Hur man skickar och tar emot ett fax online

Fax är så 1980-talet. Vem faxar längre? Många människor gör det. Företagskontor. Små företag. Stora företag. Och varför? Låt oss säga att du vill att din läkare ska skicka en kopia av dina senaste laboratorieresultat. Eller så ber din finansanalytiker dig att skicka ett dokument som godkänner en viss transaktion. Snigelpost kan vara för långsam. Och e-postmeddelanden är inte säkra. Så det ger oss decennier gamla men fortfarande pålitliga fax.

Men jag har ingen faxmaskin, säger du. Hur kan jag skicka eller ta emot ett fax? Tur för dig, det finns en rad webbaserade tjänster som kan skicka eller ta emot fax utan mycket ansträngning.

Skicka ett fax online

Många webbtjänster kan skicka ett fax till valfritt nummer. För vissa tjänster är det gratis att skicka ett fax om du sänder ett litet antal sidor. I det här fallet placerar faxtjänsten vanligtvis en annons eller logotyp på försättsbladet som marknadsför sig själv. Om du behöver skicka fler sidor eller inte vill ha en annons som förstör ditt fax måste du vanligtvis hosta lite pengar. Alternativt tar många tjänster dig en månadsavgift, och många erbjuder en 30-dagars eller 60-dagars provperiod.

Förutsatt att dokumentet du vill faxa är i pappersformat måste du först skanna det. Du kan spara det skannade dokumentet som en PDF- eller TIF-fil, men en PDF är ett bättre val om du vill behålla den elektroniska versionen av filen och eventuellt dela den med andra människor någon gång. Vanligtvis skulle du skanna ett dokument med din dator och en skanner eller en allt-i-ett-skrivare. Men om du inte har nödvändig utrustning kan du skanna dokumentet med din mobiltelefon med hjälp av en skanningsapp.

FaxZero

FaxZero är enkelt att använda. Från webbplatsen anger du ditt namn och kontaktinformation samt mottagarens namn och faxnummer. Bifoga dokumentet som du vill faxa; FaxZero accepterar Microsoft Word-dokument och PDF-filer. Lägg till en försättsblad om det behövs, skriv bekräftelsekoden som visas och klicka på knappen för att skicka ditt fax.

FaxZero

Som svar skickar FaxZero dig ett bekräftelsemeddelande med en URL till faxet. FaxZero levererar faxet till din mottagare och skickar sedan ett e-postmeddelande för att bekräfta att ditt fax mottogs.

FaxZero är gratis om du bara behöver skicka tre sidor åt gången, begränsa dig till fem fax per dag och inte bry dig om FaxZero-annonsen på försidan. För 1,99 USD per sida kan du skicka så många som 25 sidor åt gången utan en försättsannons.

All användarinformation som skickas till FaxZero krypteras och skickas via HTTPS-protokollet till sin server, enligt företaget. Vidare skyddas all utgående kommunikation från FaxZero-servern med antingen SSL eller TLS.

Fax.Plus

Fax.Plus är värt att överväga för sin bekvämlighet och tillgänglighet. Skicka ett fax från Fax.Plus-webbplatsen, iOS- eller Android-appen, Google Docs eller e-posttjänster som Gmail och Outlook.

Dina första 10 fax är gratis; efter det måste du registrera dig för en betald plan. Grundplanen erbjuder 100 sidor i månaden för 5,99 USD per månad eller 59,99 USD per år. Premium-planen ger dig 300 sidor per månad för 11,99 USD per månad eller 119,99 USD per år.

På affärssidan tillåter affärsplanen 800 sidor per månad för 19,99 dollar per månad eller 179,99 dollar per år. För Enterprise-planen får du 3000 sidor i månaden för 59,99 USD per månad eller 599,99 USD per år. Med alla betalda planer får du också ett telefonnummer genom vilket du kan ta emot fax.

Fax.Plus webbplats

För att komma igång, gå till startsidan för Fax.Plus och klicka Registrera dig gratis> Skicka fax. Ange det mottagande faxnumret och bifoga sedan dokumentet du vill skicka. Fax.Plus stöder ett brett utbud av dokumenttyper, inklusive Word, Excel, HTML, PDF, JPG, PNG och TIF. Klicka på ikonen Inställningar för att komma åt alternativ för att schemalägga faxet, försök igen om det misslyckas, e-posta mottagarna en PDF av faxet och optimera dokumentet för faxning. När du är klar klickar du på knappen Skicka.

Alla fax som skickas och tas emot via Fax.Plus krypteras med AES-256-bitars kryptering.

Ta emot ett onlinefax

En mängd olika webbplatser kan skicka ett fax till dig genom att tilldela dig ett virtuellt faxnummer. Det faxade dokumentet når dig via e-post, vanligtvis som en PDF- eller TIF-bild. Vissa tjänster använder ett eget format för dokumentet och tillhandahåller gratis programvara för visning av det.

eFax

eFax erbjuder en gratis version genom vilken du tilldelas ett virtuellt faxnummer, men inte ett avgiftsfritt. Du kan ta emot upp till tio faxade sidor per månad och visa fax via den kostnadsfria eFax Messenger-programvaran. Denna programvara låter dig zooma in och ut på filen, skriva ut den och spara den som en generisk TIF-grafik. Du kan också se faxen som PDF-filer via Adobe Reader eller som TIF-filer via ett standardgrafikprogram.

Fax

Tjänsten erbjuder också betalda planer om du behöver ta emot fler fax och skicka dem också. För $ 16,95 per månad och en installationsavgift på $ 10 låter eFax Plus-planen skicka 150 fax och ta emot 150 varje månad. För $ 19,95 per månad och $ 10 gratis installation, med eFax Pro-planen kan du skicka 200 fax och ta emot 200 varje månad.

Faxa bättre

Med den kostnadsfria smaken av FaxBetter får du ditt eget dedikerade faxnummer och kan ta emot så många som 50 sidors fax per månad. Det finns dock några fångster. För att använda tjänsten gratis måste du installera ett webbläsartillägg som infogar annonser på vissa webbsidor medan du surfar. Du måste också visa mottagna fax på FaxBetter-webbplatsen.

Faxa bättre

Med FaxBetter-betalplanen kan du få upp till 500 fax per månad, visa dem i din e-postprogramvara, söka efter text i dina fax och skicka fax. Det kostar 9,95 dollar per månad med automatisk förnyelse, 95,40 dollar för 1 år (7,95 dollar per månad) eller 142,80 dollar för 2 år (5,95 dollar per månad).

Relaterade Artiklar

Back to top button