Importera okomprimerad musik via Toast till iTunes

F: Jag har en 40 GB iPod som ska rymma cirka 10 000 låtar. Jag har laddat 852 låtar från min CD-samling i mitt iTunes-bibliotek och det står redan att jag har använt 40,59 GB. Hur kan det vara?

Vad jag har gjort är att sätta in CD-skivor i min Mac och Toast dyker upp och använder automatiskt webbdatabasen för att namnge CD: n och dess spår. Sedan stänger jag Toast, öppnar iTunes och drar sedan ljud-CD: n (döpt om till exempel “Abbey Road”).

Så, hur kan bara 852 låtar (cirka 90 CD-skivor) ta upp 40,59 GB?

– Joe

S: Det verkar som om du har “importerat” din musik i okomprimerat format; du låter Toast namnge CD: n och spåren och dra bara bara de ursprungliga, okomprimerade musikfilerna från CD: n till iTunes. Eftersom en hel ljud-CD tar upp cirka 650 MB, räknas matematiken; dina 852 okomprimerade låtar tar cirka 40 GB.

Av uppenbara skäl är detta inte den mest effektiva användningen av iPodens lagringskapacitet. Använd istället iTunes för att importera din musik och komprimera den. Apple använder 128 kbps (“CD-kvalitet” i AAC-format, nära CD-kvalitet i MP3-format) för 4-minuters låtar för att beräkna 10 000-numret.

Gå till menyn Systeminställningar på din Mac och klicka sedan på ikonen CD och DVD. Efter raden som säger “När du sätter in en musik-CD” väljer du iTunes från popup-menyn. Nästa gång du sätter in en CD i din Mac öppnas iTunes. Klicka på Importera-knappen längst upp till 6p till vänster i iTunes-fönstret för att börja importera din musik.

Kirk McElhearn är författare till flera böcker, inklusive iPod & iTunes Garage. Hans blogg, Kirkville, innehåller artiklar om iPod, iTunes, Mac OS X och mycket mer.

Relaterade Artiklar

Back to top button