Hur man speglar filmer, program, live IPL-matchningar från telefon till TV

disney + hotstar, chromecast, skärmspegel, hur man använder skärmspegel, ipl på smart tv, chromecast tips och tricks

Indiska Premier League (IPL) har redan börjat och vi har sett några nära matcher under de första dagarna. Med OTT-plattformar som strömmar filmer, shower och sportevenemang live har användare tillgripit att titta på IPL på TV istället för att använda digitalboxtjänster vilket också sparar besväret med att använda olika fjärrkontroller. Om du inte äger en smart TV kan du titta på IPL genom att helt enkelt spegla din smartphone eller casta telefonens innehåll.

Det bör noteras att alla TV-apparater och smartphones inte kommer att kunna spela upp den video du castar från din enhet. I så fall kommer en strömmande dongel att göra tricket. De flesta Android-TV-apparater som har lanserats under de senaste åren har också stöd för Google Cast. Få TV-apparater har också stöd för Airplay. Du kan enkelt kontrollera om din TV stöder dessa funktioner genom att gå in i TV-inställningarna.

Trådlös gjutning: donglar som Google Chromecast, Amazon Fire TV Stick

Om du inte äger en smart-TV kan du spegla din smartphone-skärm genom att ansluta trådlösa donglar som Google Chromecast, Amazon Fire TV Stick och många andra streaming-pinnar. Allt du behöver göra är att ansluta dessa enheter till HDMI-kortplatsen. Den långa listan med appar som Netflix, YouTube, Disney + Hotstar, Amazon Prime Video gör det möjligt för användaren att kasta innehållet från användarens telefon till TV: n.

Eftersom Disney + Hotstar har rätt att streama IPL 2020 kommer det inte att vara ett problem att spegla telefonens skärm. Dessutom har du en extra fördel om du använder Amazon Fire TV Stick eftersom det har ett eget gränssnitt som stöder ett brett utbud av appar. En sak du bör se till är att streaming-enheten och din smartphone använder samma WiFi-anslutning.

Ansluta smartphones via HDMI till TV: n

Den här lösningen kanske bara fungerar på äldre Android-enheter eftersom kompatibilitet är en viktig faktor här. Du behöver en HDMI-kabel för att ansluta till din TV och en omvandlare / adapter för att ansluta till din telefon. Om din telefon har en typ C-port måste du se till att du får HDMI-kabeln med typ C istället för typ B. En nackdel med detta är dock att laddningsporten på din telefon kommer att vara upptagen.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button