Hur man utformar evenemang för att inspirera tjejer om STEM-karriÀrer

Hur man utformar evenemang för att inspirera tjejer om STEM-karriÀrer

Det Àr lÀtt att gÄ vilse i diskussioner om hur man lockar fler kvinnor till omrÄden inom naturvetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM eller STEAM nÀr det ocksÄ innehÄller konst). Men det första elementet i att locka kvinnor till dessa omrÄden Àr att fÄ dem entusiastiska över Àmnet tidigt i livet. En ung person som blir upphetsad över att göra STEM eller STEAM Àr benÀgen att göra det intresset till en karriÀr. MÄnga organisationer som stora och smÄ satsar energi pÄ att hÄlla evenemang för studenter. I det hÀr fallet Àr mÄlet att inspirera tjejer om allt frÄn programmering till kemi, med förvÀntan att nÄgra av dem ska fortsÀtta att införliva STEM som ett yrke.

Denna typ av hĂ€ndelse Ă€r avgörande, men vad gör en sĂ„dan hĂ€ndelse till en framgĂ„ng? För att fĂ„ reda pĂ„ det, frĂ„gade jag experterna den hĂ€r frĂ„gan och fick jag mĂ„nga svar! (Jag fick dock inte alltid tillstĂ„nd att anvĂ€nda deras fullstĂ€ndiga namn, som du ser nĂ€r du lĂ€ser igenom den hĂ€r berĂ€ttelsen.) Jag lĂ€rde mig faktiskt sĂ„ mycket att jag insĂ„g att jag var tvungen att skala tillbaka diskussionen till olika typer. av evenemang eller Ă„tminstone flera aspekter av ett uppsökande program. Vissa hĂ€ndelser syftar till att inspirera medan andra stĂ€ller förvĂ€ntningar pĂ„ STEM-karriĂ€rer (sĂ„som utbudet av jobb och affĂ€rsfĂ€rdigheter att utveckla). Ytterligare andra evenemang förbereder tjejer för att klara arbetskraften. Vissa hĂ€ndelser – och för enkelhetens skull begrĂ€nsar jag detta till K-12 – omfattar alla dessa mĂ„l.

HĂ€r börjar jag dock med inspiration. Om tjejerna inte Ă€r intresserade spelar resten ingen roll. En teoretisk astrofysiker berĂ€ttade för den hĂ€r berĂ€ttelsen att, för yngre flickor, “att fĂ„ dem glada över vetenskap och teknik och visa dem karriĂ€rmöjligheterna i STEM Ă€r vanligtvis sĂ„ specifika som det behöver vara.”

Business - Statista - Steady Rise for Women in STEM But Gender Gap Remains

Vill du ha inspiration? FrÄga tjejer vad de vill ha

Innan du planerar en agenda för ditt tjej-in-tech-evenemang, frÄga din unga publik vad som tilltalar dem.

“Ta reda pĂ„ vilka aktiviteter de tycker om genom att frĂ„ga dem”, sĂ€ger Dr. Karen Panetta, dekan för forskarutbildningen för ingenjörshögskolan vid Tufts University. Var specifik. “Om du fĂ„r svar som sĂ€ger” Jag gillar matematik och naturvetenskap “mĂ„ste du stĂ€lla frĂ„gan igen, sade hon. Dr Panetta Ă€r ocksĂ„ en IEEE-stipendiat och grundare av ett Engineering Outreach-program som heter Nerd Girls. Hon har ocksĂ„ fĂ„tt ett presidentpris för excellens inom vetenskap, matematik och mentorskap frĂ„n president Obama för sitt uppsökande arbete. Priset “erkĂ€nner den avgörande roll som mentorskap spelar i den akademiska och personliga utvecklingen av studenter som studerar vetenskap och teknik” enligt Vita huset.

“Stoppa inte matematiken och vetenskapen i halsen,” sa Dr Panetta. “Snarare nĂ€rma dig det genom att koppla deras passioner till matematik och naturvetenskap.” Innan nĂ„gon hĂ€ndelse förser Dr Panetta eller Nerd Girl-teamet tjejer med en omfattande checklista över möjliga aktiviteter, sĂ„som trĂ€dgĂ„rdsarbete, musik, klĂ€dsel, sport eller skrivande.

Om tjejerna redan Ă€r bekvĂ€ma med de saker de Ă€lskar, Ă€r de mer mottagliga för att anvĂ€nda dessa passioner för att utforska matematik och naturvetenskap, enligt Dr Panetta. “Varje grupp Ă€r annorlunda och varje Ă„ldersgrupp Ă€r annorlunda”, sa hon. “Varje grupp kanske gillar att göra olika saker, Ă€ven om de olika grupperna Ă€r i samma Ă„lder. Andra faktorer, som socioekonomisk status, kan forma sina passioner. Flickor i innerstaden kanske gillar hiphopdans och förortsflickor kanske gillar att shoppa . “

Det Ă€r alldeles för lĂ€tt för arrangörerna att skapa ett evenemang som bara pratar pĂ„ tjejerna. Evenemanget ska vara en plats för att dela röster och idĂ©er. ”” Empowerment â€Ă€r ett ord som ofta kommer upp i tĂ€vlingar för tjejer, men arrangörerna glömmer ofta att teckna tjejer genom att engagera dem i evenemangsplaneringsprocessen, sĂ€ger Michelle C. Flatt, programchef pĂ„ AnitaB.org. Eventarrangörer bör alltid involvera minst tvĂ„ tjejer i planeringen, sa hon.

Ibland Ă€r den primĂ€ra motivationen inkludering. “Det viktigaste för tjejer att höra Ă€r att bli ombedd att delta”, sĂ€ger Debi Pfitzenmaier, grundare och verkstĂ€llande direktör för Youth Code Jam, en ideell organisation i Texas. “NĂ€r jag pratar med tjejerna vi jobbar med, kom de oftare in i datavetenskap eftersom de ombads av en lĂ€rare, en vĂ€n, en förĂ€lder att ta ett lĂ€ger, anmĂ€la sig till en klass, delta i ett evenemang. Och de blev hakad. “

Youth Code Jam startade en tjejklubb som heter She Code Connect som svar pĂ„ tjejer som berĂ€ttade för Pfitzenmaier “att de var den enda tjejen i sin datavetenskapsklass eller den enda tjejen i deras datavetenskapstĂ€vlingsteam, och hur de önskade att de hade en” stam ” av likasinnade tjejer att dela dessa erfarenheter med. “

Tara Spalding, ordförande för Hen House Ventures Gör evenemanget tillgĂ€ngligt i alla möjliga definitioner. Och var vĂ€rd för evenemanget pĂ„ en skoldag för att sĂ€kerstĂ€lla hög valdeltagande, rĂ„dde Tara Spalding, ordförande för Hen House Ventures (). Spalding har varit volontĂ€r vid Women Tech Council (WTC) – sponsrad SheTech, ett evenemang för att inspirera gymnasieflickor i hela Utah att bedriva STEM-karriĂ€rer. Spalding sa att 2000 gymnasieflickor deltog i SheTech 2019 den 9 april 2019 pĂ„ Mountain America Expo Center i Murray, Utah. (

Inkludera praktiska aktiviteter

Ditt evenemang behöver absolut praktiska aktiviteter. Men vilka? Vid mÄnga karriÀrevenemang förvÀntas eleverna bara sitta och lyssna pÄ nÄgon som pratar. Det Àr trÄkigt.

Som en kvinnaforskare sa till mig: “Min största irritation över alla de” kvinnor och flickor inom teknik “som jag gick pĂ„ under hela skolan var det. Bara en massa” Du kan helt göra det hĂ€r! ” Du vet vad som Ă€r bĂ€st för att skapa sjĂ€lvförtroende? Skapa upplevelser som du kan se tillbaka pĂ„ och sĂ€ga ‘Hej, jag gjorde det hĂ€r.’ “

Du behöver en intressant demonstration, eller, bÀttre, att göra nÄgot praktiskt eller som involverar rörelse.

“Gör det vĂ€ldigt praktiskt och deltagande,” sa Spalding. “Den första delen av SheTech Ă€r som en interaktiv monter dĂ€r högskolor och företag sponsrar utrymme, dĂ„ Ă€r de vĂ€rd för interaktiva spel, pussel eller demo dĂ€r tjejer selektivt kan engagera sig om de tycker det Ă€r intressant.”

Men “hands on” vĂ€cker frĂ„gor om lĂ€mpliga aktiviteter, och inte bara nĂ€r det gĂ€ller Ă„ldersrelevanta projekt.

“För mĂ„nga uppsökande program försöker göra en storlek som passar alla aktiviteter”, sĂ€ger Dr. Panetta. “Till exempel Ă€r robotutmaningar ganska vanliga. Vissa barn Ă€lskar det och för andra har det helt enkelt ingen överklagande.”

Och helt sĂ€kert, gör det inte rosa! “Dessa aktiviteter behöver inte ha ett uttryckligt steg för att anvĂ€nda matematik eller naturvetenskap, men de mĂ„ste vara könsneutrala”, sĂ€ger Dr. Panetta. “Om du till exempel sĂ€ger att du ska lĂ„ta eleverna utforma högklackade skor som deras aktivitet kan du vara sĂ€ker pĂ„ att förĂ€ldrar till pojkar eller pojkarna sjĂ€lva kan skjuta tillbaka. Men om du sĂ€ger att aktiviteten Ă€r design av sneakers, alla barn bĂ€r sneakers. ” Men anvĂ€nd inte heller mandominerade aktiviteter, till exempel en för nĂ€rvarande populĂ€r övning i att krossa betong för att bestĂ€mma materialets styrka. “Pojkar kanske Ă€lskar att förstöra och krossa saker. Flickor kanske inte.”

Sök istĂ€llet efter kreativitet och innovation. Bland Dr Panettas favoritaktiviteter finns frĂ„n webbplatsen tryengineering.org. Studenter skapar ett paket för att skicka ett potatischip, dĂ€r chipet mĂ„ste vara bĂ„de Ă€tbart och intakt nĂ€r det tas emot. “Studenter spelar fotboll / volleyboll med de sista paketen och öppnar dem sedan för att se vars chip ‘överlevde’,” förklarade hon.

“Gör materialet relaterat till studenterna”, uppmanade Leah McGowen-Hare, vice president för Trailhead Evangelism pĂ„ Salesforce. “Att gĂ„ in i en klass av ungdomsskolor och undervisningsteknik i samband med” prenumerationsbaserade affĂ€rsmodeller inom molnbearbetning “kommer sannolikt inte att dra mycket engagemang. Men om du lĂ€r dem hur man bygger en app för att sĂ€lja limonad ( kolla in vĂ„r Build a Lemonade Stand App Trailhead-modul), du kommer att ansluta pĂ„ deras nivĂ„ och hjĂ€lpa dem att förstĂ„ det verkliga vĂ€rdet av vad de lĂ€r sig. “

FörsÀljningsstyrkor bygger en app för Lemonade Stand

LĂ€r dem att koda

STEM-experter utanför IT-omrĂ„den rekommenderade att undervisa flickor programmering och hur man kodar eftersom det visar praktiska tillĂ€mpningar. En kvinna som jag pratade med, Jessica, kom ihĂ„g sitt första ögonblick av inspiration nĂ€r hon skrev ett terminalbaserat spel. “Sedan kan du visa hur det kan bli webbaserat med ett par extra lager”, förklarar hon. “NĂ€r jag förstod strukturen gjorde det mig mer upphetsad över alla saker jag kunde göra.”

En annan kvinna som jag pratade med, Charlotte, Ă€r en mjukvaruutvecklare som tidigare undervisat i gymnasiet och gymnasiet. Hon rekommenderade att erbjuda flickor en introduktion till webbprogrammeringsworkshop. WebbprogrammeringsfĂ€rdigheter (Introduktion till HTML, CSS och JavaScript) Ă€r produktiva oavsett vilken typ av verktyg de har hemma; nĂ„gon minimal dator fungerar. “Och de fĂ„r visuella resultat. Alla Ă€lskar en vacker GUI [graphical user interface], “TillĂ€gger Jessica, överens.” FramgĂ„ng i CLI [command-line interface] Ă€r ganska intetsĂ€gande, men Ă€ven att Ă€ndra fĂ€rg pĂ„ sidan kan vara enormt givande. “

Kerry Rosado, en programchef pĂ„ Microsoft, som tidigare ledde evenemang pĂ„ Women Who Code Silicon Valley, kom överens om vĂ€rdet av en workshop som guidade studenter om hur man utvecklar en webb- eller mobilapp. Bland fördelarna med en hackathon, sa hon till mig, Ă€r att eleverna fĂ„r anvĂ€nda sina kodningsförmĂ„ga och se att deras idĂ©er kommer till liv. “Det Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att arbeta tillsammans”, tillade Rosado.

Resultatet Ă€r – eller kan vara – att tjejer lĂ€r sig glĂ€djen att göra vetenskap medan de ocksĂ„ fĂ„r anvĂ€ndbara affĂ€rsfĂ€rdigheter. Till exempel hjĂ€lper team i tjejer att lösa större och verkliga problem genom att arbeta tillsammans med deras fantasi och vetenskapliga och teknologirelaterade inspiration. Med mentorskap frĂ„n nĂ„gon som Spalding, sa hon, kom tjejerna fram till en lösning och slog den sedan till de vuxna i ett tĂ€vlingsliknande format.

SheTech Challenge 2019

PĂ„ SheTech i april 2019 fick tjejerna en utmaning att bygga en tekniklösning för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor i en naturkatastrof (se bild ovan). “Det senaste Ă„ret var utmaningen katastrofĂ„terhĂ€mtning som brand eller översvĂ€mning”, sa Spalding. “Och Ă„ret innan löste man ett föroreningsproblem pĂ„ grund av ett stort inflöde av besökare till Utahs berg.”

“Fokusera inte bara pĂ„ vad. Uppmuntra eleverna att förklara varför och hur de kom fram till en lösning”, sĂ€ger McGowen-Hare. “Detta kommer att ge dem en möjlighet att förklara lösningarna ur deras perspektiv istĂ€llet för att berĂ€tta för dem vad de ska se.”

GĂ„ bortom inspiration

Naturligtvis krĂ€vs det mer Ă€n att spĂ€nna dem med programmeringsprojekt eller biologiska experiment för att fĂ„ fler tjejer till studier inom datavetenskap eller andra STEM- eller STEAM-omrĂ„den. Större evenemang erbjuder ofta möjligheter för flickor att trĂ€ffa STEM-mentorer, interagera med en förebild och lĂ€ra sig det breda utbudet av karriĂ€ralternativ som finns. Men vi mĂ„ste skapa en grund för framgĂ„ng och börja med att tjejerna springer hem och sĂ€ger: “Jag hade sĂ„ kul idag!” SĂ„ lĂ„t oss börja dĂ€r.