Hur mycket externa DVD-enheter är värdefulla

Dessa enheter blir riktigt populära idag eftersom fler och fler människor köper dem i sina hem eller kontor. Det finns dock flera faktorer som du bör tänka på innan du köper optiska enheter. Här är några faktorer som du måste tänka på innan du köper en för dig själv. Skillnaden är verkligen varumärket eftersom du inte vill att billiga enheter ska störa din dator. Så istället för att alltid vara piratkopierad eller billig, gå till en märkesdrift som inte har några garantier. Du kan hitta olika datorsajter där du kan köpa externa optiska enheter till märke för billigt.

Om du behöver kan du hitta de bästa externa DVD-enheterna här https://www.bestadvisers.co.uk/best-external-cddvd-drives.

Höghastighetsenheter

Hastighet är väldigt viktigt så du bör välja enheter som har högre hastigheter. Du kan gå till dessa enheter för bättre användning. Förutom denna hastighet måste du också titta på kompatibiliteten med ditt operativsystem. Vissa externa enheter är inte kompatibla med alla operativsystem så du måste kontrollera att din enhet fungerar bra med operativsystemet som finns på din dator eller bärbara dator. Tillverkarens garanti är också viktigt när du väljer den här hårdvaran till din dator.

Numera levereras de flesta bärbara datorer med inbyggda dator-CD-ROM-skivor eller DVD-enheter. Om du använder en äldre datormodell måste du antingen uppgradera eller skaffa en USB- eller extern DVD-enhet för att hämta DVD-enheten.

Extern DVD

Uppgradera för att få en extern enhet har sina fördelar. För det första är en extern DVD-enhet vanligtvis lite dyrare än en inbyggd enhet. Om du sedan använder en DVD-enhet ofta måste du hålla den externa ansluten hela tiden, vilket kommer att använda en extra USB-port och kan ta plats på skrivbordet. Plus, vissa människor vill bara ha en uppgraderad DVD-enhet och är bra med resten av deras datorsystem. En extern USB-enhet är ett mycket billigare alternativ än att byta ut en hel dator.

Det finns dock flera skäl till varför en extern enhet rekommenderas. Du kan ansluta den till mer än en dator. Om du har flera maskiner, till exempel bärbara datorer och fler stationära datorer, behöver du inte köpa en DVD-enhet för var och en av dem: bara en fungerar. Därefter lönar det sig att placera den interna enheten i din gamla bärbara dator när du slutar använda den eller köper bättre.

Windows-operativsystem

Om du planerar att använda en extern USB DVD-RW-enhet under Microsofts Windows-operativsystem, se till att du inkluderar CD / DVD-skrivningsprogrammet. Windows XP och dess efterträdare har brännande funktioner, men de är av nybörjartyp och tillhandahåller inte de mest avancerade, specialiserade mjukvarupaket för en så bra användarupplevelse.

Nero Software Suite är det mest populära och lättanvända CD / DVD-brännprogrammet. Dessutom behöver du inte ytterligare programvara för att installera de flesta externa DVD-enheter, om de används på Windows XP eller senare. För alla andra operativsystem kanske du vill hitta drivrutinen på hårdvarutillverkarens webbplatser. , Eller be om speciella forum och diskussionsforum om standarddrivrutinerna fungerar.

Relaterade Artiklar

Back to top button