Indus OS tal-till-text-funktion nu på 23 indiska språk

Indus OS, tal-till-text-funktion, Indus OS-tangentbord, 23 indiska språk, Rakesh Deshmukh, Indus OS VD Det här är första gången som tal-till-text-funktionalitet på regionala språk introduceras på OS-nivå. (Bildkälla: Indus OS)

Det inhemska Android-baserade mobila operativsystemet Indus OS presenterade på onsdagen en ny ” talk-to-text ” – funktion på tangentbordet som gör det möjligt för användare att skriva in text på deras föredragna språk. Förutom engelska stöder den nya versionen av Indus OS Keyboard nu 23 indiska språk.

“Den senaste versionen kommer att införa tal-till-text på indiska språk, så att användarna kan prata i telefonen på sitt föredragna språk medan texten automatiskt känns igen och visas med bara ett knapptryck”, säger företaget i ett uttalande. . Det här är första gången som tal-till-text-funktionalitet på regionala språk introduceras på OS-nivå.

Funktionen har integrerats i Indus OS: s standardtangentbord och kräver inga ytterligare appar eller nedladdningar för att fungera. ”Med en flod av chattplattformar och meddelandeprogram förändras kommunikationen snabbt, och det här nya Indus-tangentbordet erkänner kundernas behov av att kommunicera ännu snabbare och med större bekvämlighet. Indus OS har mycket snabbt blivit Indiens de facto OS, säger Rakesh Deshmukh, grundare och VD för Indus OS, i ett uttalande.

Indus OS lanserades i maj 2015 och har för närvarande över åtta miljoner användare i Indien. Indus OS har också sin egen appmarknad som heter ‘App Bazaar’ med över 70 000 applikationer tillgängliga på engelska och 12 regionala språk.

Relaterade Artiklar

Back to top button