ICE köper Smartphone Hacking Tech frÄn Cellebrite

ICE köper Smartphone Hacking Tech frÄn Cellebrite

US Immigration and Customs Enforcement (ICE) kommer att spendera minst 30 miljoner dollar för att köpa smarttelefon-hackingsteknik frÄn det israeliska företaget Cellebrite.

I juni tilldelade ICE ett kontrakt till ett vÀrde av upp till 35 miljoner dollar till Cellebrite, enligt en federal anmÀlan, som en forskare vid Bellingcat, ett utredningsnyheter, mÀrkte.

Cellebrite Ă€r mest kĂ€nt för att hjĂ€lpa regeringar att komma Ă„t data pĂ„ lĂ„sta mobiltelefoner. Det hĂ€vdade nyligen att det kunde kringgĂ„ sĂ€kerheten pĂ„ alla iOS-enheter för att utföra en “fullstĂ€ndig filsystemsutvinning.”

Cellebrite

Enligt den federala ansökan tilldelade ICE Cellebrite kontraktet eftersom det var den “enda ansvariga kĂ€llan” som kunde uppfylla byrĂ„ns krav. I gengĂ€ld förvĂ€rvar byrĂ„n “universella kriminaltekniska extraktionsanordningar” frĂ„n Cellebrite, förutom utbildning och supporttjĂ€nster i minst ett Ă„r, med möjlighet att förlĂ€nga kontraktet med ytterligare fyra Ă„r.

Enligt Forbes kostar en Cellebrite UFED-enhet mellan $ 5 000 och $ 15 000, vilket indikerar att ICE kan vara redo att anvÀnda smarttelefon-krackningstekniken i en större skala.

Kontraktet kommer nÀr brottsbekÀmpande myndigheter i hela USA har köpt in hackingsteknologi för smarttelefoner för att hjÀlpa dem att undersöka brottsmisstÀnkta och de enheter de Àger. Den stora frÄgan Àr hur invandringsmyndigheter kommer att anvÀnda den. Hittills har byrÄn inte kommenterat kontraktet.

Sekretessgrupper har uttryckt oro över att federala agenter bedriver garantilös sökning av mĂ€nniskors elektroniska enheter vid USA: s grĂ€ns. År 2017 stĂ€mde American Civil Liberties Union och Electronic Frontier Foundation den federala regeringen för aktiviteterna och hĂ€vdade att den bryter mot fjĂ€rde Ă€ndringen, som förbjuder orimliga sökningar och beslag.

ICE Àr en separat byrÄ frÄn Tull- och grÀnsskyddet (CBP), som fokuserar pÄ polisingÄngshamnar, inklusive flygplatser. ICE Ä andra sidan har till uppgift att tillÀmpa invandringslagar inom USA. Detta inkluderar att utreda grÀnsöverskridande brottslighet, sÄsom narkotikahandel och mÀnniskohandel, och stoppa illegal invandring, vilket kan innebÀra razzia pÄ arbetsplatsen. BÄda myndigheterna faller under Department of Homeland Security.