Hur man ställer in Google Home-föräldrakontroll

Du är en förälder med en Google Home-enhet och barn som är smarta nog att veta hur man ställer Google Assistent alla möjliga frågor. Men vad händer när de begär medieinnehåll som du helst inte vill se?

Tack och lov finns det några begränsade föräldrakontroller på plattformen, som blockerar explicit innehåll, främst från Googles egna tjänster som YouTube, YouTube Music och Google Play Music. Du kan till exempel be om och kontrollera videouppspelning via en Chromecast eller en länkad smart-TV med din röst. Länkade tjänster som Pandora och Spotify kan också göras mindre explicita, men inte via Google Home.

Så här låser du ner Google Home ($ 79,00 på Google Store) så mycket som möjligt. Gå bara in på detta medvetande om ett enkelt faktum om föräldraskap från 2000-talet: det finns alltid en lösning, och barnen kommer att räkna ut långt innan du gör det.

Annons

Öppna kontot på mobilen

Öppna Google Home-appen på din mobila enhet och gå till hamburgermenyn (). Se till att du har valt samma konto som används på din smarta högtalare på Google Home och klicka på Fler inställningar.

Hitta din Google-högtalare

På inställningsskärmen bläddrar du ner till enheter och hittar namnet på din Google Home-högtalare. My Home Mini kallas fantasilöst “Office Speaker” för det är där den bor. Klicka på namnet.

Rädda barn från YouTube

På nästa skärm hittar du växeln bredvid YouTube-begränsat läge. Allt som gör är att dölja alla låtar eller videor på YouTube taggade som innehåller “olämpligt innehåll.” Det spelar ingen roll om du inte tycker att det är olämpligt. så har Google taggat innehållet, så det är så det behandlas. Om du aktiverar detta begränsar det innehållet för alla användare av Google Home-högtalaren i fråga, inte bara för barnen.

Naturligtvis kan du slå av det här när som helst för att öppna flodgrindarna igen och börja ställa Google Home väldigt olämpliga frågor.

Guard Against Google Play

För detta måste du gå till webbplatsen Google Play Musik (play.google.com/music); Google Home-appen gör det inte. Besök menyn och välj Inställningar (). Rulla ner till rutan märkt Allmänt och markera rutan bredvid “blockera låtar i radio.” Återigen, notera att detta påverkar alla enheter där du öppnar detta Google Play Music-konto, inte bara Google Home. Det kommer dock inte att stoppa explicit innehåll om du spelar ett helt album, enligt en varning som anges av Google.

Skydda mot Pandora

Du får inte riktigt göra detta via Google Home. Du måste gå till Pandoras “Explicit Filter” antingen via pandora.com på en PC eller via Pandora-appen. Gå till din avatarbild på datorn och välj Inställningar> Innehållsinställningar och växla omkopplaren bredvid Explicit innehåll så det blir grått (om det är grönt släpper du in alla svordomar). Klicka på Spara ändringar. Du måste också ange ditt lösenord igen för att få det att fungera. PÅ NYTT: detta påverkar alla platser du använder Pandora, inte bara på Google Home.

En mjukare, mildare Spotify

Vill du stänga av explicit innehåll över Google Home när du använder Spotify? Du behöver inte. Google Home har som standard att spela rena versioner av låtar och hoppar över alla uttryckliga texter. Tricket är att kunna aktivera tydligheten igen om du vill.

Tyvärr är det inte ett alternativ. Visst, du kan gå in i Spotify-appen, logga in och gå till Hem> Inställningar (på Android, gå till Ditt bibliotek först) och klicka på Explicit Content. När du väl är där ställer du omkopplaren bredvid Tillåt explicit innehåll till grått (om det är grönt kommer stygga låtar igenom) – men det påverkar bara uppspelningen på den ena enheten.

Det betyder att det inte finns något sätt att aktivera explicit innehåll på din Spotify-uppspelning på Google Home. (Vissa rapporter online säger att Google Home godtyckligt väljer mellan rena och tydliga låtar. Vi har aldrig hört ett enda svär i tester, så din körsträcka kan variera.)

Skydda barnen med Family Link

Om ditt barn är under 13 år och surfar på internet hemma på en Android-enhet kan du styra mycket av det de får tillgång till med Family Link. Det inkluderar att skydda barnen när de pratar med Google Home.

Använd ditt barns enhet – det här är enklast med en enhet som kör Android 7 Nougat eller högre – öppna Family Link, gå in i barnets profil, tryck på menyn och välj Logga in på Google Home. Du, föräldern, måste logga in med dina uppgifter. Installationen uppmanar ditt barn att säga “Okej, Google” och “Hej Google” flera gånger så att Google Home kan lära sig deras röst. Gå tillbaka till din Family Link-app för att kontrollera vad barnen får se, välj barnets konto och gå till Justera Inställningar> Google Assistant.

Som det är kan barn inte använda Google Home för att spela upp video eller låtar från YouTube som standard, och Google Play Musik fungerar bara med en betald familjeplan. Du kan slå av eller på användningen av tredjepartsassistentappar här, men det handlar om det för tillfället. Det finns dock några appar som inte är från Google som fortfarande fungerar. Du ser ett speciellt märke bredvid dem som säger “Appar för familjer i Google Assistant.”

Vidare läsning

Föräldrakontroll recensioner

Föräldrakontroll Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button