Hur mycket skulle du spendera på streamingtjänster per månad?

Nästa våg av videostreamingtjänster kommer att börja i november med lanseringarna av Disney + och Apple TV +, och konsumenterna kommer att möta det första av många beslut om vilka appar som är värda att ägna ytterligare ett par dollar varje månad till streaminginnehåll.

Why Axis Bug

PCMag undersökte nyligen 1 001 amerikanska konsumenter som för närvarande använder streamingtjänster, varav majoriteten sa att de inte planerar att prenumerera på några nya tjänster, vare sig Disney och Apples erbjudanden, HBO Max eller NBCUniversals kommande app. Vi undersökte också respondenterna om hur mycket de skulle vara villiga att betala för streaminginnehåll per månad, både för en enskild tjänst och som en månatlig summa.

Vi fann att streamingkunder totalt sett sa att de skulle betala i genomsnitt cirka $ 33 per månad för alla sina streamingtjänster tillsammans. Men majoriteten 40 procent av de tillfrågade sa att de bara skulle vilja betala upp till $ 20 totalt per månad. Ytterligare 31 procent valde upp till $ 40 per månad och 16 procent skulle betala upp till $ 60 per månad, men efter det sjunker det avsevärt; väldigt få skulle betala $ 100 eller mer.

Varför Axis Streaming Survey Prissättning per tjänst

På service-by-service-basis betyder det att de bara får plats för en handfull prenumerationer i varje streamingkonsuments månadsbudget. I genomsnitt sa respondenterna att de skulle vara villiga att betala cirka 10 dollar per månad per tjänst, även om 37 procent av respondenterna valde 6 till 10 dollar som sitt ideala prisklass. Ytterligare 30 procent sa att de skulle betala 11 till 15 dollar per tjänst, och 20 procent valde bara upp till 5 dollar. Tillfälligt är den nyligen aviserade prissättningen för Apple TV + 4,99 USD.

Endast 8 procent av de tillfrågade sa att de skulle betala $ 16 till $ 20 per tjänst, och de sista 5 procent av strömmande användare sa att de skulle släppa $ 21 eller mer per månad på ett enda erbjudande.

Om man tittar på prisuppdelningen mellan de största konkurrenterna kostar Netflix, som börjar känna effekten av hårdare konkurrens, för närvarande $ 8,99 för sin nybörjarplan och $ 12,99 för sin mest populära standardplan. Amazon ger kunderna Prime Video som en del av en Prime-prenumeration, men du kan prenumerera à la carte för $ 8,99 per månad. Mindre nischkonkurrenter som CBS All Access kostar $ 5,99 per månad.

Den inkommande tjänsten har en chans att återställa marknadspriset för videostreamingprodukter. Apple, som har ett relativt nakent skåp med originalinnehåll och vet det, ger bort Apple TV + gratis med alla enhetsköp och underskrider konkurrenter till pris. Disney, som har den starkaste IP-adressen av alla med Marvel, Star Wars, Pixar och en djup katalog med filmer och program, erbjuder fristående Disney + för 6,99 USD och en bunt Disney +, ESPN + och Hulu för 12,99 USD (Hulus inträdesnivå annonsstödda nivå kostar $ 5,99 per månad).

Det finns potentiella deltagare i den högre änden av prisskalan, med AT & T: s WarnerMedia som enligt uppgift överväger $ 16 till 17 per månad för HBO Max. Vi väntar fortfarande på konkreta detaljer om NBCUniversals tjänst, förutom att det tar tillbaka Båda dessa tjänster kommer att lanseras 2020.

Allt sagt kommer konsumenterna att ha mycket mer val – eller åtminstone så skulle streamingleverantörerna uttrycka det. Men för tittare som skär kabelkabeln för att vara fria från dyra buntar och få favoritfilmer och program på ett ställe har underhållningsindustrin kommit ikapp. Nu måste du handplocka bunten själv och se den totala kostnaden långsamt lägga upp.

Relaterade Artiklar

Back to top button