Hur man ställer in rutiner med Google Home

Att lägga till rutiner till Amazons Alexa innebar att det bara var en tidsfråga innan det kom till Google, vilket det gjorde tidigare i år. Google kommer inte att låta sin assistentfunktion – det digitala röststyrda gränssnittet som driver sin linje med Google Home-enheter och låter dig interagera med din Android-smartphone med röst – komma långt efter Alexa om det kan hjälpa det.

Vad är en rutin? Det enkla svaret är att du ställer in Google Home ($ 79,00 på Google Store) för att höra ett enda kommando men låter det utföra flera åtgärder. Du kan säga “Hej Google, jag är på väg ut”, vilket kommer att få Google Home att börja spela musik för att hålla dina hundar sällskap och stänga av alla lampor. Eller säg “OK Google, jag åker hem” och Google Assistent kan skicka SMS till din make för att säga att du är på väg och återställa din smarta termostat så att temperaturen är precis när du anländer.

Det låter kanske komplicerat, men det är enkelt att ställa in en rutin. Här är hur.

Annons

Verifiera din enhet

För att skapa en rutin behöver du en smartphone eller surfplatta (som kör iOS eller Android, det spelar ingen roll) med Google Home-appen. Enheten måste vara på samma Wi-Fi-nätverk som Google Home smart högtalare.

Klicka på i appen Kontoknapp () på botten. Leta efter listan som säger något som “1 lokal enhet” – du klickar på den för att få en sida för lokala enheter som visar Google Home i nätverket. Du kan till och med använda den här skärmen för att pausa ljuduppspelningen på ett Google-hem.

Om du inte ser det kan du behöva byta Google-konton – du ser en nedåtpekande pil () som ger en meny för att göra det. Om du har andra aktiva Google-konton klickar du på avataren till höger för att växla till det konto som används på Google Home.

Ställ in flera användare

Inte alla hushåll behöver detta, men alternativet finns: om flera personer använder Google Home, och de vill ha sina egna personliga resultat när de pratar, måste varje Google-konto länkas till Google Home.

Öppna appen till fliken Start, klicka på Lägg till ikon (), då Lägg till hushållsmedlem (). Du ser en lista över kontakter att bjuda in, eller så kan du skriva in ett namn eller en e-postadress.

När den väl är inställd på att känna igen deras röst kommer Google Home att använda sina länkade tjänster. Naturligtvis kan vem som helst prata med den smarta högtalaren, om du inte har något emot att de kommer åt dina länkade tjänster – ibland är det irriterande när någon skapar en ny Pandora-station åt dig.

Ställ in ditt smarta hem

Om du har smarta hemenheter som smarta glödlampor eller en smart termostat och de fungerar med Google Home, ställer du in dem innan du skapar en rutin.

Klicka på knappen på startsidan för Google Home Lägg till-knapp ()> Ställ in enhet> Ställ in nya enheter. På sidan Välj en startsida väljer du Hem och sedan Nästa längst ner. Appen letar efter enheter i nätverket och tillåter installation om de hittas.

Om de inte hittas, gå tillbaka och välj Fungerar med Google istället. I listan väljer du märken du äger som fungerar med Google Home, oavsett om appen hittar dem eller inte. Du kan logga in på tjänsten på din enhet via Google Home-appen för att ge åtkomst. Jag använde den för att ställa in en Nest Thermostat och Nest Cam, det fungerade som en charm – nu kan jag komma åt kameraflöden i antingen Nest-appen eller Google Home-appen.

Din första rutin

Tryck på i Google Home-appen Inställningar ()> Fler inställningar (längst ner)> Assistent> Rutiner—Den har en ikon som en halvmåne i en stjärna. Det finns sex förinställda rutinnamn: God morgon, läggdags, lämnar hemmet, jag är hemma, pendlar till jobbet och pendlar hemma. Klicka på den första för att komma igång, eftersom alla behöver en god morgon.

‘God morgon’

De förinställda rutinerna kan anpassas, men bara så långt. Med den här rutinen skulle du till exempel säga till Google Home-högtalaren “Hej Google, god morgon” (eller “Hej Google, berätta om min dag” eller “Okej, Google, jag är uppe”) och det skulle kunna göra följande:

Ta bort din tyst telefon (om det är en Android-telefon) Ställ in dina smarta lampor eller termostat eller smarta kontakter och andra enheter Justera volymen Spela lite information du vill ha, som väder eller din kalender för dagen

Det startar sedan i media som nyheter, internetradio eller strömmande musik eller till och med en podcast eller ljudbok (endast från Google Play Böcker), vad du än vill om den är länkad till kontot.

Justera din ‘god morgon’

Klicka på kryssrutan bredvid vad du vill ska hända. Ändra ordningen på hur du vill att de ska hända genom att klicka på länken Ändra order. Om någon av inställningarna här behöver justeras individuellt – som om du vill ställa in ljusstyrkan på lampor, termostat temp eller till och med volymen på din Android-telefon – klicka på redskap () till höger.

När allt har justerats klickar du på Spara högst upp. Säg sedan “Okej, Google, God morgon!” och se hur det fungerar.

När du har fått det helt rätt, gå tillbaka till Assistent> Rutiner och ställa in / justera de andra rutinerna du vill använda dagligen.

Skapa en anpassad rutin

Du kan bara göra detta för tillfället i USA. På Assistent> Rutiner sidan längst ner är en stor, fet, flytande blå Lägg till-knapp med ett plustecken i den (). Det är vad du använder för att lägga till en anpassad rutin.

Du måste självklart lägga till ett kommando som du säger till Google Home-högtalaren. Du har också möjlighet att ställa in en veckodag och en tid för att rutinen ska aktiveras, men du måste välja en högtalare som ska användas för att starta den.

Säger någonting

Gå till avsnittet “Säg något” längst ner för att lägga till en fras som Google Assistant kan säga till dig när du aktiverar den här rutinen. Det här är en bra plats att sätta i den dagliga bekräftelsen som håller dig igång. Det är om det inte är tillräckligt att prata med Google Home.

Vidare läsning

Smart Home Recensioner

Smart Home Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button