Hyperloop One presenterar stor vision för Indien, men bli inte för upphetsad än

HyperLoop One, HyperLoop One India, HyperLoop One India-evenemang, HyperLoop-resor, Vad är HyperLoop, HyperLoop One India-rutter, HyperLoop Global konkurrens, teknik, indianexpress Hyperloop One vill också starta bas i Indien och kan ta restiden från Delhi till Mumbai ner till 60 minuter.

Hyperloop One, den USA-baserade startupen som vill revolutionera hur världen reser, presenterade idag sin vision för Indien vid ett evenemang i Delhi. Järnvägsministern Suresh Prabhu och Niti Aayogs VD Amitabh Kant deltog också i evenemanget.

För de som inte vet, Hyperloop som en idé föreslogs ursprungligen av SpaceX och Tesla-chefen Elon Musk. Hyperloop skulle kunna tillåta passagerare, godstransporter med supersnabba hastigheter, mer än 1000 km i timmen, vilket är snabbare än flygbolagen, i en svävande skida som skulle färdas i ett vakuumrör. Hyperloop One: s egen webbplats beskriver transportsättet i dessa ord: ”Vi använder en anpassad elmotor för att påskynda och retardera en svävbar skida genom ett lågtrycksrör. Fordonet glider tyst i mil utan turbulens. ” I huvudsak är dessa skida autonoma, och det skulle betyda höghastighetsresor inuti ett rör.

Hyperloop One, som har funnits i två år, höll en global tävling 2016 och bad deltagarna lägga fram ett förslag på var hela nätverket ska byggas. Företaget säger att det fick över 2000 bidrag, och av de 30 semifinalisterna har det valt fem från Indien. Intressant nog hävdar Hyperloop att Indien hade flest registranter. Listan över semifinalistlag från Indien är AECOM, LUX Hyperloop Network, Dinclix GroundWorks, Hyperloop India och Infi-Alpha.

Var och en av dessa lag har föreslagit en rutt för nätverket enligt Indien. Till exempel har Dinclix GroundWorks lagt en ambitiös 55 minuters restid från Delhi till Mumbai via Jaipur, vilket är ett totalt avstånd på 1317 km. AECOM har lagt Bengaluru till Chennai, som är 334 km på 20 minuter. LUX Hyperloop Network har föreslagit rutt för Bengaluru till Thiruvananthapuram på 41 minuter. Hyperloop India har slagit Mumbai till Chennai via Bengaluru på 50 minuter. Slutligen har Infi-Alpha föreslagit Bengaluru till Chennai på 20 minuter

hyperloop_one_big HyperLoop One, som har funnits i två år, höll en global tävling 2016 och bad deltagarna lägga fram ett förslag på var hela nätverket ska byggas.

Medan Delhi till Mumbai på 55 minuter låter som drömmar, är Hyperloop en idé som inte har testats. Företaget testar fortfarande sin ursprungliga podteknik och kommer att göra den första offentliga demonstrationen av sin teknik i Nevadaöknen sommaren 2017. Men det verkar som att idén har funnit viss initial entusiasm i Indien.

Järnvägsministern Suresh Prabhu sa att den indiska regeringen kommer att utforska dessa nya tekniker mycket och kommer att se vad mer kan göras för att förbättra transporten i landet.

”Indiens regering kommer med glädje att arbeta med Hyperloop One. Vi måste förändra urbaniseringen och hur vi gör transporter, och för det behöver vi störande teknik, det förändrar hur vi transporterar. Hyperloop One är ett sätt, säger Niti Aayogs vd Amitabh Kant vid evenemanget.

”En teknik som Hyperloop kommer att påverka samhället, affärer. Det kommer att ge tillbaka tid till världens medborgare. Vi vill utveckla tekniken i Indien tillsammans med en partner. Bälgen skulle tillverkas i Indien, när detta väl är i drift, säger Shervin Pishevar, som är verkställande ordförande och grundare av Hyperloop One.

Idén att Hyperloop One föreslår kan innebära systemiska förändringar i hur urbanisering ses. Det kan betyda att du bor i Chennai, men slutar arbeta i Bengaluru, eftersom restiden minskas drastiskt.

Hyperloop One är ett privatägt företag och har för närvarande över 225 personer som arbetar för det. Företaget hävdar att HyperLoop kommer att vara ett mer effektivt, miljövänligt och kostnadsvänligt sätt att resa utan direkta utsläpp eller buller. Det hävdar också att det är billigare till skillnad från höghastighetståg och maglev (magnetisk levitation) som kräver kraft längs hela spåret.

Men för Hyperloop One är utmaningarna naturligtvis många. Till att börja med i ett land som Indien, skulle Hyperloop One sluta godkännas skulle det möta en mängd reglerande utmaningar. En av de frågor som ställs kommer att vara om Hyperloop skulle komma under järnvägar eller civil luftfart eller ett helt nytt organ. Säkerhet skulle vara ett annat problem.

För närvarande låter Hyperloop One-idén som ett coolt sätt att resa som ännu inte har testats. Det första offentliga testet äger rum 2017 och företaget vill ha tre system i drift till år 2021.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button