Indisk i team som skapade teknik för att styra smartphones med ögonen

Smartphone, Smartphone-kontrollögon, Smartphones eye scanner, Smartphone eye control, Smartphones new tech, Control smartphone, teknologi, teknologinyheter Ny teknik låter användare styra sin smartphone via sina ögon. (Bildkälla: Officiellt papper om ögonspårning för alla)

Forskare, inklusive en av indiskt ursprung, utvecklar en ny mobil programvara som exakt kan identifiera var en person tittar i realtid, ett framsteg som kan leda till att smartphones, surfplattor och andra mobila enheter styrs av ögonrörelser.

I ett försök att göra ögonspårning billigt, kompakt och noggrant för att ingå i smartphones, forskar Crowdsourcing insamlingen av blickinformation och använder den för att lära mobilprogramvara hur man räknar ut var en person tittar in.

Forskarna vid Max Planck Institute for Informatics i Tyskland, Massachusetts Institute of Technology (MIT) och University of Georgia i USA har hittills kunnat träna programvara för att identifiera var en person tittar med en noggrannhet på cirka en centimeter på en mobiltelefon och 1.7
centimeter på en surfplatta.

“Det är fortfarande inte exakt nog att använda för konsumentapplikationer”, säger Aditya Khosla, doktorand vid MIT.

Han tror dock att systemets noggrannhet kommer att förbättras med mer data. Tekniken har varit dyr och har krävt hårdvara som har gjort det svårt att lägga till förmågan till prylar som telefoner och surfplattor.

Det kan göra ögonspårning mycket mer utbredd och också vara användbart som ett sätt att låta dig spela spel eller navigera på din smartphone utan att behöva knacka eller svepa.

Forskarna började med att bygga en app som heter GazeCapture som samlade in data om hur människor ser på sina telefoner i olika miljöer utanför ett laboratorium, ‘MIT Technology Review’.

Användarnas blick spelades in med telefonens främre kamera när de visade pulserande prickar på en smarttelefonskärm. För att se till att de var uppmärksamma visades de sedan en prick med en “L” eller “R” inuti, och de var tvungna att knacka på vänster eller ridesida av skärmen som svar.

GazeCapture-information användes sedan för att träna programvara som heter iTracker. Handenhetens kamera fångar ditt ansikte och programvaran tar hänsyn till faktorer som huvudets och ögonens position och riktning för att ta reda på var din blick fokuseras på skärmen.

“Cirka 1 500 personer har hittills använt GazeCapture-appen”, sa Khosla och tillade att om forskarna kan få data från 10 000 personer kommer de att kunna minska programvarans felprocent till en halv centimeter, vilket borde vara tillräckligt bra för ett intervall av ögonspårningsapplikationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button