Indien glider i bredbandspenetrationsrankning: FN-rapport

  Förenta nationerna, bredbandspenetrationsrankningar, Indien bredbandspenetrationsrankningar, Indien glider i bredbandspenetrationsrankningar, bredbandspenetrering, bredbandsanslutningar, Indien bredbandsanslutningar, FN-rapporten, FN-rapporten, tekniska nyheter, senaste tekniska nyheter, teknik Indien rankas som 131 av 189 länder med fast bredbandsabonnemang 2014, en minskning från 125: e rang ett år tidigare (Källa: Reuters)

Indien har sjunkit globalt på bredbandspenetrering men har gjort små framsteg
i procent av individer som använder internet i landet, enligt en FN-rapport.

FN: s bredbandskommission släppte rapporten “The State of Broadband” igår strax före det kommande toppmötet om hållbar utveckling här och parallellt möte med bredbandskommissionen för hållbar utveckling den 26 september.

Rapporten säger att 57 procent av världens människor förblir offline och inte kan dra nytta av de enorma ekonomiska och sociala fördelarna som Internet kan erbjuda.

Indien rankade 131 av 189 länder på abonnemang för fast bredband 2014, en minskning från 125: e rang ett år tidigare.

På aktiva mobilbredbandsabonnemang rankade Indien 155, en betydande nedgång från den 113: e rankningen 2013.

Indien rankades 136: e bland individer som använde Internet 2014, med 18 procent individer som använde nätet, en förbättring jämfört med 142: e rankningen 2013 då 15,1 procent individer använde internet.

Indien rankades 80 bland 133 utvecklingsländer på procent av hushåll med internet 2014 med en penetration på 15,3 procent jämfört med 75: e rang och 13 procent penetration 2013.

Rapporten sa att för att ansluta alla är det viktigt att öka representationen på nätet av många av världens språk, särskilt för regioner och länder med hög språklig mångfald som Afrika, Indien och Sydostasien.

”FN: s hållbara utvecklingsmål påminner oss om att vi måste mäta den globala utvecklingen utifrån antalet kvarlämnade,” säger Houlin Zhao, som fungerar som vice vice ordförande för kommissionen tillsammans med UNESCO: s generaldirektör Irina Bokova.

”Marknaden har gjort sitt arbete med att ansluta världens rikare nationer, där det lätt kan göras ett starkt affärsfall för utbyggnad av nätverk. Vår viktiga utmaning nu är att hitta sätt att få online de fyra miljarder människor som fortfarande saknar fördelarna med internetanslutning, och detta kommer att vara en
Bredbandskommissionens främsta fokus framöver, säger Zhao.

Rapporten sade att 3,2 miljarder människor nu är anslutna, jämfört med 2,9 miljarder förra året och motsvarar 43 procent av världens befolkning.

Men medan tillgången till internet närmar sig mättnadsnivåer i den utvecklade världen, är nätet bara
tillgängligt för 35 procent av befolkningen i utvecklingsländer.

Situationen i de FN-utsedda minst utvecklade länderna är särskilt kritisk, med över 90 procent av människorna utan någon form av internetanslutning.

Totalt finns det nu 79 länder där över 50 procent av befolkningen är online, jämfört med 77 år 2014. De tio bästa länderna för internetanvändning finns alla i Europa.

Relaterade Artiklar

Back to top button