ICE köper Smartphone Hacking Tech från Cellebrite

US Immigration and Customs Enforcement (ICE) kommer att spendera minst 30 miljoner dollar för att köpa smarttelefon-hackingsteknik från det israeliska företaget Cellebrite.

I juni tilldelade ICE ett kontrakt till ett värde av upp till 35 miljoner dollar till Cellebrite, enligt en federal anmälan, som en forskare vid Bellingcat, ett utredningsnyheter, märkte.

Cellebrite är mest känt för att hjälpa regeringar att komma åt data på låsta mobiltelefoner. Det hävdade nyligen att det kunde kringgå säkerheten på alla iOS-enheter för att utföra en “fullständig filsystemsutvinning.”

Cellebrite

Enligt den federala ansökan tilldelade ICE Cellebrite kontraktet eftersom det var den “enda ansvariga källan” som kunde uppfylla byråns krav. I gengäld förvärvar byrån “universella kriminaltekniska extraktionsanordningar” från Cellebrite, förutom utbildning och supporttjänster i minst ett år, med möjlighet att förlänga kontraktet med ytterligare fyra år.

Enligt Forbes kostar en Cellebrite UFED-enhet mellan $ 5 000 och $ 15 000, vilket indikerar att ICE kan vara redo att använda smarttelefon-krackningstekniken i en större skala.

Kontraktet kommer när brottsbekämpande myndigheter i hela USA har köpt in hackingsteknologi för smarttelefoner för att hjälpa dem att undersöka brottsmisstänkta och de enheter de äger. Den stora frågan är hur invandringsmyndigheter kommer att använda den. Hittills har byrån inte kommenterat kontraktet.

Sekretessgrupper har uttryckt oro över att federala agenter bedriver garantilös sökning av människors elektroniska enheter vid USA: s gräns. År 2017 stämde American Civil Liberties Union och Electronic Frontier Foundation den federala regeringen för aktiviteterna och hävdade att den bryter mot fjärde ändringen, som förbjuder orimliga sökningar och beslag.

ICE är en separat byrå från Tull- och gränsskyddet (CBP), som fokuserar på polisingångshamnar, inklusive flygplatser. ICE å andra sidan har till uppgift att tillämpa invandringslagar inom USA. Detta inkluderar att utreda gränsöverskridande brottslighet, såsom narkotikahandel och människohandel, och stoppa illegal invandring, vilket kan innebära razzia på arbetsplatsen. Båda myndigheterna faller under Department of Homeland Security.

Relaterade Artiklar

Back to top button