Indien för att driva vårt mål att ansluta nästa miljard människor: Facebook

Gratis mobilskanning anländer till Adobe Acrobat Reader Foto för representationsändamål.

När vi strävar efter att ansluta nästa miljard människor på mobila plattformar globalt kommer 70 procent av dem att komma från Asien och nästan 337 miljoner från Indien ensam, sa en topp Facebook-chef här på onsdagen och tillade att rörlighet är framtiden som driver ekonomisk tillväxt i landet. Från och med det tredje kvartalet i år rapporterade Facebook 166 miljoner aktiva användare varje månad, 159 miljoner aktiva mobilanvändare, 85 miljoner aktiva användare dagligen och 81 miljoner mobilaktiva användare dagligen i Indien. ”För mig driver fem trender – geografisk förändring i mobil användartillväxt, internet är mobil och mobil är internet, ansluten enhetsexplosion, plattformsekonomi och flyttning till en nätverksnivå från det mobila ekosystemet – driver förändringen i landet,” Umang Bedi , VD, Facebook Indien och Sydasien, berättade för reportrar här.

Indien har en enorm potential för Facebook och är den mest kritiska och strategiska marknaden för företaget, sade Bedi och tillade att landet också är den bästa marknaden för utvecklare för att bygga med Facebook utanför USA. Enligt en nyligen publicerad Deloitte-rapport bidrar Facebook med 4 miljarder dollar och 335 000 jobb till Indien genom sina marknadsförings-, plattforms- och anslutningsinsatser.

Facebook är tillgängligt på 12 språk i landet och över 80 procent av de mest inkomstbringande apparna i Indien är integrerade med den sociala nätverksplattformen. “Den största utmaningen att göra internet relevant lokalt i Asien inklusive Indien är lokalt innehåll, lokala språk och lokal medvetenhet, så vi måste gå bortom engelska för att göra innehållet lokalt relevant för konsumenter,” påpekade Bedi.

Facebook avslöjade en tredubbel affärsstrategi för Indien. Den första är anpassad till företagets uppdrag som är att hjälpa människor att ansluta. Den andra är att driva djupt engagemang vilket innebär att bygga en process som är relevant och den tredje är att vara absolut värdefull för sina partners. “Vår vision för affärer i Indien är att bli älskad och bli ett pålitligt varumärke, att vara djupt integrerat i tyget och att ge de upplevelser som är relevanta och värdefulla för alla människor som finns på vår plattform, inklusive partners,” sa Bedi.

Facebook som har 1,71 miljarder användare världen över har ett strategiskt partnerskap med Indiens 100 bästa annonsörer. Det finns över två miljoner små och medelstora företagssidor på Facebook i Indien och mer än 30 procent av de aktiva SMB-sidorna på Facebook ägs av kvinnliga företagare.

Fyrtio procent av Facebook-personerna är anslutna till minst ett företag i ett främmande land. “Allt jag kan säga är att vi just har börjat och jag är mycket tydlig med det faktum att allt som Facebook kommer att göra under de närmaste åren handlar om att flytta verkliga affärsresultat för våra varumärken och annonsörer – vare sig det är stort eller litet,” Bedi Lagt till.

Facebook förra veckan meddelade att Indien nu är den bästa marknaden för sin mobila meddelandeplattform WhatsApp med 160 miljoner aktiva användare varje månad. I Indien använder över 80 miljoner människor Facebooks Groups-funktion varje månad och landet är en av de fem bästa antagarna av Workplace-plattformen.

Relaterade Artiklar

Back to top button