Indien “öppet, flexibelt” på Apple väntar på formellt förslag från co: Ravi Shankar Prasad

Apple, Apple India, Apple och Indien relationer, Apple India importtullar, Apple Make i Indien, iPhone, iPhone Make i Indien, Ravi Shankar Prasad, Apple Store, Tim Cook Apple tillverkar inte enheter själva och samarbetar med kontraktstillverkare för att hantera de kapitalintensiva kraven från byggnadsfabriker och anställd personal.

Indien är “öppet och flexibelt” på förhandlingsvillkor med Apple Inc för tillverkning av iPhones i landet, har unionsminister Ravi Shankar Prasad sagt och hävdar att tekniken “inte kommer att förlora” om den väljer att göra det i Asiens tredje- största ekonomin. I en intervju till PTI sa IT-ministern: ”Vi är i ett seriöst samarbete med Apple. Låt oss vänta på deras svar. Jag kan bara säga att Apple inte kommer att förlora i Indien (på grund av de möjligheter det ger) … men låt oss vänta på det formella förslaget. ” Han utstrålade förtroende för att Indien erbjuder en enorm inhemsk marknad och exportpotential för smarttelefonföretag. Han hävdade dock att incitament inte kan delas ut till en spelare, till nackdel för en annan.

”Naturligtvis kan incitament inte vara på ett sätt som gör att de aktuella aktörerna störs. Men vi är öppna och flexibla när det gäller Apple, vad de tar med till bordet, ”sa Prasad.

Indien är inte bara en stor konsumentmarknad utan kan också fungera som ett starkt exportnav för globala mobiltelefontillverkare som Apple, sade han och tillade att regeringen är engagerad i diskussioner med det USA-baserade företaget om frågan.

Apple svarade inte på ett e-postmeddelande med kommentarer.

Smartphone-tillverkare vill öka affärer i Indien – ett land med 1,3 miljarder människor – eftersom försäljningen på andra stora marknader som USA och Kina stagnerar. Indien är den näst största marknaden globalt efter Kina i den totala mobilabonnentbasen och hade 1,18 miljarder användare i slutet av mars 2018. Explosionen i mobilanvändningen har drivits av låga tariffer, liberala datatillägg och intensiv konkurrens.

Apple tillverkar inte enheter själva och samarbetar med kontraktstillverkare för att hantera de kapitalintensiva kraven från byggnadsfabriker och anställd personal. Alla Apple-enheter som är tillgängliga i Indien importeras, förutom iPhone SE som monteras av Wistron i landet. På frågan om Apple kommer att ges särskilda incitament för att utvidga den lokala tillverkningen, sa Prasad: “Det är en fråga om förhandlingar”.

Prasad sa att regeringen också arbetar med att slutföra den nya elektronikpolitiken, med ett undersegment på exportinriktade initiativ.

Läs också: Apples iPhone från 2019 kan få tre kameror med 3D-sensor: Rapport

“Tanken är att göra Indien till ett stort nav för elektroniktillverkning för att betjäna både inhemska och externa marknader”, sa Prasad.

I januari hade högtstående tjänstemän från iPhone-tillverkaren träffat handels- och industriminister Suresh Prabhu. Apple har sökt eftergifter inklusive tullbefrielse för tillverknings- och reparationsenheter, komponenter, kapitalutrustning och förbrukningsvaror för smartphonetillverkning samt service / reparation under en period av 15 år. Det ville också sänka tullarna på helt nedslagna och halvnedslagna enheter av enheter som ska monteras i landet.

Apple är extremt hausse på Indien och planerar att starta alla sina initiativ, inklusive detaljhandeln, sade dess verkställande direktör Tim Cook tidigare denna månad. Medan han erkände att Apple har en “extremt låg” total marknadsandel i Indien, sa Cook att företaget “lägger mycket energi” i landet.

Relaterade Artiklar

Back to top button