Hur man utformar evenemang för att inspirera tjejer om STEM-karriärer

Det är lätt att gå vilse i diskussioner om hur man lockar fler kvinnor till områden inom naturvetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM eller STEAM när det också innehåller konst). Men det första elementet i att locka kvinnor till dessa områden är att få dem entusiastiska över ämnet tidigt i livet. En ung person som blir upphetsad över att göra STEM eller STEAM är benägen att göra det intresset till en karriär. Många organisationer som stora och små satsar energi på att hålla evenemang för studenter. I det här fallet är målet att inspirera tjejer om allt från programmering till kemi, med förväntan att några av dem ska fortsätta att införliva STEM som ett yrke.

Denna typ av händelse är avgörande, men vad gör en sådan händelse till en framgång? För att få reda på det, frågade jag experterna den här frågan och fick jag många svar! (Jag fick dock inte alltid tillstånd att använda deras fullständiga namn, som du ser när du läser igenom den här berättelsen.) Jag lärde mig faktiskt så mycket att jag insåg att jag var tvungen att skala tillbaka diskussionen till olika typer. av evenemang eller åtminstone flera aspekter av ett uppsökande program. Vissa händelser syftar till att inspirera medan andra ställer förväntningar på STEM-karriärer (såsom utbudet av jobb och affärsfärdigheter att utveckla). Ytterligare andra evenemang förbereder tjejer för att klara arbetskraften. Vissa händelser – och för enkelhetens skull begränsar jag detta till K-12 – omfattar alla dessa mål.

Här börjar jag dock med inspiration. Om tjejerna inte är intresserade spelar resten ingen roll. En teoretisk astrofysiker berättade för den här berättelsen att, för yngre flickor, “att få dem glada över vetenskap och teknik och visa dem karriärmöjligheterna i STEM är vanligtvis så specifika som det behöver vara.”

Business - Statista - Steady Rise for Women in STEM But Gender Gap Remains

Vill du ha inspiration? Fråga tjejer vad de vill ha

Innan du planerar en agenda för ditt tjej-in-tech-evenemang, fråga din unga publik vad som tilltalar dem.

“Ta reda på vilka aktiviteter de tycker om genom att fråga dem”, säger Dr. Karen Panetta, dekan för forskarutbildningen för ingenjörshögskolan vid Tufts University. Var specifik. “Om du får svar som säger” Jag gillar matematik och naturvetenskap “måste du ställa frågan igen, sade hon. Dr Panetta är också en IEEE-stipendiat och grundare av ett Engineering Outreach-program som heter Nerd Girls. Hon har också fått ett presidentpris för excellens inom vetenskap, matematik och mentorskap från president Obama för sitt uppsökande arbete. Priset “erkänner den avgörande roll som mentorskap spelar i den akademiska och personliga utvecklingen av studenter som studerar vetenskap och teknik” enligt Vita huset.

“Stoppa inte matematiken och vetenskapen i halsen,” sa Dr Panetta. “Snarare närma dig det genom att koppla deras passioner till matematik och naturvetenskap.” Innan någon händelse förser Dr Panetta eller Nerd Girl-teamet tjejer med en omfattande checklista över möjliga aktiviteter, såsom trädgårdsarbete, musik, klädsel, sport eller skrivande.

Om tjejerna redan är bekväma med de saker de älskar, är de mer mottagliga för att använda dessa passioner för att utforska matematik och naturvetenskap, enligt Dr Panetta. “Varje grupp är annorlunda och varje åldersgrupp är annorlunda”, sa hon. “Varje grupp kanske gillar att göra olika saker, även om de olika grupperna är i samma ålder. Andra faktorer, som socioekonomisk status, kan forma sina passioner. Flickor i innerstaden kanske gillar hiphopdans och förortsflickor kanske gillar att shoppa . “

Det är alldeles för lätt för arrangörerna att skapa ett evenemang som bara pratar på tjejerna. Evenemanget ska vara en plats för att dela röster och idéer. ”” Empowerment ”är ett ord som ofta kommer upp i tävlingar för tjejer, men arrangörerna glömmer ofta att teckna tjejer genom att engagera dem i evenemangsplaneringsprocessen, säger Michelle C. Flatt, programchef på AnitaB.org. Eventarrangörer bör alltid involvera minst två tjejer i planeringen, sa hon.

Ibland är den primära motivationen inkludering. “Det viktigaste för tjejer att höra är att bli ombedd att delta”, säger Debi Pfitzenmaier, grundare och verkställande direktör för Youth Code Jam, en ideell organisation i Texas. “När jag pratar med tjejerna vi jobbar med, kom de oftare in i datavetenskap eftersom de ombads av en lärare, en vän, en förälder att ta ett läger, anmäla sig till en klass, delta i ett evenemang. Och de blev hakad. “

Youth Code Jam startade en tjejklubb som heter She Code Connect som svar på tjejer som berättade för Pfitzenmaier “att de var den enda tjejen i sin datavetenskapsklass eller den enda tjejen i deras datavetenskapstävlingsteam, och hur de önskade att de hade en” stam ” av likasinnade tjejer att dela dessa erfarenheter med. “

Tara Spalding, ordförande för Hen House Ventures Gör evenemanget tillgängligt i alla möjliga definitioner. Och var värd för evenemanget på en skoldag för att säkerställa hög valdeltagande, rådde Tara Spalding, ordförande för Hen House Ventures (). Spalding har varit volontär vid Women Tech Council (WTC) – sponsrad SheTech, ett evenemang för att inspirera gymnasieflickor i hela Utah att bedriva STEM-karriärer. Spalding sa att 2000 gymnasieflickor deltog i SheTech 2019 den 9 april 2019 på Mountain America Expo Center i Murray, Utah. (

Inkludera praktiska aktiviteter

Ditt evenemang behöver absolut praktiska aktiviteter. Men vilka? Vid många karriärevenemang förväntas eleverna bara sitta och lyssna på någon som pratar. Det är tråkigt.

Som en kvinnaforskare sa till mig: “Min största irritation över alla de” kvinnor och flickor inom teknik “som jag gick på under hela skolan var det. Bara en massa” Du kan helt göra det här! ” Du vet vad som är bäst för att skapa självförtroende? Skapa upplevelser som du kan se tillbaka på och säga ‘Hej, jag gjorde det här.’ “

Du behöver en intressant demonstration, eller, bättre, att göra något praktiskt eller som involverar rörelse.

“Gör det väldigt praktiskt och deltagande,” sa Spalding. “Den första delen av SheTech är som en interaktiv monter där högskolor och företag sponsrar utrymme, då är de värd för interaktiva spel, pussel eller demo där tjejer selektivt kan engagera sig om de tycker det är intressant.”

Men “hands on” väcker frågor om lämpliga aktiviteter, och inte bara när det gäller åldersrelevanta projekt.

“För många uppsökande program försöker göra en storlek som passar alla aktiviteter”, säger Dr. Panetta. “Till exempel är robotutmaningar ganska vanliga. Vissa barn älskar det och för andra har det helt enkelt ingen överklagande.”

Och helt säkert, gör det inte rosa! “Dessa aktiviteter behöver inte ha ett uttryckligt steg för att använda matematik eller naturvetenskap, men de måste vara könsneutrala”, säger Dr. Panetta. “Om du till exempel säger att du ska låta eleverna utforma högklackade skor som deras aktivitet kan du vara säker på att föräldrar till pojkar eller pojkarna själva kan skjuta tillbaka. Men om du säger att aktiviteten är design av sneakers, alla barn bär sneakers. ” Men använd inte heller mandominerade aktiviteter, till exempel en för närvarande populär övning i att krossa betong för att bestämma materialets styrka. “Pojkar kanske älskar att förstöra och krossa saker. Flickor kanske inte.”

Sök istället efter kreativitet och innovation. Bland Dr Panettas favoritaktiviteter finns från webbplatsen tryengineering.org. Studenter skapar ett paket för att skicka ett potatischip, där chipet måste vara både ätbart och intakt när det tas emot. “Studenter spelar fotboll / volleyboll med de sista paketen och öppnar dem sedan för att se vars chip ‘överlevde’,” förklarade hon.

“Gör materialet relaterat till studenterna”, uppmanade Leah McGowen-Hare, vice president för Trailhead Evangelism på Salesforce. “Att gå in i en klass av ungdomsskolor och undervisningsteknik i samband med” prenumerationsbaserade affärsmodeller inom molnbearbetning “kommer sannolikt inte att dra mycket engagemang. Men om du lär dem hur man bygger en app för att sälja limonad ( kolla in vår Build a Lemonade Stand App Trailhead-modul), du kommer att ansluta på deras nivå och hjälpa dem att förstå det verkliga värdet av vad de lär sig. “

Försäljningsstyrkor bygger en app för Lemonade Stand

Lär dem att koda

STEM-experter utanför IT-områden rekommenderade att undervisa flickor programmering och hur man kodar eftersom det visar praktiska tillämpningar. En kvinna som jag pratade med, Jessica, kom ihåg sitt första ögonblick av inspiration när hon skrev ett terminalbaserat spel. “Sedan kan du visa hur det kan bli webbaserat med ett par extra lager”, förklarar hon. “När jag förstod strukturen gjorde det mig mer upphetsad över alla saker jag kunde göra.”

En annan kvinna som jag pratade med, Charlotte, är en mjukvaruutvecklare som tidigare undervisat i gymnasiet och gymnasiet. Hon rekommenderade att erbjuda flickor en introduktion till webbprogrammeringsworkshop. Webbprogrammeringsfärdigheter (Introduktion till HTML, CSS och JavaScript) är produktiva oavsett vilken typ av verktyg de har hemma; någon minimal dator fungerar. “Och de får visuella resultat. Alla älskar en vacker GUI [graphical user interface], “Tillägger Jessica, överens.” Framgång i CLI [command-line interface] är ganska intetsägande, men även att ändra färg på sidan kan vara enormt givande. “

Kerry Rosado, en programchef på Microsoft, som tidigare ledde evenemang på Women Who Code Silicon Valley, kom överens om värdet av en workshop som guidade studenter om hur man utvecklar en webb- eller mobilapp. Bland fördelarna med en hackathon, sa hon till mig, är att eleverna får använda sina kodningsförmåga och se att deras idéer kommer till liv. “Det är ett utmärkt sätt att arbeta tillsammans”, tillade Rosado.

Resultatet är – eller kan vara – att tjejer lär sig glädjen att göra vetenskap medan de också får användbara affärsfärdigheter. Till exempel hjälper team i tjejer att lösa större och verkliga problem genom att arbeta tillsammans med deras fantasi och vetenskapliga och teknologirelaterade inspiration. Med mentorskap från någon som Spalding, sa hon, kom tjejerna fram till en lösning och slog den sedan till de vuxna i ett tävlingsliknande format.

SheTech Challenge 2019

På SheTech i april 2019 fick tjejerna en utmaning att bygga en tekniklösning för att hjälpa människor i en naturkatastrof (se bild ovan). “Det senaste året var utmaningen katastrofåterhämtning som brand eller översvämning”, sa Spalding. “Och året innan löste man ett föroreningsproblem på grund av ett stort inflöde av besökare till Utahs berg.”

“Fokusera inte bara på vad. Uppmuntra eleverna att förklara varför och hur de kom fram till en lösning”, säger McGowen-Hare. “Detta kommer att ge dem en möjlighet att förklara lösningarna ur deras perspektiv istället för att berätta för dem vad de ska se.”

Gå bortom inspiration

Naturligtvis krävs det mer än att spänna dem med programmeringsprojekt eller biologiska experiment för att få fler tjejer till studier inom datavetenskap eller andra STEM- eller STEAM-områden. Större evenemang erbjuder ofta möjligheter för flickor att träffa STEM-mentorer, interagera med en förebild och lära sig det breda utbudet av karriäralternativ som finns. Men vi måste skapa en grund för framgång och börja med att tjejerna springer hem och säger: “Jag hade så kul idag!” Så låt oss börja där.

Relaterade Artiklar

Back to top button