Hur man pratar med Alexa på din iPhone och Android-enhet

Du kan enkelt chatta med Alexa via ditt Amazon Echo. Men tänk om du inte är nära ett eko och ändå vill prata med Amazons röstassistent?

Inga problem, en senaste uppdatering av Alexa-appen hjälper dig att prata med henne, liksom tredjepartsapp lyssnar på Alexa. Alexa-appen i sig stöder iOS och Android, medan Lyssnar för Alexa fungerar bara på Android-enheter.

Efter att ha konfigurerat endera appen för att möjliggöra röstkommandon kan du ställa en rad olika förfrågningar till Alexa, från enkla som “Vad är väderprognosen” till mer komplexa frågor, som “Visa mig mina möten för den här veckan.” Alexa svarar sedan via din telefon eller surfplatta. Låt oss börja.

Annons

Uppdatera Alexa-appen

Se till att du kör den senaste versionen av Alexa-appen för iOS eller Android. På en iOS-enhet, starta App Store-appen och tryck på Uppdateringar för att ladda ner den senaste uppdateringen för Alexa. Öppna Play Store-appen på en Android-enhet och tryck på hamburgarikonen () uppe till vänster. Tryck på inställningen för Mina appar och spel. Google Play söker efter uppdateringar. Om Alexa listas, tryck på knappen för att uppdatera, eller tryck på knappen Uppdatera alla för att uppdatera alla dina appar.

App tillåtelser

När uppdateringen är klar startar du Alexa-appen. Tryck på den blå cirkeln längst ner på skärmen. Första gången du gör det ber appen om tillstånd att komma åt din mikrofon och plats så att du kan utfärda kommandon och frågor och styra enheter med röst. Tryck på Tillåt. Appen visar sedan några exempel på saker du kan säga till Alexa via röst. Tryck på Klar.

Prata med Alexa

Alexa går sedan in i lyssningsläge. För att fråga Alexa något behöver du inte säga hennes namn. Ställ bara din fråga eller begäran, till exempel “Vad är temperaturen?” För att prata med Alexa igen, tryck på den blå cirkeln och ställ en ny fråga, till exempel “Vad är väderprognosen för imorgon?” eller “Vad är väderprognosen för kommande fredag?”

Använda appen

Varje gång du vill prata med Alexa genom appen, tryck bara på den blå cirkeln. Du kan fråga Alexa många saker som du normalt skulle fråga genom din Echo-enhet, med några undantag. Be Alexa att spela musik, visa din kalender eller spela Jeopardy. Du kan också be Alexa att styra alla smarta hemenheter.

Lyssnar efter Alexa

Lyssnar efter Alexa, eller bara Alexa lyssnar, är ett annat alternativ som låter dig prata direkt med Alexa på din Android-enhet. Denna app är inte gjord av Amazon utan snarare en tredjepartsutvecklare som heter WBPhoto. Klicka bara på ikonen Lyssnar efter Alexa och ställ din fråga eller begäran. Alternativt kan du ställa in att appen alltid ska vara i lyssningsläge, så att du kan utlösa den med röst och sedan börja prata med Alexa.

Ladda ner Lyssnar för Alexa från Google Play. Första gången du startar appen efter installationen uppmanas du att logga in på ditt Amazon-konto. För att kunna använda appen måste du gå med på att ge den anslutning till Amazon Alexa.

Ändra inställningar

Lyssnar efter Alexa visas sedan på skärmen. Tryck på knappen Inställningar. På inställningsskärmen väljer du vilka alternativ du vill slå på och av. Du kan aktivera eller inaktivera alternativen för att visa aviseringar, hålla öppet efter interaktion och be efter interaktion. Det första alternativet visar en avisering för appen varje gång du startar din mobila enhet. Det andra alternativet lämnar appen öppen efter att du har använt den för att prata med Alexa. Det tredje alternativet uppmanar dig att prata igen efter Alexas första svar.

Du blir också frågad om du vill aktivera Alexa-alltid-lyssnaren. Att slå på detta betyder att du kan utlösa appen bara med röst. Utvecklaren varnar dock för att aktivera det här alternativet inaktiverar andra mikrofonfunktioner på begäran, som den för Google Now. Låt för närvarande lämna lyssnaralternativet alltid på. Svep längre ner på skärmen Inställningar så hittar du alternativ för Android Wear, praktiskt om du har rätt typ av Android-smartklocka. När du är klar trycker du på bakåtknappen för att återgå till appen.

Använda appen

Tryck på mikrofonikonen i Lyssnar efter Alexa. Vänta en sekund tills appen går in i lyssningsläget och ställ sedan din fråga eller begäran. Appen går i spelläge, medan Alexa talar svaret eller svarar på din fråga. Appen återgår sedan till lyssningsläge, förutsatt att du aktiverat lämpliga alternativ. Du kan antingen ställa en annan fråga eller begära eller knacka på hemknappen för att komma tillbaka till din startskärm.

Anpassa Alexa

För att prova appen i lyssningsläget alltid på, öppna den igen och tryck på Inställningar-knappen. Aktivera alternativet för att aktivera Alexa “Always-On Listener.” Tryck sedan på alternativet för “Always-On Listener” för att ställa in startfrasen och känsligheten.

Du kan behålla standardstartfrasen “Hej Alexa” eller ändra den till något annat. Du kan utelämna namnet Alexa i lanseringsfrasen för att inte strida mot ditt Amazon Echo ($ 99,99 på Amazon) men ändå skapa en unik fras som du inte skulle uttrycka i en normal konversation. Du kan sedan ställa in känsligheten till någon av fyra nivåer, från inte känslig till mycket känslig. Nu kan du utlösa Alexa genom appen på din mobila enhet genom att helt enkelt säga din lanseringsfras.

Vidare läsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button