Infinix S4 Review: En lösning för trefaldiga kameror

Infinix S4

Infinix har ytterligare utökat sin mellanklassportfölj med lanseringen av Infinix S4-smarttelefonen i Indien. Prissatt till 8999 Rs Àr telefonen tillgÀnglig för köp pÄ Flipkart. Dessutom har företaget presenterat Infinix X Band 3 fitnessspÄrare. Till ett pris av Rs. 1 599, bandet tar in fÀrg-LED-display, pulsspÄrning, BP, steg, smarta pÄminnelser och mer.

Speciellt bÀr Infinix S4 tredubbla bakre kameror, en 32MP AI selfie-kamera och ett massivt 4000 mAh batteri som dess betydande höjdpunkter. Med det sagt, Àr det vÀrdigt nog för den bÀsta mellanklass-smarttelefonen i Indien? LÄt oss kolla in det i vÄr detaljerade recension.

Design & Display

Infinix S4 har en snygg designprofil och ser inte billig ut pÄ nÄgot sÀtt. SÀrskilt kommer polykarbonatbaksidan med en blank yta, vilket ger en premiumkÀnsla i segmentet.

Telefonen pryder ett vertikalt staplat par trippelkameror pÄ baksidan tillsammans med en LED-blixtmodul. Kamerans placering i sig lÀgger till handenhetens design. Dessutom finns en cirkelformad fingeravtrycksscanner i mitten, följt av Infinix-mÀrkning.

NÀr den kommer framÄt fÄr Infinix S4 en vattendroppskÀrm, liknande andra telefoner i den hÀr fÀstet. Du hittar volymvipporna och strömbrytaren till höger nÀr till vÀnster finns en dual-SIM- och microSD-kortplats. Micro USB-porten, ett högtalargaller och ett 3,5 mm ljuduttag finns lÀngst ner pÄ ramen. Telefonen Àr bekvÀm att hÄlla och Àr lÀmplig för anvÀndning med en hand. Slutligen mÀter den 156 x 75 x 7,9 och Àr ganska lÀtt med 153 gram.

Medan vi pratar om skÀrmen pratar Infinix S4 med en 6,2-tums HD + -skÀrm med en upplösning pÄ 720 x 1520 pixlar och 2,5D böjt glas ovanpÄ. VattendroppskÄran möjliggör ett bildförhÄllande pÄ 18: 9.

Panelens ljusstyrka nÄr max 500 nits, vilket gör den tillrÀcklig för dagligt bruk. I vÄr anvÀndning fungerade den automatiska ljusstyrkan bra och med utmÀrkta betraktningsvinklar passade panelen för mediekonsumtion pÄ sprÄng.

Prestanda och programvara

NÀr det gÀller de interna enheterna drivs handenheten av MediaTek Helio P22-processor klockad pÄ 2,0 GHz, tillsammans med PowerVR GE8320 GPU. Den innehÄller ytterligare 3 GB RAM-minne och 32 GB internt lagringsutrymme. Observera att rummet kan utökas ytterligare upp till 256 GB via microSD-kortplats.

Telefonen gick smidigt för det mesta. Vi mötte inga problem nÀr vi blÀddrade i grÀnssnittet, bytte till appar eller spelade med kameran. Det Àr dock för tidigt att kommentera hur telefonen kommer att fungera vid vanlig anvÀndning.

PÄ programvarans front kör telefonen Android 9.0 Pie med företagets anpassade UI XOS Cheetah version 5.0 överst. Det anpassningsbara anvÀndargrÀnssnittet kommer med smÄ konstigheter hÀr och dÀr för att underlÀtta anvÀndarupplevelsen. Det har ocksÄ en applÄda med snabba genvÀgar och gester.

AnvÀndargrÀnssnittet Àr utrustat med smidiga lÀgen inklusive ögonvÄrd, cykellÀge, spelförstÀrkning, lÀslÀge, WhatsApp-lÀge och mer för att förbÀttra upplevelsen. Telefonen levereras med flera bloatware-appar frÄn tredje part som kan avinstalleras i instÀllningarna. Du fÄr dock inte ta bort företagsÀgda appar som XTheme, XClub och Phone Master.

Infinix S4 levereras ocksÄ med en ansiktslÄsningsfunktion förutom fingeravtrycksscanning. BÄde fingeravtrycks- och ansiktslÄsningsfunktionerna Àr tillrÀckliga för att lÄsa upp telefonen pÄ nÄgra sekunder.

Kamera

Infinix S4Precis som Infinix Smart 3 Plus har företaget lyckats ge tredubbla bakre kameror pÄ Infinix S4. Modulen bestÄr av en 13MP primÀr sensor med f / 1,8 blÀndare, en 2MP djupsensor och en 8MP vidvinkelkamera med ett 120 graders synfÀlt tillsammans med en dubbeltonad fyrhjulsdisplay. Kameraappen har olika lÀgen som video, AI-kamera, skönhet, bokeh och AR-skott.

NÀr det gÀller prestanda visar sig bilderna vara i nivÄ med andra mellanslagsmartphones i vÄr första testning. Skotten var rena och skarpa efter vÄr smak.

PĂ„ framsidan fĂ„r telefonen en 32MP AI-kamerasensor för selfies. 4-i-1 Ultra pixel-tekniken skapar 1,6 ÎŒm pixlar för bĂ€ttre prestanda i svagt ljus. FrĂ„n och med dagsljus producerar selfie-kameran redo att lĂ€gga ut bilder med en mĂ€ngd detaljer och fĂ€rger. Den hĂ€r fĂ„r ocksĂ„ AI-funktioner som AI CAM, AR Shot och Beauty Mode. Med det sagt mĂ„ste vi testa kamerorna i olika situationer och ljusförhĂ„llanden för att ge en slutgiltig dom.

Batteri & anslutning

4000 mAh-batteriet pÄ Infinix S4 tar dig enkelt igenom en dag pÄ medel till tung anvÀndning. PÄ anslutningsfronten stöder handenheten 4G VoLTE, WiFi, GPS / A-GPS, Bluetooth v5.0, FM-radio, förutom ett 3,5 mm ljuduttag och en mikro-USB-port.

Slutgiltiga tankar

Infinix S4

Med en 32MP selfie-kamera och en vidvinkel bakre kamera visar sig Infinix S4 vara ett övertygande alternativ för Rs. 8 999: e vanligaste Ett massivt 4000 mAh-batteri Ă€r som en grĂ€dde. Ännu viktigare Ă€r att telefonen ser premium ut med sin glansiga bakpanel och skĂ€rm med vattendroppe. Med det sagt, om du inte Ă€r en hĂ„rddisk spelare och behöver ett övergripande paket, kan du sĂ€kert övervĂ€ga Infinix S4 i mellansegmentet.