Hur mycket skulle du spendera för att anvÀnda dina favoritappar?

Hur mycket skulle du spendera för att anvÀnda dina favoritappar?

FörestĂ€ll dig en dystopi dĂ€r du betalade för saker som borde vara gratis. Inte för att vi inte gör det nu, men jag pratar om en dĂ€r din dyrbara Instagram och Snapchat plötsligt hade en prislapp: en mörk tidslinje, dĂ€r du tigger pĂ„ hĂ€nder och knĂ€n, “SnĂ€lla, Mr. Zuckerberg , Jag vill ha lite mer.”

Why Axis Bug

En McGuffin-undersökning av 2004-personer frÄgade vilka appar de skulle betala för och hur mycket de skulle spendera. Endast 72 procent av de tillfrÄgade skulle betala för Youtube, men i genomsnitt skulle de villigt betala ut $ 4,20 per mÄnad. Google Maps fick mer intresse men till ett lÀgre pris: 78 procent av de svarande skulle i genomsnitt betala 3,48 dollar. Google Drive hÀmtade 79 procent av rÀntan till 3,48 dollar i mÄnaden, och Facebook lÄg pÄ knappa 64 procent och 2,92 dollar i mÄnaden.

Lyckligtvis Àr detta tankeexperiment just det. Vissa tjÀnster inkluderar betalda nivÄer, till exempel Youtube Red. Andra, inklusive Instagram och Snapchat, frÀmjar innehÄllsskapare som betalar för att se. Men ett stort socialt nÀtverk eller forum har Ànnu inte genomfört betalvÀggar.

Rykten finns dock i överflöd (kommer du ihÄg nÀr falska nyheter menade detta, inte det hÀr?)

MĂ„nga av dessa appar – sĂ€rskilt de som riktar sig till yngre mĂ„lgrupper – skulle inte ta en minut om de debiterade en mĂ„nadsavgift. Visa mig den vuxna som skulle betala för sitt barns Snapchat-konto (förutsatt att de alls vet om det). Och tonĂ„ringar, som lĂ€ngtar efter autonomi men saknar ekonomiska medel, skulle inte bry sig om YouTube om de var tvungna att betala för det. Alltför mĂ„nga tjĂ€nster suger redan upp vĂ„ra medel; ingen vill betala för en annan.

Det kan dock vara en fördel med mÄnatliga medlemskap, sÀrskilt om de befriar oss frÄn reklamhelvet som vi kollektivt Àr begrÀnsade till. Men att Àta upp $ 3 per mÄnad skulle förmodligen inte vara lika vÀrdefullt för Facebook som dina goda, goda data.