Hur man signerar en PDF i förhandsgranskning av macOS

Här är ett problem som händer alltför ofta. Någon skickar en PDF som behöver din skriftliga signatur och ett datum, men du vill kunna fylla i den utan att behöva skriva ut den, fylla i den och sedan skanna tillbaka den till din dator. Många gånger kommer redigerbara PDF-filer att ha formulärfält som du helt enkelt kan klicka på och fylla i online. Men även om det bara är en statisk bild-PDF kan du fortfarande slutföra den utan att använda en skrivare eller skanner.

Som du förväntar dig är den här uppgiften enklast på en Mac med programmet Förhandsgranska för att visa bilder och PDF-filer. Första gången du lägger till din skriftliga signatur i en PDF måste du utföra några inledande steg, men efter det är det enkelt. Denna vägledning fokuserar på att lägga till en signatur, med några ord om att skriva in ditt namn och datum. För de som är mer bekväma med Adobe-programvara täcker vi också hur man lägger till en signatur i Adobe Acrobat Reader.

Ta en bild av din signatur

Förhandsgranskning av PDF-tecken

Börja med att skriva ditt namn på ett ark vitt papper, helst med en mörk tuschpenna, öppna sedan din PDF i macOS: s förhandsgranskning. Öppna markeringsverktygsfältet genom att klicka på knappen direkt till vänster om sökfältet (eller klicka på Visa markeringsverktygsfält i rullgardinsmenyn Visa). Klicka på ikonen som ser ut som en signatur för att aktivera signaturverktyget och klicka sedan på Skapa signatur.

Vid denna tidpunkt har du möjlighet att göra en signatur med datorns pekplatta eller ta en bild med kameran. Vi rekommenderar det senare för dess noggrannhet. Klicka bara på fliken Kamera för att öppna en vy från din kamera. Håll din skriftliga signatur mot kameran och se till att den stämmer överens med riktlinjerna på skärmen. Klicka på klart för att ta bilden och en liten bild av din signatur visas på Signatur-menyn.

Applicera din signatur med Mac Preview-appen

Klicka bara på den bilden så visas din signatur i PDF-filen, redo att flyttas och ändra storlek tills den är precis där du vill ha den. Signaturbilden är transparent, så texten och rutorna på PDF-filen förblir synliga under den. Spara ditt dokument och precis som att din signatur nu bakas in i PDF-filen.

Om datorn används av flera olika personer, eller om du måste underteckna ett formulär på uppdrag av någon annan, kan du lagra flera signaturer i förhandsgranskning. Klicka på knappen Skapa signatur i signaturverktyget och lägg till eventuella signaturer du behöver. Du kan radera befintliga signaturer genom att klicka på raderingsknappen till höger om miniatyrbilden eller använda Verktyg> Kommentera> Signatur> Hantera signaturer.

Förhandsgranskning av PDF-tecken

Hur du redigerar din PDF

För att skriva ditt namn, datum och information i PDF-filen, gå tillbaka till verktygsfältet Visa markering och klicka på textverktyget. En ruta med ordet “Text” öppnas i mitten av ditt dokument. dra det till ett tomt område på sidan, välj ordet “Text” och ersätt det med vilken text du faktiskt vill lägga till i din PDF. Välj texten du skrev och klicka på knappen Text Style och ändra teckensnitt, storlek och färg efter önskemål. Dra sedan rutan dit den hör hemma i din form.

Det viktigaste i detta förfarande är att texten du skrev är en PDF-kommentar och att den kan ändras eller tas bort av alla som öppnar filen. Om du vill baka texten permanent i PDF-filen, använd den rondellmetod som beskrivs i slutet av vår guide för redigering av PDF-filer.

Relaterade Artiklar

Back to top button