I ‘Ad Astra’ passar Brad Pitt upp för utforskning av rymden

I 'Ad Astra' passar Brad Pitt upp för utforskning av rymden

I, Brad Pitt Ă€r major Roy McBride, en astronaut som har till uppgift att bygga vĂ€rldens största antenn i (fortsĂ€ttning) sökandet efter intelligent liv “dĂ€r ute”. Men halvvĂ€gs genom en djĂ€rv konstförmĂ„ga – högt över jordytan – dödar en mystisk kraftstopp honom nĂ€stan.

McBride mÄste sedan gÄ in i djupt utrymme och hitta orsaken till de massiva elektriska sprÀngningarna bortom. Eftersom (inga spoilers hÀr) hans försvunna astronaut / vetenskapspappa (Tommy Lee Jones) kan vara bakom dem och arbeta otrevligt frÄn ett hemligt laboratorium nÄgonstans nÀra Neptun.

Filmens titel kommer frĂ„n den latinska frasen (“Genom svĂ„righeter till stjĂ€rnorna”, om din kunskap om forntida sprĂ„k behöver omstart). IMHO, fadern / sonen Jungianska psykdrama Ă€r ganska utmattande, men den hisnande utsikten över rymden (kudos till filmfotograf Hoyte Van Hoytema), strider med mĂ„npirater och fantasifulla framtida (med) tekniska element Ă€r underbara. Och det finns mĂ„nga nördiga nickar till rymdtema-bioklassiker, frĂ„n till.

Brad Pitt, Ad Astra

Direktör James Gray samlade ett drömteam av rÄdgivare, inklusive Garrett Reisman, som flög tvÄ rymdfÀrjuppdrag till den internationella rymdstationen (ISS) och rymdingenjören Robert Yowell, en 30-Ärig veteran frÄn rymdprogrammet. Och före filmens öppningshelg blev PCMag inbjuden till en förhandsvisning och paneldiskussion i Fox Studios i Los Angeles, dÀr Gray dök upp tillsammans med flera NASA-armaturer.

‘Redo för nĂ€sta scen’

Filmerna fÄr rymdresor att se spÀnnande, glamorösa och ibland skrÀmmande ut, men sann utforskning av rymden krÀver mer Àn att spÀnna fast en rymddrÀkt och sprÀnga pÄ ett Àventyr.

“Vi har haft 18 Ă„r pĂ„ ISS och lĂ€r oss hur man skapar en hĂ„llbar metod för att leva och lĂ€ra sig i mĂ„nrummet. Nu Ă€r vi redo för nĂ€sta steg”, sĂ€ger Dr. Tracy Caldwell Dyson, en NASA-astronaut som har loggat in mer Ă€n 188 dagar i rymden, inklusive över 22 timmar pĂ„ tre rymdpromenader.

“I en lĂ„g jordbana vet vi hur man hĂ„ller mĂ€nniskor vid liv, [but] de mĂ„ste nu bli mer autonoma i rymden, “tillade Jessica Vos, NASA Orion Crew Systems Engineer.

Första stoppet: mĂ„nen (igen). Gateway-scenen, som kommer att kretsa runt mĂ„nen, “lĂ„ter oss ta landare, orientera oss var som helst och sedan utforska vilken plats som helst [on the surface]”, sĂ€ger Lara Kearney, bitrĂ€dande programchef för NASA Gateway. Det Ă€r ett steg upp frĂ„n Apollo Mission-team, som var tvungna att placera sig över ekvatorregionen och stanna dĂ€r nĂ€r de landade.

“MĂ„nen Ă€r en sprĂ„ngbrĂ€da,” pĂ„pekade Kearney. “Mars Ă€r mycket utmanande och sĂ„ lĂ€r vi oss hur vi anvĂ€nder resurserna frĂ„n mĂ„nen sĂ„ att vi inte behöver ta bort allt vi behöver frĂ„n jorden.”

NÀr mÀnniskor vÀl har kommit till Mars mÄste de ta sig runt och NASA arbetar pÄ en helikopter som kommer att fÀstas till Mars 2020-roveren.

“Det Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt att flyga i Mars-atmosfĂ€ren för att den Ă€r sĂ„ tunn”, förklarade Dr. Laura Kerber, en planetarisk forskare pĂ„ JPL. “Det var en ganska utmaning att fĂ„ det att fungera aerodynamiskt. Men det kommer att bli vĂ€ldigt spĂ€nnande vetenskapligt eftersom du har din rover pĂ„ ytan, [and the] helikopter [will] slĂ€pp av det och det kommer … flyga upp [and] fĂ„ den hĂ€r otroliga utsiktspunkten … och jag Ă€r vĂ€ldigt glad att det ska hĂ€nda. “

Till skillnad frÄn andra skildringar av rymden, fokuserar mindre pÄ robotar och mer pÄ det mÀnskliga drama att gÄ in i det okÀnda. Men robotar Àr redan ombord pÄ ISS och astronaut Dr Tracy Caldwell Dyson vÀlkomnar sina kiselkollegor.

“VĂ„ra robotar Ă€r tillverkade av supersmarta mĂ€nniskor och … de gĂ„r verkligen in i det okĂ€nda, gör spaningen och berĂ€ttar mycket för oss – om vi ska Ă„ka dit och om vi Ă„ker dit, vad vi ska göra [next]. “

faktureras som en thriller, men det Àr ocksÄ ett kÀrleksbrev till rymdutforskning som Àr djupt undersökt och noggrant utfört. Det Àr inte helt korrekt hur materien reagerar pÄ atmosfÀrer utanför vÄr egen. Men, kanske till skillnad frÄn, det Àr en NASA-forskare kan mÄ bra om att ta sina familjer att se pÄ öppningshelgen.