Hur man vaknar till din favoritmusik

Hur man vaknar till din favoritmusik

Vi Àlskar alla musik, och vi mÄste alla stÄ upp pÄ morgonen. Varför inte kombinera de tvÄ? Du kanske prenumererar pÄ en musikströmningstjÀnst eller har ett stort digitalt musikbibliotek. Skaffa dina pengar och anvÀnd den musiken som vÀckarklocka.

Det finns flera sÀtt att vakna upp till ljuden frÄn din favoritmusik, inifrÄn en musikapp direkt, pÄ din telefon eller via en smart högtalare i nÀrheten. Oavsett vilken metod du vÀljer Àr det relativt enkelt att stÀlla in; SÄ hÀr kommer du igÄng pÄ din enhet eller tjÀnst du vÀljer.

Hur man vaknar till musik pÄ din iPhone

Apple iPhone-anvÀndare kan stÀlla in en enda lÄt som sitt larm via Apple Music eller iTunes. FrÄn Apples klockapp trycker du lÀtt pÄ Alarm> Redigera. Skapa ett larm genom att trycka pÄ + -knappen lÀngst upp till höger eller tryck pÄ ett befintligt larm.

HÀr kan du stÀlla in tiden, nÀr den ska upprepas och om du kan snooze eller inte. Du har ocksÄ förmÄgan att ge det ett namn. Tryck pÄ valet under Ljud för att Àndra vad som spelas nÀr larmet gÄr.

I ljudmenyn har du möjlighet att anvÀnda lÄtar eller ringsignaler. VÀlj VÀlj en lÄt för att vÀlja bland musiken du har i Apple Music eller pÄ iTunes. NÀr du har valt en lÄt kommer den att listas pÄ bÄde ljudmenyn och vÀckarklockan.

Hur man vaknar till musik pÄ Android

Spotify-klocka

Tack vare en ny funktion i Googles Android Clock-app kan du nu lĂ€nka ditt Spotify-konto (gratis pĂ„ Apple.com) – premium- eller annonsstödda – och anvĂ€nda din musik som ett larm.

Kontrollera först att Clock-appen Àr uppdaterad till den senaste versionen. Skapa sedan ett larm som anger nÀr larmet ska gÄ. Klicka pÄ klockikonen sÄ ser du tvÄ olika flikar. Den ena heter Ljud, dÀr du kan vÀlja frÄn en uppsÀttning standardlarmsignaler. Den andra ska sÀga Spotify; knacka pÄ det för att ansluta Clock-appen till ditt konto. Musikval kommer att fyllas i appen, sÄ att du kan vÀlja vilka lÄtar frÄn Spotify du vill vakna upp till.

Googles klockapp Àr förinstallerat pÄ ett antal Android-enheter, men de som inte har det kan ladda ner det frÄn Google Play.

Hur man vaknar till musik med Google Home

Du kan ocksÄ stÀlla in ett larm pÄ din Google Home ($ 79,00 pÄ Google Store) nÀr du lÀnkar en musiktjÀnst och gör den till din standard.

Öppna Google Home-appen, tryck pĂ„ hamburgermenyn () och vĂ€lj Musik. PĂ„ nĂ€sta sida kommer flera musiktjĂ€nster att listas, men notera att inte alla fungerar pĂ„ samma sĂ€tt med Google Home-alarmet. TjĂ€nster som Google Play Music och Spotify fungerar till exempel bra, men Pandora Ă€r begrĂ€nsat eftersom det bara spelar anpassade musikstationer sĂ„ det kan vara svĂ„rt att fĂ„ rĂ€tt artist eller sĂ„ng.

google hem

NĂ€r du vĂ€l har valt en streamingtjĂ€nst frĂ„n ett av dina lĂ€nkade konton kan du helt enkelt stĂ€lla in ett larm med röstkommandon. SĂ€g “Hej Google, stĂ€ll in ett larm klockan 8 som spelar The Beatles.” Om du gör det, spelar hon vilken slumpmĂ€ssig Beatles-melodi hon kan hitta pĂ„ den tiden, sĂ„ du fĂ„r lite variation. För en specifik lĂ„t, sĂ€g “Hej Google, stĂ€ll in ett larm klockan 8 som spelar” Hey Jude “av The Beatles.” Naturligtvis mĂ„ste lĂ„ten vara tillgĂ€nglig pĂ„ dina streamingtjĂ€nster för att detta ska fungera.

LĂ€gg till orden “varje dag” i ditt kommando för att larmet ska Ă„terkomma. Om du sĂ€ger helt enkelt “Hej Google, stĂ€ll in ett musikalarm”, ber hon dig en tid och en artist eller till och med en radiostation.

NĂ€r det har gĂ„tt ut, skrik “Hej Google, snooze” för att vila det i 10 minuter. BerĂ€tta för det “Hej Google, STOP” för att somna för gott. Varje larm kommer att avslutas med den enskilda lĂ„ten, eller om du bara anger en artist, efter 10 minuters spelning.

Hur man vaknar till musik med Alexa

För att fĂ„ Alexa att spela din favoritlĂ„t som ett larm pĂ„ en Amazon Echo-enhet, frĂ„ga bara henne: “Alexa, vĂ€cka mig till [song] förbi [artist] klockan 6. “

Alexa kan utnyttja ett antal musikströmningstjÀnster, inklusive Amazon Music / Music Unlimited, Deezer, Gimme Radio, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM, Spotify och TuneIn. PÄ mitt Echo har jag Spotify Premium som min standardspelare, sÄ nÀr jag bad Alexa att vÀcka mig till en viss lÄt, drog hon automatiskt den lÄten frÄn Spotify.

alexalarm

Vi har en guide för att ansluta din favoritmusiktjĂ€nst till ett Echo, men för att Ă€ndra standardmusiktjĂ€nsten Alexa kommer att anvĂ€nda för larm, öppna Alexa-appen, tryck pĂ„ hamburgarmenyn () och vĂ€lj Musik, video och böcker. Under fliken Musik ser du olika musikalternativ; tryck pĂ„ den du vill ha. LĂ€nka ditt musikkonto till Alexa om du inte redan har gjort det och tryck sedan pĂ„ “VĂ€lj standardmusiktjĂ€nster.” VĂ€lj önskad tjĂ€nst. Sedan, nĂ€r du ber Alexa att spela en lĂ„t för ditt larm, kommer hon att dra musik frĂ„n den tjĂ€nsten.

Dina förfrĂ„gningar kan dock vara lite hit eller miss, sĂ„ experimentera lite. NĂ€r jag frĂ„gade efter “Single Ladies” av Beyonce, stĂ€llde Alexa alarmet för en ganska trance-y-remixversion. Och nĂ€r jag bad henne att vĂ€cka mig till Beyonce, utan att ange en lĂ„t, spelade hon vad som lĂ€t som en countrylĂ„t som jag inte kĂ€nde igen.

Hur man vaknar till musik med Pandora

Med hjÀlp av mobilappen Pandora kan du stÀlla in en specifik station som ska fungera som din vÀckarklocka pÄ morgonen. Tryck pÄ hamburgarmenyn () i det övre vÀnstra hörnet av appen och tryck pÄ InstÀllningar> VÀckarklocka.

Pandora Alarm 1

Du har möjlighet att stÀlla in en station (eller vÀlja shuffle), vilka veckodagar alarmet ska vara aktivt, hur lÀnge du kan snooze i (mellan 5-20 minuter eller av) och den volym som musiken Àr kommer spela. Eftersom appens volym Àr oberoende av enhetens systemvolym Àr nivÄn du stÀller in den vad den kommer att spela nÀr den gÄr av. VÀlj varje kategori för att göra en Àndring.

Pandora Alarm

NÀr en station har valts kan tiden för alarmet stÀllas in. Du mÄste vÀxla omkopplaren för att slÄ pÄ larmet. Du kan ocksÄ stÀlla in alarmet till aktivt frÄn instÀllningsmenyn.

Om du har en Echo-enhet kan du ocksÄ be Alexa att vÀcka dig till Pandora, förutsatt att du har lÀnkat ditt Pandora-konto i Alexa-appen. Det stöds ocksÄ via Google Home.

Hur man vaknar till musik med TuneIn

Med TuneIn-appen kan du vÀlja live nyheter, radio, sport, musik och podcasts som ditt alarm att vakna upp till. NÀr du har hittat den station som du vill stÀlla in som larm, spela upp den för att fÄ tillgÄng till larmalternativen.

TuneIn StÀll in larm

Klicka pĂ„ knappen med de tre punkterna bredvid snabbspolningsknappen och klicka pĂ„ “StĂ€ll in alarm” i popup-fönstret. Larmalternativ visas, vilket ger dig möjlighet att vĂ€lja den punkt i programmet dĂ€r ljudet ska börja. Du kan ocksĂ„ stĂ€lla in tid och dagar som alarmet ska spelas upp och volymnivĂ„.

Tryck pÄ Spara för att slutföra dina instÀllningar. Se till att larmet har aktiverats genom att markera rutan i det övre högra hörnet. TuneIn rekommenderar att du tar bort skÀrmlÄset pÄ din telefon och aktiverar platstjÀnster.

Om du har en Echo-enhet kan du ocksÄ be Alexa att vÀcka dig till TuneIn, förutsatt att du har lÀnkat ditt TuneIn-konto i Alexa-appen.