IBM fick fler patent 2018 Àn Google, Apple och Microsoft Combined

IBM fick fler patent 2018 Àn Google, Apple och Microsoft Combined

Hur innovation mÀts Àr inte detsamma för alla. SÀrskilt teknikföretag kan titta pÄ ett antal faktorer som strÀcker sig frÄn intÀkter till allmÀnheten. Men sÀrskilt ett företag skulle gÀrna kunna mÀtas helt i beviljade patent.

Why Axis Bug

IBM har nĂ„tt sitt 26: e Ă„r med fler patent beviljade Ă€n nĂ„got annat teknikföretag. År 2018 hade den 9088 – en tredjedel mer Ă€n nĂ€sta företag (Samsung, 5 836). IBMs totala Ă€r tillrĂ€ckligt lĂ„ngt framĂ„t för att företag som du förvĂ€ntar dig att ha mer inte ens skulle kunna kombinera för att slĂ„ det. Alfabetet, Googles moderbolag, hade endast 2 597; Microsoft lĂ„g pĂ„ 2 385; och Apple var inte ens bland de tio bĂ€sta, med 2147.

Dessa siffror kvantifierades alla i diagrammet ovan av vÄra vÀnner pÄ Statista, med hjÀlp av nummer frÄn Intellectual Property Owners Association, som Statista lÀgger in i deras patent i USA: s rapport. Rapporten visar att det totala antalet patentansökningar i USA sjönk nÄgot 2018 till 643 349 jÀmfört med de 650 350 som lÀmnades in 2017. (Hela tiden var 2016 med 650 411). Antalet utfÀrdade patent minskade ocksÄ till 338 072 Är 2018, frÄn den högsta tiden pÄ 347 243 Äret innan.

I juni 2018 utfĂ€rdade US Patent and Trademark Office (USPTO) sitt 10 miljoner tionde patent sedan Ă„r 1790. Det totala antalet patent som fortfarande gĂ€ller 2017? Över 2,98 miljoner – sĂ„ smĂ„ningom gĂ„r patent till allmĂ€nheten. Av det antalet Ă€gdes endast 285 507 av amerikanska företag. Det stĂ€mmer: USPTO beviljar ocksĂ„ patent till sökande i utlandet. BerĂ€tta inte för Vita huset.

FrĂ„n 2003 till 2017 har datateknologipatent oftast ansökt om 11,63 procent. Du kommer förmodligen inte att bli chockad över att höra att staten med flest patent beviljats ​​i USA 2018 var Kalifornien, med 43 899 av dem. USPTO i Alexandria, VA, har ett av sina satellitkontor i San Jose City Hall, i hjĂ€rtat av Silicon Valley.

Betyder nĂ„got av det? Vissa sĂ€ger nej, att gĂ„ tillbaka till Obama-administrationen, big tech gick efter det amerikanska patentsystemet pĂ„ ett sĂ€tt som gör patent till en skrytande rĂ€tt men lĂ€mnar konkurrenskraftiga patent som nĂ„got big tech inte behöver oroa sig för. I ett perfekt system skulle ett patent av vem som helst – frĂ„n ett stort företag eller en enskild uppfinnare – dela teknisk information pĂ„ ett sĂ€tt som alla skulle kunna dra nytta av samtidigt som det skyddade uppfinnaren frĂ„n att kopieras. Uppfinnaren bör fĂ„ betalt (under en begrĂ€nsad tid) för sina anstrĂ€ngningar, ungefĂ€r som en upphovsrĂ€ttsinnehavare bör betalas för kreativa verk (igen, under en begrĂ€nsad tid!).

SĂ€rskilt Google pekas pĂ„ att neutralisera patentprocessen under det senaste decenniet. Det hjĂ€lpte till att driva pĂ„ det eventuella OK för domstolsutmaningar till ett patent – utmaningar som inte krĂ€ver en jury. Google (eller nĂ„got företag med pengar för mĂ€ktiga advokater) kan fortsĂ€tta ta patentinnehavaren tillbaka till domstolen, om och om igen, tills det fĂ„r en domarpanel som hĂ„ller med om det.

Du kan satsa pÄ att ingen kommer att lÀmna in patent för en nyare / bÀttre / snabbare sökmotor i den typen av system.

UtlĂ€ndska företag – i synnerhet de i Kina – ökar ocksĂ„ antalet tekniska patent som förtjĂ€nats i USA, trots det pĂ„gĂ„ende handelskriget.

Under tiden förblir patentansökan en teknik för ingenjörer och utvecklare vid stora teknikföretag, allt sÄ att patentet sÄ smÄningom kan Àgas av uppfinnarnas företagsöverherrar. Ju fler patent, desto mer innovativt ser ett företag ut för kunderna, Àven om patent inte Àr lika vÀrdefulla som de var. Speciellt för de smÄ uppfinnarna.