Hur RPG-logik och simuleringar förÀndrar spelet inom sjukvÄrden

Hur RPG-logik och simuleringar förÀndrar spelet inom sjukvÄrden

Rollspel (RPG) och simuleringar (SIM) Àr nÄgra av de mest engagerande typerna av spel eftersom de placerar spelare i olika uppslukande situationer. Deltagare kan lyckas eller misslyckas med sina uppdrag beroende pÄ hur de svarar pÄ situationer och utmaningar. De kan ocksÄ lÀra av sina misstag och öka sin upplevelse ju mer de spelar. Denna typ av spellogik integreras nu med olika tekniker för att gynna vÄrdgivare och patienter genom att hjÀlpa dem att bÀttre delta i potentiellt livrÀddande konversationer.

Kognito Ă€r ett hĂ€lsosimuleringsföretag som utformar scenarier och virtuella mĂ€nskliga trĂ€ningslösningar som förbĂ€ttrar samtalskunskaper för att förbĂ€ttra patientinteraktioner. Deras scenarier hjĂ€lper patienter att navigera i möjliga behandlingar genom att prata med en avatar som kallas “virtuell mĂ€nniska”.

“Vi startade för cirka tio Ă„r sedan och har cirka 90 anstĂ€llda bestĂ„ende av instruktionsdesigners, författare, beteendepsykologer och mjukvaruutvecklare”, sĂ€ger Ron Goldman, grundare och VD för Kognito. “Vi försöker inte vara Google eller WebMD för utbildning inom sjukvĂ„rden. Vi anvĂ€nder teknik och spellogik för att skapa simuleringar. Vi spĂ„rar och analyserar beslut som mĂ€nniskor fattar sĂ„vĂ€l som anvĂ€ndarfeedback för att hjĂ€lpa oss att bli bĂ€ttre.”

Kognito har engagerat mer Àn en miljon anvÀndare och har för nÀrvarande tre viktiga applikationer: Patient Screening and Intake, Coaching och Role-Play Conversations. Genom att skapa ett bibliotek med scenarier baserade pÄ spellogik och vetenskapen om mÀnskliga kÀnslor kan Kognitos simuleringar trÀna anvÀndare att sÀga rÀtt ord vid rÀtt tidpunkt.

I likhet med andra online-utbildningstjÀnster utvecklas scenarier i rollspelskonversationer pÄ skÀrmen med virtuella mÀnniskor, avatarer som fungerar som övningspatienter. AnvÀndare kan ta olika roller, allt frÄn lÀrare som pratar med elever som visar tecken pÄ psykisk nöd eller vÄrdgivare som diskuterar kÀnsliga medicinska problem med patienter.

Även om fördelarna med simuleringsbaserad utbildning Ă€r uppenbara för hĂ€lso- och sjukvĂ„rden Ă€r det lĂ€tt att se hur de ocksĂ„ kan anvĂ€ndas i andra affĂ€rsdiscipliner, sĂ„som kundrelationshantering (CRM), helpdesk-lösningar och personalresurser (HR).

Kognito Linda

Linda, The Virtual Human som trÀnare

Om du vill prova ett exempel pĂ„ Kognitos tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt, finns det Linda. Detta Ă€r en virtuell trĂ€nare pĂ„ webbsidan Talk to Someone: Triple Negative Breast Cancer; Det Ă€r en app som Ă€r utformad för att hjĂ€lpa patienter att förstĂ„ olika behandlingsalternativ. Linda-agenten (se bilden ovan) visas som en virtuell avatar i en utomhusparkinstĂ€llning. “Hon Ă€r en helt artikulerad och kĂ€nslomĂ€ssigt lyhörd virtuell mĂ€nniska och talar till en överlevandes verkliga upplevelse. Hon skrĂ€ddarsyr sina meddelanden till varje anvĂ€ndares kunskapsnivĂ„, bekymmer och övergripande motivation”, förklarade Goldman. Simuleringen Ă€r allmĂ€nt tillgĂ€nglig och finansierad av Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Virtuella avatarer som Linda har anvĂ€nts i olika typer av medicinska simuleringar.

Utformad för att svara pÄ anvÀndarnas frÄgor liknar navigering i en konversation med Linda mÄnga turbaserade rollspel, förutom i detta fall Àr fokus att informera patienter om de mest livskraftiga behandlingsalternativen för Triple Negative Breast Cancer (TNBC) diagnos.

“Linda hjĂ€lper patienter som stĂ€ller sina frĂ„gor om TNBC, kemoterapi, livet under behandlingen och överlevnad”, sa Goldman. Som coach hjĂ€lper Linda patienter som annars har valt att inte övervĂ€ga kemoterapi att förstĂ„ fördelarna och nackdelarna med behandlingen.

Under sitt samtal med Linda fĂ„r anvĂ€ndarna följande tvĂ„ frĂ„gor i början och igen i slutet av simuleringen: “Har du tillrĂ€ckligt med information för att fatta ett behandlingsbeslut?” och “Planerar du att fortsĂ€tta med kemoterapi?”

“PreliminĂ€r data som samlats in frĂ„n anvĂ€ndare visar att för den första frĂ„gan rapporterade 50 procent av dem som ursprungligen rapporterade att de inte hade tillrĂ€ckligt med information för att fatta ett behandlingsbeslut i slutet av simen som de nu gör. Och för den andra frĂ„gan fanns det en ökning med 38 procent av kvinnor som sa att de definitivt skulle fortsĂ€tta med kemoterapi efter att ha slutfört simuleringen, sĂ€ger Goldman.

Virtuella avatarer som Linda Àr perfekta för patienter som vill utforska behandlingsalternativ pÄ egen tid eller utan att pressa att diskutera sin diagnos med en lÀkare eller vÄrdgivare.

För vÄrdpersonal som behöver engagera patienter kan Kognitos simulerings- och rollspelövningar förbÀttra deras fÀrdigheter och sÀkerstÀlla att de interagerar med patienter pÄ ett kunnigt och empatiskt sÀtt.

Kognito Simulation One

BÀttre trÀning genom simulerade konversationer

HĂ€lso- och sjukvĂ„rdspersonal som talar till patienter om kĂ€nsliga medicinska situationer mĂ„ste vara kunniga och lugnande. de mĂ„ste ocksĂ„ kunna kommunicera ordentligt. “Som med mĂ„nga kĂ€nsliga interaktioner, hur nĂ„gon sĂ€ger nĂ„got Ă€r lika viktigt som vad de sĂ€ger”, sa Goldman. “Att ta hĂ€nsyn till gester, icke-verbala ledtrĂ„dar och sĂ€tt att sĂ€tta sig vĂ€ger alla i dessa interaktioner.”

Kognitos olika simuleringar hjĂ€lper till att utbilda anvĂ€ndare genom att simulera konversationer och olika svar. Vid Primary Care Office Visit: Antibiotics simulering utbildas deltagarna i att effektivt diskutera lĂ€mplig anvĂ€ndning av antibiotika mellan vĂ„rdgivare och patienter. Simuleringen (se bilden ovan) ger praktisk övning med motiverande intervjuer för att förbĂ€ttra patientresultaten. “AnvĂ€ndarna vĂ€ljer mellan att spela leverantören eller patienten i det kliniska fallet”, förklarade Goldman. Simuleringen Ă€r allmĂ€nt tillgĂ€nglig och finansierad av Robert Wood Johnson Foundation.

PrimÀrvÄrdsbyrÄns besök: Antibiotikasimulering lÄter deltagarna ta rollen som hostande patient eller lÀkare. Varje frÄga tar konversationen till ytterligare ett steg för att lÀra sig om symtom samt om antibiotika kan hjÀlpa baserat pÄ patientens symptom. Bortsett frÄn konversationen mellan de virtuella avatarna, erbjuder en coach-widget lÀngst ner anvÀndbara tips och tips. Genom att gÄ igenom rollspelssimuleringen som patient och som lÀkare kommer det att hjÀlpa trÀna vÄrdpersonal att bÀttre förstÄ Àmnen frÄn bÄda sidor.

“Ju mer vi kan efterlikna det verkliga livet i vĂ„ra simmar, desto bĂ€ttre blir upplevelsen”, sa Goldman. Tittar pĂ„ teknik som kan hjĂ€lpa Kognito att skapa mer uppslukande upplevelser för sina anvĂ€ndare, framhöll han Natural Language Processing (NLP) och augmented reality (AR) som framvĂ€xande teknik som Ă€r vĂ€rda att se upp för. NLP, som Ă€r ett underfĂ€lt av artificiell intelligens (AI) Ă€r ett omrĂ„de som Goldman tror kan en dag förbĂ€ttra trĂ€ningen genom att kunna spĂ„ra rösttonen korrekt och analysera mĂ€nskliga kĂ€nslor. “Jag tror att NLP som kan förstĂ„ intonation kommer att bli ett betydande genombrott, men vi Ă€r inte dĂ€r Ă€nnu”, sĂ€ger Goldman.