Hur man skapar en webbplats

Hur man skapar en webbplats

Stoppa vad du Ă€n gör och stĂ€ll dig sjĂ€lv den hĂ€r enkla frĂ„gan: “Behöver jag en webbplats?” Om ditt svar var nĂ„got annat Ă€n “ja” mĂ„ste du tĂ€nka igen. Det spelar ingen roll om du Ă€r chef för ett multinationellt företag som sysselsĂ€tter tusentals mĂ€nniskor eller en lokal mamma-och-popbutik frĂ„n hela vĂ€gen, du behöver en webbplats för att hjĂ€lpa potentiella kunder att hitta dig online. Om du har ett företag Ă€r det misslyckande att vĂ€xa om du inte skapar ett onlinehem.

Lyckligtvis finns det ett stort antal webbhotell till ditt förfogande. Att vÀlja en Àr den knepiga delen, eftersom det beror bÄde pÄ kvaliteten pÄ tjÀnsten och dess förmÄga att matcha dina behov.

NÀr det gÀller att faktiskt göra muttrarna och bygga och utforma din webbplats har du ocksÄ mÄnga alternativ. Du kan anstÀlla nÄgon för att designa och koda en webbplats, eller sÄ kan du prova din egen hand (om du Àr nybörjare Àr De bÀsta kurserna för att lÀra dig hur man bygger webbplatser en utmÀrkt utgÄngspunkt). Du kan anvÀnda en onlinetjÀnst för att skapa webbsidor eller bygga den offline med ett verktyg för skrivbordsprogramvara. Eller om du Àr en kodningsdynamo, anvÀnd en textredigerare för att skapa en webbplats frÄn grunden. Hur du blandar och matchar dessa beslut beror pÄ dina fÀrdigheter, tid, budget och gumptid.

Om du Ă€r redo att komma igĂ„ng, kommer den hĂ€r guiden att presentera dig för de tjĂ€nster och programvara som kan komma igĂ„ng med att bygga din egen webbplats, Ă€ven om du inte har nĂ„gon erfarenhet. TĂ€nk pĂ„ att inget av dessa verktyg ger dig en idĂ© om en vinnande webbplats – det Ă€r pĂ„ dig. De kommer inte heller göra dig till en webb, ett jobb som skiljer sig frĂ„n att bygga en webbplats. ÄndĂ„ kommer dessa tjĂ€nster och programvara att lindra en del av huvudvĂ€rken som kommer frĂ„n brist pĂ„ omfattande expertis inom CSS, FTP, HTML och PHP.

LÄt oss börja.

Blogga för skojs skull och vinst

En blogg, en förkortning av det förĂ„ldrade ordet “weblog” vid ankomst, Ă€r en unik webbplatsmĂ€ngd som du kanske kĂ€nner igen frĂ„n dess vĂ€lbekanta layout. Vanligtvis finns nytt innehĂ„ll högst upp pĂ„ sidan och Ă€ldre inlĂ€gg avslöjas nĂ€r du rullar ner. Om du snabbt behöver bygga en enkel webbplats Ă€r det bra att börja med en bloggtjĂ€nst.

Den största aktören i bloggspelet Ă€r WordPress, ett innehĂ„llshanteringssystem (CMS) som driver miljontals webbplatser, inklusive, Quartz och. WordPress-drivna webbplatser Ă€r otroligt enkla att konfigurera, anpassa och uppdatera – helst dagligen. Du Ă€r inte skyldig att lĂ€ra dig FTP-tricks med snygga (men du kan sĂ€kert anvĂ€nda dem om du vill), och det finns löjliga antal gratis och betalda WordPress-teman och WordPress-plugin-program för att ge din webbplats ett vackert ansikte och kraftigt utökat funktionalitet. Även om WordPress dominerar bloggutrymmet Ă€r det dock inte det enda CMS för bloggning.

Yahoos Tumblr Àr en annan otroligt populÀr bloggplattform som lÀmpar sig för kortare, mer visuella inlÀgg. Du kan dock hitta teman som ger din Tumblr-webbplats en mer traditionell webbplats utseende. Googles Blogger har tÀt integration med Google Adsense, sÄ det Àr snabbt att göra extra fickbyte. Nyare bloggtjÀnster, som Anchor, Feather och Medium, stress skriver och publicerar mer Àn invecklad design, men de Àr otroligt enkla att uppdatera.

Dessa tjÀnster kan vara vÀrd för ditt innehÄll gratis pÄ deras servrar, men i utbyte mot den nollkostnaden kommer din online-destination att ha en mindre Àn elegant domÀn, till exempel jeffreylwilson.tumblr.com. Det kan vara bra för en personlig blogg, men det ser för lÄgt ut för ett företag som vill att folk ska lita pÄ det tillrÀckligt för att betala för vad det sÀljer.

Om du föredrar en mer traditionell URL mÄste du köpa en frÄn GoDaddy eller Namecheap. PrissÀttning av domÀnnamn kan variera frÄn extremt billig till extremt dyr, beroende pÄ om domÀnplattor vill vÀnda en vÀrdefull del av fastigheter online. Du vill fÄ nÄgot kort men stÀmningsfullt och iögonfallande, och beroende pÄ vad du gör kan du upptÀcka att mÄnga av dina första val tas antingen av andra legitima domÀner eller av hukar som har tagit upp namnen som en investering . Mer information finns i Hur man registrerar ett domÀnnamn.

Beroende pÄ vÀrdtjÀnsten kan du behöva ladda ner CMS och ladda upp den till din egen vÀrdplattform om du vill anvÀnda en domÀn du köpte nÄgon annanstans.

Om du Àr orolig för hur din webbplats kommer att se ut pÄ mobila enheter, var inte orolig. Webbplatser som skapas pÄ dessa bloggplattformar inkluderar vanligtvis mobilvÀnliga responsiva designversioner, sÄ att de Àr vÀlformaterade för smartphones och surfplattor.

Bygg ditt personliga online-mÀrke online

Bloggar Ă€r svĂ€lla, men ibland behöver du en enkel plats för att parkera din persona pĂ„ internet för varumĂ€rkesĂ€ndamĂ„l. I det hĂ€r fallet kan du bara fĂ„ en namnskyltsida, eller som vi föredrar att tĂ€nka pĂ„ dem, en personlig webbsida (snarare Ă€n en flersidig webbplats). IstĂ€llet för att lĂ€nka internt till din butik eller andra noteringar som pĂ„ en mer traditionell webbsida, har en personlig webbplats vanligtvis lĂ€nkar som gĂ„r nĂ„gon annanstans – till dina sociala nĂ€tverk, önskelistor, spellistor eller vad som helst som Ă€r lĂ€nkbart.

About.me och Flavors.me Àr exempel pÄ typskyltstjÀnster. Du laddar helt enkelt upp ett stort fotografi som bakgrund för din personliga webbsida och lÀgger sedan listigt över information och lÀnkar för att skapa din digitala namnskylt. Dessa kostnadsfria webbplatser hjÀlper dig att ta bilder frÄn dina sociala nÀtverk eller frÄn en hÄrddisk och sedan tillhandahÄlla verktygen för att fÄ texten och lÀnkarna att fungera diskret, Àven om det verkligen behövs för dig att kolla in andra personliga sidor för en uppfattning om vad som fungerar.

Dessa tjĂ€nster erbjuder vanligtvis ett premiumnivĂ„ som ger mer vĂ€rdflexibilitet. Till exempel tar About.me’s premiumpaket pĂ„ $ 8 per mĂ„nad bort företagets varumĂ€rke och ger dig möjlighet att ansluta din webbplats till en externt köpt domĂ€n.

Artister med stora portföljer att visa upp bör inte kÀnna sig utanför. Det finns ett antal personliga sid- / webbplatsbyggare, inklusive Brushd och BigBlackBag, som visar ditt arbete lika bra eller bÀttre Àn Flickr eller Instagram kan.

Steg upp till sjÀlvhushÄllstjÀnster

NÀr det Àr dags att gÄ bortom bloggarna, bortom online-Äterupptagen, bortom sidan med lÀnkar, vilken tjÀnst vÀnder du dig till för en fullstÀndig webbplats som ger dig flexibiliteten att bygga nÀstan vad du Àn vill? Det saknas inte dem, men tre av vÄra favoriter Àr DreamHost, HostGator och Hostwinds, vÀl avrundade tjÀnster som har mÄnga vÀrdtyper och nivÄer.

Du kan komma igÄng för ungefÀr $ 10 per mÄnad för delad eller WordPress-vÀrd om din webbplats inte krÀver mycket serverhÀstkrafter. NÀr ditt företag expanderar kan din webbplats behöva större hÀstkrafter. Det Àr dÄ du bör titta pÄ moln, VPS och dedikerad hosting. Dessa nivÄer av tjÀnster Àr för nÀr du verkligen behöver ett webbhotell som erbjuder mycket lagring, en betydande mÀngd mÄnadsöverföringar och mÄnga e-postkonton.

Relaterad berÀttelse Se hur vi testar webbhotell

Även om du inte registrerar dig för dessa webbhotell, bör du leta efter tjĂ€nster som erbjuder liknande funktioner. Du vill ha en WYSIWYG-redigerare som lĂ„ter dig justera varje sida och lĂ€gga till bilder, video och sociala lĂ€nkar. Att plundra ner nĂ„gra extra dollar ger dig vanligtvis robusta e-handels- och sökmotoroptimeringspaket (SEO) för förbĂ€ttrad Bing-, Google- och Yahoo-placering. De flesta avancerade webbhotellstjĂ€nster inkluderar minst ett kostnadsfritt domĂ€nnamn nĂ€r du registrerar dig.

Hur man bygger en e-handelswebbplats

Innan vi gÄr vidare bör vi diskutera integrering av e-handel pÄ din webbplats. Om du planerar att sÀlja en produkt eller tjÀnst Àr detta en viktig del av webbplatsbyggnadsprocessen som inte kan ignoreras. Tack och lov erbjuder de flesta webbhotell tjÀnster en mÀngd olika medföljande programvara och integrationer.

Saker att se ut som du Àr vÀrd för vÀrdar för e-handel inkluderar dra-och-slÀpp-butiksbyggare, Secure Socket Layer (SSL) -programvara för att skydda finansiella transaktioner och e-postmarknadsföringstillÀgg sÄ att du inte behöver arbeta med en extern leverantör för att marknadsföra ditt företag. Det Àr inget fel i sig med att anvÀnda en icke-ansluten marknadsföringstjÀnst, men allt som ger bekvÀmlighet innebÀr mer tid att spendera pÄ resten av ditt företag. För mer djupgÄende rÄd om att komma igÄng med att sÀlja online bör du övervÀga vÄr berÀttelse om de 6 faktorer som företag mÄste tÀnka pÄ nÀr de vÀljer ett webbhotell.

Webbplatsbyggare bygger webbplatser

Det finns ett annat relativt snabbt sÀtt att fÄ din webbplats online: webbplatsbyggare. Dessa Àr fristÄende tjÀnster med dra-och-slÀpp-verktyg och mallar som lÄter nonexpert, blivande webbansvariga komma igÄng snabbt. Vissa avancerade webbhotell erbjuder ocksÄ sina egna webbbyggare eller integrerar funktioner frÄn en av de fristÄende tjÀnsterna.

Även om det bĂ€sta av dem erbjuder överraskande mĂ€ngder flexibilitet, inför de ocksĂ„ strĂ€nga begrĂ€nsningar för siddesign för att du inte ska kunna skapa en riktigt dĂ„lig webbplats med en av dessa tjĂ€nster. Vanligtvis kan du fĂ„ en Mysite.servicename.com stil-url utan kommersiella förmĂ„gor gratis frĂ„n nĂ„gon av dessa tjĂ€nster; du mĂ„ste betala extra för en bĂ€ttre webbadress och möjligheten att sĂ€lja. En frĂ„ga att tĂ€nka pĂ„ Ă€r att om du sĂ„ smĂ„ningom vĂ€xer ut en av dessa tjĂ€nster kan det vara svĂ„rt att exportera din webbplats till ett avancerat webbhotell som Dreamhost eller Hostgator. Om du vet att det Ă€r dit du sĂ„ smĂ„ningom ska gĂ„, kan det vara bĂ€ttre att hoppa över byggarbetssteget.

Ingen fĂ„r jobbet gjort bĂ€ttre Editors ‘Choice prisbelönta Wix ($ 14 per mĂ„nad för Combo Plan pĂ„ Wix). Den har ett dra-och-slĂ€pp-grĂ€nssnitt, och alla delar av webbplatsen kan anpassas. Det kostar inte en cent att komma igĂ„ng med Wix, men du vill gĂ„ premie, frĂ„n $ 5 per mĂ„nad för en domĂ€n och skalas uppĂ„t till $ 25 per mĂ„nad för obegrĂ€nsad mĂ„natlig dataöverföring och 20 GB lagring.

DIY: Programvara för skapande av webbplatser

I flera Ă„r har Adobe Dreamweaver varit synonymt med att skapa webbsidor. Det har gĂ„tt frĂ„n att vara skapare av HTML-sidor i ett WYSIWYG-grĂ€nssnitt till att kunna hantera programmeringssidor i Cold Fusion, JavaScript, PHP och andra format. Dess flytande layout gör att du kan se hur sidorna ser ut i olika webblĂ€sare och skĂ€rmstorlekar – Ă€ven pĂ„ smartphones och surfplattor. Det Ă€r ungefĂ€r lika kodtungt som du vill att det ska vara.

Nackdelen Àr att den bara Àr tillgÀnglig som en del av Adobe Creative Cloud-prenumerationstjÀnsten. Du kan fÄ en fristÄende version av Dreamweaver CC för 19,99 USD per mÄnad, eller som en del av Adobes All Apps-svit, som inkluderar Illustrator CC och Photoshop CC, för 49,99 USD per mÄnad.

Om du anvÀnder en Mac finns det dock ett annat alternativ: RapidWeaver. Den hÀr WYSIWYG-webbredigeraren har full kodÄtkomst och FTP-stöd för att ladda upp sidor. Det finns gott om inbyggda mallar för att komma igÄng, allt till engÄngspriset pÄ 99,99 USD. PÄ Windows finns det mÄnga val. Xara Web Designer 365, till exempel, börjar vid $ 49,99 och lovar att du inte behöver veta HTML eller Javascript för att skapa webbplatser baserat pÄ företagets mallar.

Om du inte redan har en design pÄ plats och tycker att mallar Àr för begrÀnsade, övervÀg Adobe Muse CC. Detta unika lilla program koncentrerar sig pÄ att lÄta dig designa. Mallar Àr praktiska, inbÀddade webbteckensnitt Àr fantastiska och webbplatskarta kan vara det bÀsta sÀttet att fÄ en övergripande kÀnsla för vad din webbplats kommer att ha. Exportera den till HTML sÄ Àr du redo att ladda upp. Det Àr en del av Creative Cloud-paketet och finns ocksÄ individuellt för 14,99 USD per mÄnad med en Ärsplan.

Press Publicera

Visst, det finns mer avancerade vÀrdÀmnen att tÀnka pÄ, till exempel domÀnnamnservrar och multimolnanslutning, men den hÀr guiden Àr tÀnkt att introducera dig till grunderna. Oavsett om du bestÀmmer dig för att bygga en webbplats sjÀlv eller anstÀlla kodningsexperter för att göra det smutsiga arbetet Àr det upp till dig. Men för tillfÀllet kan du vara lÀtt att veta att du har informationen för att komma igÄng med att ta ditt företag online.

För mer information om hur du fÄr ut det mesta av din företagswebbplats, kolla in Bygg en e-handelswebbplats: 7 tekniska aspekter du behöver förstÄ, bearbeta betalningar pÄ webben: 7 saker att tÀnka pÄ och 6 surefire-sÀtt att marknadsföra din nya e -Handelswebbplats.