I Las Vegas drar AT & amp; T tillbaka gardinen (nÄgot) pÄ sin 5G-strategi

I Las Vegas drar AT & amp; T tillbaka gardinen (nÄgot) pÄ sin 5G-strategi

AT&T har det mest förnuftiga tillvÀgagÄngssÀttet för millimetervÄg 5G vi har sett Àn. I stÀllet för att försöka tÀcka nedstÀder riktar AT&T sig till köpcentra, kongresscenter och företag dÀr nya 5G-applikationer kan vara anvÀndbara.

Vi flög till Las Vegas för att testa AT & Ts nya 5G-installation dÀr med Samsung Galaxy S10 5G-telefoner. Tidigare i Dallas sÄg vi AT&T: s system i en park omgiven av matbilar, men det var oklart om AT&T hade 5G nÄgon annanstans utom den parken och dess huvudkontor.

AT&T, T-Mobile och Verizon har alla lanserat millimetervĂ„g 5G, en teknik som erbjuder mycket höga hastigheter för mycket korta strĂ€ckor. Till stor del gjorde de alla det för det Ă€r vad de har. LĂ€gre frekventa luftvĂ„gor Ă€r lĂ€ttare att arbeta med, men de Ă€r alla ockuperade – av 4G, satellitföretag eller militĂ€ren. Ingen anvĂ€nde millimetervĂ„g, sĂ„ FCC fann det lĂ€tt att auktionera för 5G.

I New York hade T-Mobile redan en mycket tÀt uppstÀllning av mobilwebbplatser som lÄter den tÀcka mycket Manhattan med millimetervÄg. Men det har varit svÄrt att fÄ tÀckning nÀstan överallt annars, eftersom transportörerna mÄste klÀmma en panel pÄ en lyktstolpe vartannat kvarter.

Det har ocksÄ varit en utmaning för Verizon i Chicago, dÀr det försöker tÀcka hela centrum. Verizons lansering i Providence, frÀmst pÄ universitetsomrÄden, ger mycket mer intuitiv mening.

AT&T begrÀnsar för nÀrvarande sitt nÀtverk till företagskunder och utvecklare, och det verkar som att det slÄr pÄ nÀtverket dÀr dessa företag kanske vill experimentera med nya 5G-applikationer.

AT & T nedladdningshastigheter

Var ska vi sÀtta 5G?

AT&T har lanserat 5G i 19 stÀder, Verizon har gjort fyra och T-Mobile har sex. Men dÀr Verizon ger stadsdelnamn och T-Mobile har tÀckningskartor har AT&T inte gett nÄgon allmÀn information om var du kan hitta dess 5G. Det vÀcker misstankar om att det bara har en webbplats eller tvÄ i varje stad.

Den hÀr veckan i Las Vegas avslöjade AT&T lite mer av sin strategi. Jag gick till fem platser: en utanför ett större köpcentrum, en strax utanför kongresscentret, en vid en sportarena, en av ett resebyrÄskontor och en mitt i Las Vegas Strip.

AT&T 5G Blockerad i Las Vegas

Vi fick fortfarande 203 Mbps ner med en jÀtte metallpelare och nÄgra trÀd mellan oss och cellplatsen pÄ detta köpcentrum, vilket Àr goda nyheter.

Tanken Àr tydligt att utnyttja var 5G kommer att behövas och var det faktiskt kommer att fungera: bland folkmassor och med företag som behöver det.

Det Ă€r en mycket smartare webbplatsdistribution Ă€n jag har sett frĂ„n Verizon och T-Mobile – försöker tĂ€cka hela dowtown Chicago och till synes lysa upp godtyckliga webbplatser, respektive.

Men de flesta omrÄden kommer att bli bra med 4G i nÄgra Är nu. MillimetervÄg 5G: s massiva kapacitet kommer till nytta pÄ platser dÀr du, till exempel, har hundratals mÀnniskor som samtidigt försöker Instagram den synkroniserade fontÀnmÀssan pÄ Bellagio eller ladda ner kuponger utanför Fashion Show Mall.

Behöver mer rÀckvidd, behöver mer hastighet

AT & Ts 39GHz 5G-system behöver bara lite mer rÀckvidd för att vara anvÀndbart. PÄ Fashion Show Mall, kongresscenter och Las Vegas Strip-platser sÄg jag cirka 400 meter frÄn AT & T: s cellplatser.

Dessa Nokia-paneler gav 5G-tÀckning utanför Fashion Show Mall:

Paneler för modeshowgallerian

HÀr Àr hastigheterna och rÀckvidden vi sÄg frÄn panelen pÄ Fashion Show Mall:

AT&T 5G pÄ Fashion Show Mall, Las Vegas

Det blev mindre Àn de 600 fot som jag har sett med millimetervÄg frÄn Verizon och T-Mobile, och det gör stor skillnad. För att AT&T ska nÄ hela förklÀdet framför köpcentret, skulle det behöva 600 fot eller en extra plats pÄ andra sidan köpcentret. För att det ska nÄ kongresscentrets dörrar, skulle det behöva 600 till 1000 fot eller ytterligare platser nÀrmare dörrarna.

AT & T: s 5G-cellplats utanför kongresscentret ligger vid sidan av en monorailstation cirka tusen meter frÄn huvudingÄngen till centrum.

Las Vegas Monorail 5G-paneler

Testresultaten visar att om webbplatsen bara hade lite mer rÀckvidd, skulle den tÀcka ingÄngen till kongresscentret.

AT&T 5G pÄ LVCC

För vad det Àr vÀrt, har Verizon upprepade gÄnger lovat mer Àn 800 fot rÀckvidd med platser för millimetervÄg. Jag har absolut inte sett det, men om det Àr möjligt skulle det lösa mÄnga problem hÀr.

Det visar sig dock att 400 fot Àr perfekt för att tÀcka en basketarena. PÄ Thomas & Mack Center pÄ UNLV visade AT&T mig den första 5G-installationen inomhus jag sett. Den Àr utformad för att lÄta kameramÀnniskor liveströmma NBA Summer League-spel, och den tÀcker hela arenan med tvÄ paneler pÄ taket av byggnaden.

5G-panel vid UNLV

5G-panelen som betjÀnar detta NBA Summer League basketmatch Àr kretsat i gult. AT&T anvÀnder 5G för att liveströmma de spel som tagits av Samsung-telefoner pÄ lÀktaren.

NÀtverket Àr ocksÄ just nu ineffektivt. Jag fick en maximal nedladdningshastighet pÄ 1.043Gbps, ungefÀr 10 gÄnger vad jag regelbundet sÄg pÄ 4G. Bra, eller hur?

Det Àr fantastiskt tills du förstÄr att AT&T anvÀnder fyra, 100 MHz kanaler för att leverera den hastigheten. Det borde ge teoretiska hastigheter upp till 2,4 Gbps. Vi har sett samma instÀllning som levererar 1,6 Gbps med Verizon i Providence.

Jag bekrÀftade med min telefons testlÀge att den anvÀnde alla fyra kanalerna, och AT&T bekrÀftade att de var 100 MHz. Det finns bara nÄgot om telefonerna, nÀtverket eller bÄda som inte utnyttjar det tillgÀngliga spektrumet.

Uppladdningar pÄ detta nÀtverk körs fortfarande pÄ 4G, men de kommer snart att vara 5G. AT & T: s installation inne i basketarenan anvÀnder 5G-uppladdningar, som Verizons system i Providence gör; som Ätminstone fördubblar uppladdningshastigheter, för alla dessa turist-selfies.

Den goda nyheten Àr att det finns mycket utrymme hÀr. Med programvaruuppgraderingar av basstationer och bÀttre enheter borde vi se 2Gbps-hastigheter i framtiden. Det kan krÀva nÀsta generation av 5G-telefoner, men som jag sÄg nÀr solen kom upp finns det fler skÀl att vÀnta pÄ nÀsta generation 5G-telefoner.

Var mer Chill, AT&T

En varm Las Vegas-morgon fortsatte mina tvÄ Galaxy S10 5G-telefoner att överhettas och sjönk till 4G. Detta beteende sker med alla millimetervÄgens första generationens Qualcomm X50-baserade telefoner nÀr temperaturen trÀffar eller överstiger 85 grader. Vi sÄg det med T-Mobile i New York, med Verizon i Providence och nu med AT&T i Las Vegas. Det har hÀnt pÄ Samsung- och LG-telefoner med Samsung-, Ericsson- och Nokia-nÀtverkshÄrdvara.

AT&T och T-Mobile sa bÄda att de kommer att ha telefoner med Qualcomms andra generationens 5G-modem, X55, senare i Är. Detta ihÄllande överhettningsbeteende gör mig bara mer sÀker pÄ att rekommendera att konsumenter vÀntar pÄ att köpa en 5G-telefon.

Denna “5G +” -indikator borde betyda att du Ă€r ansluten till Ă€kta 5G. Det betyder inte alltid det.

5G-indikator

AT&T Ă€r AT&T och företaget lĂ€mnar “5G +” -indikatorn pĂ„ telefonen Ă€ven nĂ€r den har sjunkit till 4G frĂ„n överhettning. Det Ă€r missvisande, men naturligtvis skulle AT&T förmodligen sĂ€ga att det inte beror pĂ„ att indikatorn visar var 5G Ă€r, oavsett om den faktiskt anvĂ€nds för tillfĂ€llet. Det kommer dock att orsaka viss förvirring om mĂ€nniskor fĂ„r mĂ„nga 4G-liknande hastigheter med en 5G + -indikator.

Indikatorn Ă€r naturligtvis inget nytt för AT&T. Företaget har rebadged mycket av sitt 4G-nĂ€tverk som den vilseledande “5G E” pĂ„ telefoner, vilket gör att det ser ut som 5G nĂ€r det inte Ă€r. NĂ€r den introducerar 5G med lĂ„gband, som kommer att vara lĂ„ngsammare Ă€n millimetervĂ„g men snabbare Ă€n 4G, kommer det att ha ett tredje indikatorlĂ€ge: helt enkelt “5G”, utan “+” eller “E.” Mer förvirring kommer att uppstĂ„.

En bit av 5G-pusslet

Vi vet inte vad mördaren 5G-appen kommer att bli. Det har inte uppfunnits Ànnu; det kommer förmodligen att uppfinnas av en av dessa affÀrskunder och utvecklare AT&T har undertecknat sin begrÀnsade 5G-lansering.

Men nÀr jag ser mer millimetervÄg 5G, verkar tillvÀgagÄngssÀttet jag sÄg frÄn AT&T i Las Vegas som ett smart. Att sÀtta smÄ mmWave-cellplatser pÄ varje lyktstolpe Àr svÄrt, dyrt och det skulle vara onödigt om FCC kom ihop och auktionerade ut mer praktiskt C-Band, mellanbandsspektrum för 5G.

SÄ det Àr mycket vettigt att rikta in sig pÄ köpcentra, arenor och kongresscenter för 5G. Just nu handlar 5G om hög kapacitet. SÀtt det dÀr folket Àr.