Hur man skapar evenemang för att hjÀlpa tjejer att förbereda sig för STEM-karriÀrer

Hur man skapar evenemang för att hjÀlpa tjejer att förbereda sig för STEM-karriÀrer

Det Àr uppenbart för Àven den mest avslappnade observatören att teknikindustrin gÄr sÀmre nÀr det gÀller att locka kvinnor. Du behöver sÀkert inte att jag ska reda ut mÄngfaldsstatistik? För att ta itu med ojÀmlikheten Àgnar mÄnga organisationer prisvÀrt uppmÀrksamhet Ät uppsökande aktiviteter för tjejer, till exempel community hackathons och skolevenemang. MÄnga av dessa hÀndelser intrÀffar i underrepresenterade samhÀllen.

Men hur vet du om dina vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM eller STEAM nÀr det ocksÄ innehÄller konst) evenemang för flickor lyckas? Vad Àr det bÀsta sÀttet för dig att presentera information som förbereder tjejer för tekniska fÀltkarriÀrer? Det Àr de frÄgor jag tÀnkte svara pÄ för den hÀr artikeln. För att fÄ reda pÄ det frÄgade jag nÄgra experter. (Jag fick inte alltid tillstÄnd att anvÀnda deras fullstÀndiga namn, som ni snart kommer att se.) Jag begrÀnsade ocksÄ min uppmÀrksamhet till K-12-studenter eftersom högskolefrÄgor vÀcker Ànnu fler frÄgor.

Visst, tjejer kan och blir entusiastiska över teknik för sin egen skull – och ett bra evenemang kan uppmuntra dem nĂ€r jag beskriver i “Hur man designar evenemang för att inspirera tjejer om STEM-karriĂ€rer”, min första artikel om detta Ă€mne. Flickor behöver dock ocksĂ„ praktisk information för karriĂ€rplanering och för att lyckas pĂ„ arbetsplatsen. Detta kommer ner pĂ„ nĂ„gra saker: att förstĂ„ möjliga karriĂ€rvĂ€gar, att erkĂ€nna att kvinnor kan och göra “göra det” inom STEM-omrĂ„den och att lĂ€ra av förebilder som kan ge anvĂ€ndbara rĂ„d. TyvĂ€rr har mĂ„nga vĂ€lmenande hĂ€ndelser mer uppmĂ€rksamhet pĂ„ “vad vi vill sĂ€ga” Ă€n pĂ„ “vad som faktiskt hjĂ€lper tjejerna i detta skede av deras liv.”

“Jag har sett lysande ingenjörer gĂ„ in i klassrummen för att försöka förklara vad de gör, och fĂ„ eleverna att göra aktiviteter som resulterade i att studenterna fortsatte att ta sig till STEM-disciplinerna”, sĂ€ger Dr. Karen Panetta, dekan för forskarutbildning vid Tufts University. “Diskussionen var inte pĂ„ rĂ€tt publiknivĂ„ och personen som levererade materialet kunde inte relatera till studenter.”

Dr. Panetta Ă€r en IEEE-stipendiat och har fĂ„tt ett presidentpris för excellens inom vetenskap, matematik och ingenjörs mentorskap frĂ„n president Obama för sitt uppsökande arbete. Priset “erkĂ€nner den avgörande roll som mentorskap spelar i den akademiska och personliga utvecklingen av studenter som studerar vetenskap och teknik” enligt Vita huset.

Dr Panetta grundade ocksĂ„ ett Engineering Outreach-program som heter Nerd Girls. Hon berĂ€ttade om en Nerd Girls-uppsökning som de gjorde för DigiGirlz, ett Microsoft YouthSpark-program. Detta program, enligt Microsofts webbplats, ger “flickor pĂ„ mellanstadiet och gymnasiet möjligheter att lĂ€ra sig om karriĂ€rer inom teknik, ansluta sig till Microsofts anstĂ€llda och delta i praktiska dator- och teknikworkshops.”).

Dr Panetta sa att 100 tjejer deltog i det evenemang hon deltog i. Det var vĂ€rd för olika studenter (de med Downs syndrom, autism etc.) förutom studenter med lĂ„g inkomst frĂ„n innerstĂ€der. “Vi anvĂ€nde Tryengineering.org” Ship the Chip “-övningen”, sa hon. “Det krĂ€vde ingen matematik eller vetenskap – bara fantasi!”

Enligt sin webbplats Ă€r “TryEngineering ett initiativ frĂ„n IEEE, vĂ€rldens största tekniska professionella organisation för teknikutveckling. TryEngineering syftar till att ge lĂ€rare möjlighet att frĂ€mja nĂ€sta generation av teknikinnovatörer. [They] ge lĂ€rare och studenter resurser, lektionsplaner och aktiviteter som engagerar och inspirerar. “

TryEngineering’s “Ship the Chip” -lektion, enligt sin webbplats, fokuserar pĂ„ “ingenjörspaketdesigner som uppfyller behoven av att frakta en produkt sĂ€kert. Studenter arbetar i team av” ingenjörer “för att utforma ett paket med standardmaterial som sĂ€kert skickar en enda flis med posten till skolans adress. “

Nerd Girl Outreach - Ship the Chip Exercise
lÀger. (Fotokredit: Dr. Karen Panetta)

Visa STEM-karriÀrvÀgen

Ett Ă„terkommande tema som jag hörde frĂ„n kvinnliga forskare och teknologer nĂ€r jag forskade i den hĂ€r artikeln var: “Jag önskar att nĂ„gon berĂ€ttade mer om olika STEM-karriĂ€rvĂ€gar.” SĂ„ antar inte att alla kĂ€nner till grunderna. PĂ„ gymnasiet deltog Kaitlyn, en kvinna som jag pratade med för den hĂ€r artikeln, ett möte under vilket talaren diskuterade ingenjörsstudier. “Jag visste inte vad teknik var innan det hĂ€r”, sa Kaitlyn. “Även om jag visste att jag ville arbeta med datorer sedan gymnasiet och jag gick pĂ„ en bra gymnasium med pengar för att brĂ€nna, visste jag inte vad ingenjör var.”

Som en annan kvinna, en programmerare, sa till mig: “Jag önskar att det hade funnits mer förklaringar pĂ„ förhand om de olika applikationerna för dina tekniska fĂ€rdigheter och allt intressant arbete som du kan göra som programvarutekniker.”

“En fĂ€rdplan skulle ha varit sĂ„ bra”, sa en astrofysiker. Hon sa att det skulle ha varit sĂ€rskilt anvĂ€ndbart om ett flödesschema innehöll en aktivitet som visade vilken grad och utbildning som behövdes för olika karriĂ€rer. Till exempel, “om du fĂ„r en examen i naturvetenskap”, sa hon, “kan du arbeta som laboratorietekniker. Men för att ha ett jobb med titeln” vetenskapsman “mĂ„ste du ta doktorsexamen. Arbeta inom vetenskap betyder vanligtvis forskning medan arbete inom teknik eller teknik vanligtvis betyder praktikplats hos ett företag. “

HÄll rÄdet Äldersanpassat

Vad du diskuterar vid varje evenemang pĂ„verkas av flickornas Ă„lder. I grundskolan Ă€r eleverna mer intresserade av cool teknik Ă€n karriĂ€rĂ€mnen. En lĂ€rare, Kelly, rĂ„dde att sena gymnasiet eller sĂ€rskilt gymnasieelever vĂ€rdesĂ€tter presentationer som avmystifierar breda kategorier och gĂ„r igenom specifika fĂ€rdigheter eller karriĂ€rer. “Till exempel vet mĂ„nga studenter att de vill bli en” kodare “men deras förstĂ„else för fĂ€ltet slutar dĂ€r”, sĂ€ger Kelly. “De vet inte att under det Ă€r … webbutveckling, och under det Ă€r … front-end kontra back-end, och sĂ„ vidare.”

Markera relaterade karriĂ€rer, inklusive de som anses vara liberala konster. “Kvinnor som Ă€r intresserade av verkligt tekniska positioner, som kodare, digitala kriminaltekniska konsulter, hackare med vita mössor och utvecklare, kliar bara pĂ„ ytan av det som finns dĂ€r ute”, sĂ€ger Leeza Garber, en advokat som specialiserat sig pĂ„ teknik- och cybersĂ€kerhetsfrĂ„gor och har deltagit i dessa evenemang för tjejer. Hon föreslog dig att prata om bredden av tillgĂ€ngliga karriĂ€ralternativ: Artificiell intelligens (AI) forskare, Chief Information Officer (CIO), Chief Information Security Officer (CISO), Chief Technology Officer (CTO), cybersecurity attorney, Information Security (ibland förkortat till InfoSec) Konsult och projektledare.

Visa dem pengarna

Var inte blyg om att prata om pengar heller. Ge flickor en uppfattning om den ekonomiska ersĂ€ttningen för tekniska karriĂ€rer, rĂ„der Charlotte, en programvarutekniker som tidigare undervisat gymnasieelever och gymnasieelever. “Annonsera för de praktiska tjejerna i publiken hur tidigt de kan leva sitt bĂ€sta liv. Teknik Ă€r en sĂ„ höglönskarriĂ€r.”

Hon pĂ„pekade att det Ă€r möjligt att tjĂ€na sex siffror nĂ€r du Ă€r i 20-talet. “Visa dem nĂ„gra Glassdoor.com-skĂ€rmdumpar av tekniska jobbannonser med löner”, föreslĂ„r hon, “och glöm inte att lĂ€gga till mĂ„nga Ă„rs erfarenhet.”

Förklara en dag i livet

Beroende pĂ„ publiken kan du göra ett djupdyk som kopplar en praktisk aktivitet till karriĂ€rmöjligheter. Dena Bauckman, vice vd för produkthantering hos leverantören Zix Corporation för e-postsĂ€kerhetslösningar, föreslog “en dag i livet för en IT-sĂ€kerhetspersonal.” Denna typ av dag skulle göra det möjligt för studenter att genomföra en simulering eller demo av hur en cyberattack ser ut i frontlinjen.

Dessa typer av planer kan hjĂ€lpa tjejer att förvandla sina ambitioner till mer konkreta planer. “Om du frĂ„gar nĂ€stan alla gymnasieelever och de flesta gymnasieelever, kommer de att ge dig sin ambition men inte deras plan eftersom de Ă€nnu inte har en”, sa Kelly. LĂ€rare kan hjĂ€lpa men eftersom fĂ„ har arbetat utanför utbildningen kan deras karriĂ€rlandskap vara lika begrĂ€nsat som eleverna. Det Ă€r dĂ€rför det Ă€r anvĂ€ndbart, underhĂ„llande och vĂ€rdefullt att ta med förebilder och andra utomstĂ„ende.

“Ge dem [the right] typ av sprĂ„k och ramverk tidigt kan hjĂ€lpa dem att bĂ€ttre rikta sina speciella intressen, “sade Kelly. Hon sa” Jag vill göra spel “Ă€r en ambition. Men en plan Ă€r,” Jag vill göra tredimensionellt [or 3D] modellering sĂ„ jag behöver veta om modellering, riggning, belysning och strukturering – och jag kan anvĂ€nda [a free and open-source 3D creation suite like] Blender för att börja lĂ€ra sig. “

VĂ€lj Relatable Roll Models

RÄdgivningen ovan gÀller alla studenter, men Àr sÀrskilt viktig för samhÀllen som Àr underrepresenterade inom STEM-omrÄden. Studenter vill höra frÄn framgÄngsrika mÀnniskor som de kan identifiera sig med. Flickor behöver veta hur det Àr att vara en kvinna inom teknik, vilket vanligtvis innebÀr att de behöver trÀffa kvinnor som Àr tekniska.

”Se till att det finns förebilder – levande att trĂ€ffas och höra om”, sĂ€ger Dr. Panetta. “Eleverna svarar pĂ„ andra Ă€ldre studenter som de kan relatera till. Eleverna kan ocksĂ„ bĂ€ttre förestĂ€lla sig att följa i förebildens fotspĂ„r.”

Representation Ă€r viktigt, sĂ€ger Leah McGowen-Hare, Vice President för Trailhead Evangelism pĂ„ Salesforce. Evenemanget bör omfatta olika presentatörer och lĂ€rare. “Att ha kvinnor och fĂ€rgade mĂ€nniskor nĂ€rvarande för en ung kvinnlig publik hjĂ€lper dem att förstĂ„ att de inte bör begrĂ€nsas av traditionella köns- och rasstereotyper. Det Ă€r lĂ€ttare att uppnĂ„ det man kan se.”

“Du har ingen aning om hur mĂ„nga mĂ„ngfald och kvinnocentrerade evenemang jag har deltagit i som leddes eller var vĂ€rd av mestadels vita mĂ€n”, sĂ€ger Elizabeth, en samhĂ€llskoordinator vid en startaccelerator.

Rollmodellerna ska inte bara vara uppe pĂ„ scenen. Vid She Code Connect-evenemang “uppmuntrar vi branschpartner att ha sina kvinnor i teknik vid evenemanget”, sĂ€ger Debi Pfitzenmaier, grundande verkstĂ€llande direktör för Youth Code Jam, en ideell ideell i Texas. “Vi strukturerar vĂ„ra bord sĂ„ att varje tabell har en bra representation av branschen, lĂ€rare och tjejer. Vi ger dialogstarter vid varje bord och tar fram tid för det vi kallar” Table Talk. ” Dialogstartare fokuserar pĂ„ att rekrytera och behĂ„lla flickor inom datavetenskap. “

“Gymnasiet tenderar att vara den Ă„lder dĂ„ vi tappar flickor i STEM i högsta grad, enligt studier [I’ve read]”, sĂ€ger Abbie, en forskare som har varit involverad i STEM-utbildningsevenemang för K-12-studenter.” Jag brukar försöka ge förebilder i denna Ă„lder för sĂ„ mĂ„nga typer och sorter som möjligt. “

LÄtsas inte att det Àr enkelt

För ofta talar talarna om framgĂ„ngar vid dessa evenemang. Men tekniska kvinnor Ă€r nĂ€stan mer intresserade av hur andra hanterar hinder. “Jag tycker verkligen om att höra kvinnor prata om sina inlĂ€rningsupplevelser hos företag”, betrodde en kvinna till mig. “Hur de gjorde misstag och övervunnit dem. Det hjĂ€lper mig att frukta mindre misslyckande.”

En raketforskare som jag pratade med för den hĂ€r artikeln sa att hon var besviken över en panel hon deltog i och som presenterade tre framgĂ„ngsrika kvinnor. “Ingen av dem var villiga att prata om var de hade kĂ€mpat”, klagade hon. “Det Ă€r verkligen viktigt att se framgĂ„ngsrika förebilder, men dessa tre kvinnor berĂ€ttade i princip bara att det Ă€r en bit kaka sĂ„ lĂ€nge du” vill ha det nog. “

Alla tre paneldeltagare hade ett stödsystem, till exempel för barnomsorg. “Det Ă€r bra för dem, men sĂ„ Ă€r det generellt inte fallet för alla kvinnor inom teknik eller STEM som vill ha en karriĂ€r”, förklarade raketforskaren. Hon skulle ha föredragit att ha hört frĂ„n kvinnor som hade handlat om kompromisser med relationer, som att förhandla med en partner om vars karriĂ€rplan för nĂ€rvarande behöver stöd. “Det finns systemiska ojĂ€mlikheter och kĂ€mpar som kvinnor stĂ„r inför som vĂ€ldigt fĂ„ mĂ€nniskor talar om nĂ€r de talar om jĂ€mstĂ€lldhet och det Ă€r, uppriktigt sagt, mycket tröttande”, sa hon.

PĂ„ samma sĂ€tt bör talare inte bara tala om sin personliga resa. Enligt Abbie Ă€r det minst hjĂ€lpsamma att fĂ„ nĂ„gon att sĂ€ga: “SĂ„ hĂ€r kom jag dit jag Ă€r.” Hon sa att allas karriĂ€rvĂ€g Ă€r unik och allas personliga hinder Ă€r olika. Visst, du vill komma över budskapet att kvinnor kan lyckas, men en del av att vara en förebild Ă€r att publiken kan lĂ€ra sig nĂ„got av upplevelsen. Annars Ă€r det egentligen inte en modell.

En annan frĂ„ga – en större frĂ„ga – Ă€r hur man förbereder tjejer för STEM-karriĂ€rer inom omrĂ„dena bortom teknisk kunskap, till exempel hur man utvecklar allmĂ€nna affĂ€rsfĂ€rdigheter och hur man hanterar sexism. Men tyvĂ€rr Ă€r det Ă€mnen för en annan artikel.