Hyperkins Retron Jr. kommer att spela alla Game Boy-spel

Hyperkins Retron Jr. kommer att spela alla Game Boy-spel

Överraskande ser det ut som om 2020 kan vara Game Boy-Ă„ret eftersom vi inte har en utan tvĂ„ hĂ„rdvarulanseringar för att spela spel frĂ„n Nintendos klassiska handhĂ„llna.

Som NintendoLife rapporterar har vÀlkÀnt spelhÄrdvaruföretag Hyperkin avslöjat att det planerar en ny Retron-mÀrkt emuleringsspelkonsol. Den hÀr heter Retron Jr. och kan spela Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance-spel.

https://t.co/TblHzbCsr1

Inte April Fool Ă€r den hĂ€r gĂ„ngen. 🙂

– Hyperkin (@Hyperkin) 8 januari 2020

Retron Jr. Ă€r inte en handhĂ„llen utan spelar istĂ€llet spel via en HDMI-anslutning till din TV. Inkluderat med den lilla konsolen finns en SNES-trĂ„dlös handkontroll som kallas “Scout” som kan laddas med den medföljande 6ft USB-kabeln. Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att lĂ€nka tvĂ„ Retron Jr.-konsoler tillsammans via en lĂ€nkport, och det finns ett 3,5 mm hörlursuttag. Det finns en fantastisk bild av Retron Jr. med kontroller publicerad pĂ„ Hyperkins Instagram-konto.

Det hÀr Àr inte första gÄngen Hyperkin slÀpper hÄrdvara som kan spela Game Boy-spel. Retron 5 ($ 129,99 pÄ ThinkGeek) innehÄller en kortplats för Game Boy-patroner, som den sedan upptÀcker och emulerar. Jag förvÀntar mig inte att Retron Jr. Àr annorlunda och kommer att efterlikna spelen. Jag förvÀntar mig ocksÄ att samma utbud av alternativ Àr tillgÀngliga för att uppskala grafiken till 720p och erbjuda en mÀngd olika bildfilter.

Tillbaka i oktober avslöjades den analoga fickan först och lovade att vara en ny inofficiell Game Boy som kan spela alla Game Boy-, Game Boy Color- och Game Boy Advance-spel för 199 dollar. Game Gear, Neo Geo Pocket Color och Lynx-spel stöds ocksÄ.

För tillfÀllet vet vi inte nÀr Retron Jr. slÀpps eller hur mycket det kommer att kosta. En sak Àr dock klar, om du vill besöka Game Boy-spel kommer det att finnas en ny konsol och handhÄllen att göra det i Är. Nintendo kan ocksÄ överraska alla genom att erbjuda ett tredje alternativ i form av en Game Boy Classic.