Idrifttagning visar smart prototyp för kontaktlinser med liten skÀrm

Idrifttagning visar smart prototyp för kontaktlinser med liten skÀrm

Vi har hört talas om smarta kontaktlinser tidigare, men ett Silicon Valley-företag har faktiskt kommit med en prototyp som den har visat upp för pressen.

PĂ„ torsdagen meddelade start Mojo Vision att den byggde “vĂ€rldens första sanna smarta kontaktlins”, som har en 0,018 tum microLED-skĂ€rm pĂ„ ytan som du kan bĂ€ra direkt över ögat.

Innan tillkĂ€nnagivandet slog företaget prototyperna till journalister pĂ„ CES. Bland enheterna fanns en kontaktlins som spelade upp en video av en cyklist tillsammans med hjĂ€rtfrekvensdata, enligt Mashable-reporter Karissa Bell. “Som AR-innehĂ„ll (augmented reality) sĂ€ger var det ganska rudimentĂ€rt, men det faktum att allt detta hĂ€nde via en kontaktlins som bara var lite tjockare Ă€n de jag bĂ€r varje dag var imponerande”, skrev hon.

Ta en titt pÄ kontaktlinsen som lÄter dig blÀddra i appar, e-postmeddelanden och förbÀttra din syn. LÀr dig sedan om hur det tuffaste djuret pÄ jorden kan stÄ inför en uppförsbacke.

HÀr Àr nyheterna att veta idag: https://t.co/m2ecndwHYv

– WIRED (@WIRED) 16 januari 2020

Den kommande produkten, som kallas Mojo Lens, lovar att bana vĂ€g för en “osynlig datorupplevelse”, som slĂ€nger behovet av en smartphone, tangentbord och annan klumpig hĂ„rdvara frĂ„n hĂ€nderna, sĂ€ger företaget. Den nuvarande prototypen drivs av ett filmliknande batteri inbĂ€ddat pĂ„ ytan som kan hĂ„lla i en dag, enligt Fast Company, som sĂ€ger att du kommer att kunna ladda det med ett Airpods-liknande fodral.

NÀr du bÀr linsen kan den lilla microLED-skÀrmen strÄla 70 000 pixlar direkt i nÀthinnan. Med tiden vill företaget lÀgga till andra smÄ komponenter i linserna, inklusive en enkÀrnig ARM-processor, ögonspÄrningssensorer och ett trÄdlöst kommunikationschip.

Även om prototypen inte kommer att bli en kommersiell produkt nĂ€r som helst snart, Ă€r Mojo Visions mĂ„l att sĂ€lja smarta kontaktlinser till bĂ„de konsumenter och företagsköpare. Det arbetar för nĂ€rvarande med en programvara som utnyttjar linserna för att hjĂ€lpa personer med nedsatt syn eller synstörning som inte kan korrigeras med glasögon eller ögonkirurgi. Programvaran kommer att kunna göra detta genom att markera suddiga föremĂ„l i personens syn över linserna. PĂ„ företagsfronten vill Mojo Vision att produkten strĂ„lar information i realtid till arbetarna pĂ„ jobbet, vilket förnekar behovet av att stĂ€ndigt nĂ„ en telefon eller bĂ€rbar dator.

Starten har hittills samlat in mer Àn 108 miljoner dollar i finansiering, och det Àr investerare som inkluderar HP Tech Ventures, Googles Gradient Ventures och LG Electronics. Dessutom bestÄr Mojo Visions team av tidigare anstÀllda frÄn Apple, Amazon, Google, Microsoft och mÄnga andra tekniska företag.