iFixit Awards Fairphone 3 en perfekt 10 för reparationsbarhet

iFixit Awards Fairphone 3 en perfekt 10 för reparationsbarhet

Om Apple sÀtter ribban Ànnu högre för vad en smartphone kan med lanseringen av iPhone 11, gör Fairphone detsamma för telefonens reparationsbarhet med Fairphone 3. iFixit har bara bekrÀftat att det hÀr Àr den mest reparerbara telefonen hittills.

iFixit Àr vÀlkÀnt för att ta tag i de senaste smartphonesna och riva dem isÀr för att se hur lÀtt (eller inte) de Àr att reparera. Genom att markera varje enhet av 10 för reparationsbarhet fick Pixel 3a ($ 388,22 pÄ Amazon) och iPhone XR sex, iPhone XS ($ 999,99 pÄ Best Buy) lyckades bara en fyra, och den senaste Galaxy Note 10 Plus 5G uppnÄdde en poÀng pÄ bara tre. Fairphone 3 gjorde Ä andra sidan precis en perfekt 10 av 10.

Den lÀtta att reparera Android 9.0-smarttelefonen för förbestÀllning i Europa i slutet av förra mÄnaden för 450 euro (500 dollar) och Àr stolt över att den inte bara Àr lÀtt att reparera utan ocksÄ för dess anvÀndning av Ätervunna material och Fairtrade guld. IFixit-nedbrytningen bekrÀftar att Fairphone har uppnÄtt sitt mÄl och bör hjÀlpa till att locka ett par fler förbestÀllningar.

iFixit Fairphone 3 nedbrytning

Till skillnad frÄn mÄnga av de smarta smarttelefonerna vi ser har Fairphone 3 inga lim eller klibbiga kuddar att kÀmpa med inuti. Allt klickar eller skruvs bara pÄ plats med Philips # 00-skruvar. iFixit var imponerad av hur vÀl skyddat batteriet Àr i höljet samtidigt som det har högre kapacitet Àn det som ingÄr i Pixel 3a. Det pÄpekas ocksÄ att om batterilivslÀngden inte Àr tillrÀckligt bra för dig Àr det möjligt att ta med ett extra i vÀskan och enkelt byta dem. Hur mÄnga telefoner kan du sÀga om 2019?

Andra funktioner i anmÀrkningen inkluderar en karta över Demokratiska republiken Kongo för att bekrÀfta mineraler som anvÀnds i telefonen inklusive tantal, tenn, volfram och guld var alla konfliktfria. Telefonen Àr uppdelad i moduler (topp, botten, kamera och högtalare) och var och en Àr inrymd i ett hölje av polykarbonat, varav 50 procent Ätervinns.

Den perfekta poÀngen pÄ 10 tilldelades inte bara för att Fairphone 3 Àr en modulÀr design, utan pÄ grund av hur snyggt insidan Àr och hur sÀker iFixit-teamet var att demontering och Ätermontering av telefonen inte skulle bryta nÄgonting. Med andra ord, om du vill ha en telefon som kan tjÀna dig bra i flera Är (Àven om delar gÄr sönder och behöver bytas ut) finns det verkligen inte ett bÀttre alternativ pÄ marknaden just nu.