro en Full View-skärm med en popup-kamera, något vi inte har sett i den här prisklassen. En tredubbel kamerainställning med den primära sensorn som bärkraft, ett mycket stort 4000 mAh batteri.

Med detta sagt är genomsnittliga kameraprestanda i svagt ljus, inte så tunga interner och annonser i användargränssnittet några av smärtpunkterna här.

Om din främsta oro är fullvy och ett iögonfallande färgjobb, är Infinix S5 Pro definitivt något för dig. Annars bör du på Redmi Note 8, Realme 5S och Vivo U10.

Relaterade Artiklar

Back to top button